Last news in Fakti

26 Май, 2012 18:43 1 959 8

Русия отпуска на Сърбия кредит от $ 800 милиона

  • русия-
  • сърбия-
  • заем
Русия отпуска на Сърбия кредит от $ 800 милиона - 1
Снимка: ЕПА / БГНЕС

Русия ще отпусне на Сърбия втори кредит от 800 милиона долара, съобщи БГНЕС като се позова на ИТАР-ТАСС.

По-миналата година ние отпуснахме на сръбската страна кредит от 200 милиона долара. Сега сме готови да предоставим втори транш от 800 милиона долара, уточни Путин на среща в Москва с новоизбрания сръбски президент Томислав Николич.

Кредитът ще бъде предоставен за инфраструктурни проекти, каза Пукин, като посочи, че руската страна очаква от партньорите конкретна технико-икономическа обосновка на предлаганите за осъществяване проекти.
Най-важното е, че ние поддържаме със Сърбия много важни отношения на партньорство на Балканите, изтъкна Путин.

От своя страна президентът Николич благодари на руския президент за действията му в подкрепа на Белград. Благодаря за всичко, което направихте досега за Сърбия и което ще направите в бъдеще, заяви той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 .............

    2 1 Отговор
    А ние си останахме продажници.
  • 2 тъжна реалност

    2 1 Отговор
    ....И неблагодарници спрямо една Русия и спрямо
    най-близкият до нас народ,за жалост!.....
  • 3 жоро

    1 1 Отговор
    №1 и №2 Да за сьжаление е така и винаги сме предавали най -близките си народи ---сега плюваме Русия и другите славянски народи а историята показва друго.......Направо е жалко и срамно за нас като народ
  • 4 Николай Николов

    0 0 Отговор
    За съжаление аз също подкрепям 1-2-3 ,Сърбите не са като Българите холивудски п.....ки,аз лично съм за Русия - защото работих 10 год. и си устроих живота,бях уважаван в тая даржава ,докато Костов погуби доверието на тая даржава.Пожелавам на Балгария да потъне до уши -а Сърбите на върха .Българите славяни взех да се съмнявам що за нация сме.
  • 5 пешо

    0 0 Отговор
    Когато сме били срещу ВЕЛИКА РУСИЯ ,винаги сме изпадали в немилост и поробвани от чужди народи.Срам за нас ,че тръгнахме срещу един братски народ,който ни възроди, като държава!!
  • 6 мимо

    0 0 Отговор
    До г-н Н.Николов това не е ПОДАРЪК а кредит взимаш 1 даваш 3.
  • 7 руснака

    0 0 Отговор
    до мимо. само че русия дава кредит за инфраструктура на сърбия, а ЕС дава пари на гърция, за да им казва каква политика да следват и за да не се съобразяват с мнението на гърците
  • 8 МУНЧО

    0 0 Отговор
    Не сме предали ние Русия, предали са я нашите политици,както винаги и техните протежете.Всичко това заради парички !!!Ако недай си боже , започнат проблеми за физическото оцеляване на държавата,тези същите първи ще се изнесат!!!