3 Август, 2019 08:15 2 453 15

Огън в небето! Северна Корея тества оръжия

  • северна корея-
  • ракета-
  • ким чен ун-
  • сащ

Пхенян потвърди поредното изпитание на нова ракетна система

Огън в небето! Северна Корея тества оръжия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Севернокорейската информационна агенция КЦТА съобщи тази сутрин, че в нощта срещу 2 август е било извършено изпитание на нова реактивна система за залпов огън с управляеми ракети, което е било инспектирано от севернокорейския лидер Ким Чен Ун, предадоха световните агенции.

Съобщението беше направено ден, след като южнокорейските военни информираха, че са засекли изстрелването от Северна Корея на два неидентифицирани снаряда в морето източно от бреговете ѝ - трето пробно изстрелване на ракети в рамките на седмица.

Целта на изпитанието е била да се проучат техническите характеристики на нови "едрокалибрени управляеми ракети за системи за залпов огън", посочва ТАСС. Според КЦТА Ким бил доволен от резултатите.

Южнокорейските военни смятат, че Пхенян е извършил изпитание на същия тип балистични ракети с малък обсег като при двете предишни пробни изстрелвания - на 25 и 31 юли.

В четвъртък КЦТА съобщи, че на 31 юли е тествала "най-новата си едрокалибрена многоцелева ракетна система".


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    4 4 Отговор
    Чисти!
  • 2 Бачо Киро

    6 16 Отговор
    Фейк новини - цял свят знае от достоверни източници, които обикалят разни медии, че СК няма какво да яде, ползват още Правец 16 и имат само лък, стрели, копия и прашки (като при прашките имат липси при ластиците) ... Били са им останали малко фойерверки от Нова Година просто...

    Коментиран от #5, #12, #15

  • 3 американската нация е най-гнусната нация

    17 7 Отговор
    Кимчо пак забоде на дъртия склеротик една ракета отзад! Обаче краварника е толкова заспал и безпомощен че няма никаква реакция, освен да обяснява, че всичко е наред и всичко върви по план хахахааааа! верните американски подлоги Южна Корея Япония само наблюдават държавната севернокорейска телевизия да видят каква ракетата накъде се движи защото ти patrioti се видя че за нищо не стават!
  • 4 El chochone

    6 8 Отговор
    Слава на САЩ!
  • 5 Така е, в КНДР няма демокрадция

    3 11 Отговор

    До коментар #2 от "Бачо Киро":

    Така е, корейците живеят в землянки, ядат корени само по празници и под дулата на калашници сглобяват до тъмно балистични ракети. Кореец, не сглобил ракета го изправят на разстрел пред гаубиците.

    Коментиран от #6

  • 6 Бачо Киро

    2 8 Отговор

    До коментар #5 от "Така е, в КНДР няма демокрадция":

    Даже ракета и половина, за да почива в неделя, в събота вечер трябва да е наредил 9 ракети. Ако е направил 10 получава грамота от Ким Чен Ун с която може да се фука в селото пред останалите, докато пият сок от корени или там каквото имат.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Канибали казваш,

    9 2 Отговор

    До коментар #7 от "Румяна Костова":

    Демек, да се уплашим, отвратим и намразим тези пусти руснаци? Егати, примитивната антируска пропаганда! Чак до такива идиоти ли опряхте, да работят като тролове? Или нас за такива идиоти ни имате вече!?! Само не си помисляйте, че не знам какво е ленинградска обсада!
  • 9 ГЕНЧО

    1 3 Отговор
    Тия пък няма хляб да ядът, с ракети стрелят. Народа мизерства бъхлясали ходят пък тоя паметник си направил колко е велик. Драйфам на него. От това колко си велик държавник е си личи по стандарта на живот на населението.
  • 10 Patriot

    2 1 Отговор
    А хората в България не мизерстват ли,нищо че нямаме ракети за тестване?!

    Коментиран от #11

  • 11 Генчо

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "Patriot":

    Нали "едно време" имахме ракети. 3 пъти другарите банкрутираха България. За това сега мизерстваме.
  • 12 Коментар📝

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бачо Киро":

    Ти Описа България без Правец.Тука не Ядем Храна а Спекулантско ГМО ПАЛМОВО МАСЛО И Е-та До Насита 2.5 Милиона Българи Живеят с Доходи под Прага на Отцелявяне.И Имаме По Слабо Въоражение в Пъти от С.К.Демографията е на Последното ни Място в Света.ТРЪГНАЛИ СТЕ ДА КОМЕНТИРАТЕ НАРОД С ЯДРЕНО ВЪОРАЖЕНИЕ И ПРЕЗИДЕНТИТЕ НА НАЙ ВЕЛИКИТЕ И СИЛНИ НАЦИЙ ИМАТ РЕСПЕКТ КЪМ ТОЗИ НАРОД.А ВИЖ БЪЛГАРИЯ И ПРОЧЕТИ СТАТИСТИКИТЕ
  • 13 Тръмп

    1 2 Отговор
    Ким е страхотен пич!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Б. Б.

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бачо Киро":

    Изглежда ние сме с прашки и копия. А лично ти си кроманьонец. Ходи малко на училище, а не да преписва чужди новини,защото ти липсват часовете по история И не цапай името на бачо Киро.
Новини по държави: