26 Май, 2012 13:27 1 108 2

МВФ няма да смекчава условията за Гърция

  • мвф-
  • гърция-
  • помощ
МВФ няма да смекчава условията за Гърция - 1
Атина
Международният валутен фонд (МВФ) няма намерение да смекчава условията за помощта, предоставена на Гърция за преодоляване на кризата. Това заявява управляващият директор на организацията Кристин Лагард в интервю за в. "Гардиън", цитирано от БНР.

Гръцкият народ "трябва да помогне сам на себе си, редовно да изплаща дълговете си", посочва Лагард. Гръцките родители трябва да поемат отговорност, ако децата им бъдат засегнати от мерките за намаляване на държавните разходи. "Родителите трябва да плащат данъците си", подчерта шефката на МВФ.

На въпрос за сложната икономическа ситуация в Гърция и проблемите на населението Лагард каза, че е "много по-обезпокоена за съдбата на малките деца в селско училище в Нигер, които учат по два часа дневно заради отсъствието на елементарни условия и силно искат да получат образование". "Мисля за тях през цялото време, защото те повече от Гърция се нуждаят от помощ", подчерта Лагард.

Управляващият директор на МВФ отбеляза също така, че слуховете за остри разногласия между Франция и Германия за пътищата за разрешаване на дълговата криза в Европа са "силно преувеличени".

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дянков смешника

    0 0 Отговор
    С.Дянков:След 5 г. Гърция ще изглежда като България, защото в момента положението там е трагично.
  • 2 гостенка

    0 0 Отговор
    ами да гърците не са като нас , да стоят мирни и тихи ,кога ще направим стачка като тях, и понеже те неправят това което искат другите немогат да им простят за 2008 год когато получиха едно голямо НЕ и фирон си остана там където е а ние все още го пишим като македония