Last news in Fakti

20 Август, 2019 18:10 19 561 105

В Германия се оплакват от български преселници

  • германия-
  • преселници-
  • боклуци-
  • шум-
  • оплакват-
  • българи-
  • българия-
  • източна европа-
  • дитмар зеер

Шум и мръсотия, кражби и агресия - все повече населени места в Германия се оплакват

В Германия се оплакват от български преселници - 1
Снимка: Shutterstock

Заселници от Източна Европа вече се насочват не само към големите градове, но и към по-малки общини в Германия, съобщава новинарският сайт T-online. Според автора Дитмар Зеер, заедно с тях се появяват и непознати досега проблеми: шум и боклуци, експлоатация, дребна престъпност. „Обичайните заподозрени: трафикантски банди, които примамват към Германия бедни семейства от Румъния и България и злоупотребяват с тях, за да разграбват социалните каси", пише Зеер.

"Повече от половината идват от България"

T-online разказва за едно от тези селища - градчето Хорн-Бад Майнберг е с население от 17 000 души и се намира в най-многолюдната германска провинция Северен Рейн-Вестфалия. Цитира се и писмото, което тамошният представител в провинциалния парламент Денис Мелцер е изпратил до министър-председателя на Северен Рейн-Вестфалия Армин Лашет: „Тук уседнаха около 700 заселници от Източна Европа, като повече от половината идват от България. Гражданите и гражданките все по-често се оплакват от проблеми с интеграцията им, от замърсяване на обществените места, нарушаване на задължението да изпращат децата си на училище, кражби, агресия и открита проституция".

Високотиражният „Билдцайтунг" дава думата и на граждани на Хорн-Бад Майнберг. 69-годишният Буркхарт Веке дори казва, че обмисля да напусне градчето: „До гуша ми дойде. Разни гешфтари изкупуват стари сгради и ги натъпкват с хора. Жилищата са претъпкани, всичко плесенясва". Вестникът твърди, че редица запуснати сгради в градчето са попаднали в мрежата на спекуланти и трафиканти на хора: „Тази далавера е позната и в други градове. Подставени лица изкупуват на безценица рушащи се сгради и настаняват там хора от Източна Европа, които са снабдени с отчасти фалшифицирани договори за работа. След няколко месеца новите наематели се пишат безработни и подават молби за социална помощ."

На сайта T-online Дитмар Зеер описва същата схема. Според него много от хората идвали от Пловдив, а спекулантите прибирали в джоба си по-голямата част от социалните им помощи. Така една от тези порутени сгради може да донесе годишна печалба от 100 000 евро, твърди изданието.

„Билдцайтунг" е разговарял с един от наемателите - българина Христо, чието седемчленно семейство живее в една от запуснатите сгради. Христо разказва, че преди е работел по строежи, но в момента е безработен. От социалните помощи и от детските надбавки семейството му има общ доход от близо 2 000 евро - истинско богатство в сравнение с дохода от 440 евро, с който семейството би разполагало в България, отбелязва вестникът и цитира Христо с думите: „Искаме просто по-добър живот".

"Буре с барут"

За обратната страна разказва местният вестник „Вестфаленблат", според който атмосферата в Хорн-Бад Майнберг е напрегната - истинско буре с барут: „Един ресторантьор разказва, че на клиент откраднали велосипеда пред заведението. На друг посетител чуждестранни деца грабнали парчето торта от чинията. А една жена разказва, че не деца, а възрастни блокират местните детски площадки. Съвместното съществуване вече не е възможно", оплаква се жената пред вестника.

От Федерацията на германските градове казват, че 10 до 15 по-големи града в Германия са станали цел на масово преселение на хора от Югоизточна Европа. Сред тях са Офенбах, Нюрнберг, Фюрт, Магдебург, Бремерхафен, Дуисбург, Дортмунд и Гелзенкирхен. В Манхайм вече живеят 6 000 българи и 5 500 румънци - броят им се е увеличил почти десетократно спрямо 2006 година. Месечно в града се заселват по около 200 нови пришълци от България и Румъния, съобщава местното електронно издание "Райннекарблог". В Нюрнберг пък са се установили близо 20 000 преселници, още толкова - в Дуисбург.

Пред T-online Биргит Цьорнер от социалната служба в Дортмунд разказва: „Повечето от тези хора не притежават езиковите, образователните и професионалните предпоставки, за да се оправят бързо в Дортмунд. Освен това много от тях нямат здравна застраховка". След като обяснява, че гражданите на България и Румъния се ползват от свобода на придвижване и имат право да живеят и работят в Германия, изданието коментира: „Всичко това функционира много добре при онези румънци и българи, които идват доброволно. Те са мнозинство. Сред тях има много търсени кадри за селското стопанство и фабриките, те работят дефицитната професия на болногледачи или са лицензирани лекари. Без тях Германия щеше да се справя по-зле. (…) Но общините вече се съпротивляват срещу злоупотребите, за които са виновни трафикантите. Във Фюрт дори назначиха социални работници, които говорят румънски и български. (…) В Дортмунд вече дежурят съвместни германо-български полицейски патрули, а няколко улици ще бъдат поставени под видео наблюдение. В Дуисбург пък от няколко години практикуват следната административна мярка: само за часове запечатват сгради, където се нарушават изискванията - примерно за хигиена или противопожарна безопасност. Само за първите шест месеца на тази година въпросната мярка е била прилагана цели 13 пъти".

"Не можем да решим проблемите на Източна Европа"

Авторът Дитмар Зеер пише, че общините възлагат големи надежди на по-строгите мерки срещу нелегалния труд, с които Бундестагът иска да ограничи социалните измами. Според Зеер, политици от тези общини се безпокоят, че когато и хората от Западните Балкани получат свобода на придвижване, положението ще стане още по-лошо. Кметът на Фюрт дори настоява да се преразгледат сега действащите правила за свобода на придвижването. Фюрт нямал никакви проблеми с кандидатите за убежище от Сирия и Ирак, но германските градове не можели да решат социалните проблеми на Източна Европа, е цитиран да казва кметът.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въпрос ?

    224 6 Отговор
    Бългапски преселници ? Демек цигани (роми) ли ?

    Коментиран от #37, #104

  • 2 Анти милиционер

    119 3 Отговор
    Соросе, а от Алкайда която им засели не се оплакват, нали? Дте в кухия пропагандатор!

    Сорос е дезинформационния агент на Ротшилдите.
  • 3 Разгеле

    263 7 Отговор
    Те не са българи те са вече Германци. Номадско племе, тръгнало от Индия и сега се мести в Германия. Не бъдете расисти !
  • 4 АЙ ЧЕСТИТО

    247 4 Отговор
    СЪС ЗДРАВЕ ДА СИ ГИ ГЛЕДАТЕ !
  • 5 ГРАД КОЗЛДУЙ

    149 3 Отговор
    ВАШ ПРОБЛМ
  • 6 wgw

    157 3 Отговор
    Или са високообразовани и добре интегрирани цигани знаещи правата и задълженията си . В България няма успех с интегрирането им (хлебарка не се опитомява, а само се размножава и разселва). Господа германци , а на нас дали ни е по-лесно с тях? Нали и те са хора?
  • 7 Това казва всичко за Сорос

    94 2 Отговор
    Фюрт нямал никакви проблеми с кандидатите за убежище от Сирия и Ирак, но германските градове не можели да решат социалните проблеми на Източна Европа, е цитиран да казва кметът.
  • 8 Ех, кухавелници,

    200 5 Отговор
    Нали все ни давахте акъл кск да се отнасяме хуманно към циганите си? Ха сега да ви видим, как ще се оправите с тях хуманно!
  • 9 Супер!

    164 3 Отговор
    Да са ви честити!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Циганизация ЕС

    155 3 Отговор
    Ами нали много акъл ни даваха германците, как да интегрираме неинтегрируемите, как били хора, а не примати, да не сме били "расисти", каквото и да означава това, ами ето господа германци интегрирайте на воля, покажете ни как се прави ! Успех ! И след няколко десетилетия, като унищожат и вашата държава пак ни се обадете да се утешаваме взаимно !
  • 14 Driving pleasure

    158 6 Отговор
    Абе назовавайте нещата с истинските им имена! Това са ЦИГАНИ!!! Писна ми! Искам в личната карта да се пише и етнос щото неща да ме сравняват с неук манго дето само кражба му е в главата!!! Тъкмо и драгия европеец ще се научи най-накрая, че това племе освен с много здрава тояга, както е правел бай Тодар няма как да се интегрира!
  • 15 fasf

    14 113 Отговор
    Мене ми е много интересно по какво се познава кой ром кой булгур??
    Те и едните и другите черни. Да не им правят ДНК тестове?

    Коментиран от #18, #24, #54

  • 16 стоян

    110 6 Отговор
    Германски капризи =значи може 1 300 000 араби =а не може 50 000 българи -уста миллет
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 theoldman

    112 4 Отговор
    Става дума за цигани от Б-я разбирасе. инстинските българи си работят и си спазват законите. Сами си го натресохте и ще си сърбате попарата.
    Те не умеят да работят - само да крадат и да цицат от държавата. Халал да са ви.
  • 20 Басри Алиев

    101 3 Отговор
    Аз искам и дай боже абсолютно всички роми от България да се изселят в Германия и не само там,да се интегрират от-до за да станат хора.......последното е малко вероятно.
  • 21 стоян

    14 27 Отговор

    До коментар #11 от "Бойко Тиквата от Банкя":

    До 11 ком =Май не ти е известно че комунягите до 1989 год на циганките а и тук там българки като родят 5 деца ги правеха майки героини и ги пенсионираха =и кои се възползваха най много -познай

    Коментиран от #79

  • 22 Бай Басри

    87 1 Отговор
    Отначало дойди аз и бритчеда, после жената и дийсата.. Чакам барт ми той също 7 дийса ще носи на Гхермания. Отначало работи около 2-3 дена.. Не хубаво! После помощи далавери и малко скради.. Много хубоу тоз държава. Само много тъп сиганин ще стои на него в Булгаристан!
  • 23 Plovdiv

    94 3 Отговор
    Haли десетилетия наред дойчовците ни размахваха пръст назидателно колко сме били лоши ние българите, а те циганите колко били добри... Що сега обърнаха палачинката?!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Чудесна новина!

    71 2 Отговор
    Всичките цигани да заминават за германия, по бързата процедура да им издадът германско гражданство и да им унищожат българското. И да не ги пускат да се връщат в бг. Сега ще видят германците какво е българска демокрация, и ще живеят в социален тероризъм.
  • 26 нов

    55 1 Отговор
    Имам лошо предчуствие за появата на нациналистична вълна в Германия, но този път за спасение на стрната си. Оказва се, че нашите "сини братя" са най-лошият вид емигранти и не подлежат на никаква интеграция. По време на чумата във Франция циганите са мародерствали защото не ги ловяла заразата. Ходели банди по стотина и нападали замъци, селища, избивали и плячкосвали. Но след чумата... затова нямат от този вид "човешки" във Франция.
  • 27 пръдливия Ханс

    51 1 Отговор
    Кво праим сега Фюрера го няма
  • 28 крос

    43 0 Отговор
    Изтече ни МатРиала...ни остана Интелигент в Българията. Туй Римляните са стара сивилизация. Ни са оплаквайте, ш'ви изкупят старите BMW-та и мерници...
  • 29 Цветелин Кунчев

    26 1 Отговор
    Интеграция интеграция
  • 30 Промяната...

    46 2 Отговор
    На времето Вашия Консул не ми разреши да посетя страната ви(човек с образование),а сега се оплаквате от циганите- върнете си ги та от където са дошли.Оплачете се на Меркел а не говорете за България.Кой българин ще дойде със СЕДЕМ членно семейство?Кой образован Българин ще постъпи така?Оправете си законите,изгонете циганите,конфускувайте имотите на гешефтарите и тогава пак ми се обадете за да видим има ли промяна.

    Коментиран от #38

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Пешо

    60 0 Отговор
    Да е жива и здрава Меркел може да и изпратим още "българи"
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ШОПА

    17 11 Отговор

    До коментар #1 от "Въпрос ?":

    Нашите славяномангали и роми където и да са все са същи .Проституцията и кражбата е основната професия на българина .

    Коментиран от #73, #74, #94

  • 38 Иван

    49 0 Отговор

    До коментар #30 от "Промяната...":

    Абе човек, я стига с тези приказки...да си оправяли нещата и да ги гонят. Как па не, ние по този начин до две години ще си решим циганския въпрос с помощта на ЕС. Така де, вместо да ни поучават как да ги интегрираме, ей сега им ги пращаме да покажат с действия как те ще го направят. Били сме най-бедни в ЕС...хм...всяко зло за добро🤗
  • 39 Бачо Киро

    48 0 Отговор
    Ааа да си ги държат сега! Нали ние сме гламави и не можем да ги интегрираме? Аре да не реват и да ги интегрират! Само месеци минаха и почнаха да реват... Ко стана, що ги не интегрирате??
  • 40 30...

    9 1 Отговор
    До Иван:Имаш право ,но така или иначе аз така разбирам нещата- изгонване и конфискация след това съд и затвор.
  • 41 Антонн

    38 0 Отговор
    Немците на времето правеха доста качествени и здрави неща,една профилактика и Аушвиц и ще заработи отново.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Азз

    41 1 Отговор
    Добре де - Франция не можа да ги интегрира, сега немците се оплакват от тях....а на нас лесно ли ни е??
  • 44 Алфа Вълкът

    43 0 Отговор
    Най-хубавото нещо от това, че сме в ЕС е, че малко се почисти държавата от боклуци!

    Коментиран от #75

  • 45 циганчето е момчето

    4 35 Отговор
    Неможе българина да се интегрира и това е. Откак бай Ганьо дойде в Европа до сега колко години минаха, няма интеграция. И не казвайте, че са цигани, защото не са,имат си български имена. За циганина знаете, от гората мечка ще хване, на втория месец ще я интегрира.

    Коментиран от #77

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 УЕФА-мафия

    25 1 Отговор
    Арабойчланда цъфти и връзва. Скоро и Татко Раза отива при Ома Меркел и ше има "Опасни улици" около стадиона на Борусия. Ашколсун, Ома Меркел!
  • 48 Опаа!

    42 0 Отговор
    "Съвместното съществуване не е възможно"! Немците разбраха по трудния начин как е в България!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Роро

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "fasf":

    Ти си доста тъпичък!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Бай Тошо

    14 0 Отговор
    Добре им е , няма от какво да се оплакват, нали това е Европа, докато им се заличи немската раса ще потърпят още малко
  • 57 Георги Илиев Митев

    5 1 Отговор
    ПЕСЕНТА НА ВИТОШАРА
    САМО ОТ СПОРТИСТ В ПЛАНИНАТА ТИ ЩЕ СЕ СПАСИШ, ЗАЩОТО ДОЛУ Е ПОЛИЦИЯ ГОРЕ Е МИЛИЦИЯ И НАВСЯКЪДЕ Е АВИАЦИЯ БЕЗ КОМУНИКАЦИЯ.
  • 58 Шерше льо вулгар

    4 9 Отговор
    Ей сега и немците ще разберат от къде идва генеалогията на наименованието с което ромеите са нарекли дивашкото племе основало Онгъла и ханството по северните граници на империята.

    Коментиран от #98

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Госあ

    8 0 Отговор
    Ясно е за какви става въпрос, обаче както във Франция тези със френски паспорт се определят като французи,така и наш'то малцинство. Това е положението.
  • 61 Госあ

    4 10 Отговор
    Освен това, тия дето точат карти, разпространяват наркотици и се занимават с проституция на 90% са си чисти българи. За съжаление.
  • 62 Цар плъх

    19 1 Отговор
    Не, не....само не ги връщайте ! Нали уж сте "хуманни европейци", гушкайте си ги и да си стоят там ! А, забравих, ЕС скоро ще се разпадне, богатите държави ще го напуснат... И тогава визи за всички, и край на свободното придвижване... И без това още през Ноември Британия наново ще въведе визите.
  • 63 Хан мокар

    1 5 Отговор
    Щото лъжете бе Ганьовци?
  • 64 Пешо

    12 4 Отговор
    Интегрирайте ги бе,все акъл дават отстрани, немците са един от наи простия народ и те,като нас са,от рая правят пустош
  • 65 Левент Патриотски

    17 0 Отговор
    Това са турски цигани. Нв знаят цигански, гояорят турски диалект. Наричат себе си "millet" на турски "народ" . Турцитв им викат "Türk çingenesi" - турски цигани.
    Не съм расист , но това са хора с много особена " КУЛТУРА" и с много псобени разбирания за заобикалящия ги свят. Старая се да бъда максимално дискретен
  • 66 Ангел небесен

    20 1 Отговор
    Аз пък съм много доволен.Май единствената файда за нас от тоя ЕС.Изпразниха се гетата и по-леко се диша!
  • 67 kapitana

    13 0 Отговор
    Дано да успеете да ги интегрирате.
  • 68 незнайко

    15 1 Отговор
    ЕТО СЕГА Е МОМЕНТА ДА ГИ ИНТЕГРИРАТ !!! НАЛИ ТОВА НИ КАРАХА ДА ПРАВИМ В БЪЛГАРИЯ !!! ТАКА ИМ СИ ПАДА, ДА ВИДЯТ КОЛКО Е "ЛЕСНО" !!!
  • 69 s7un7

    23 0 Отговор
    Спрете да наричате циганите, Българи, тва са орки. Българите в Германия и навсякъде по света се скъсват от работа(с малки изключения)
  • 70 362 170 0я

    12 1 Отговор
    Честито шваби, гледайте си ги, интегрирайте си ги, производството си продължава тука у нас и ще ви идват като на поточна линия да ви подържат икономиката.
  • 71 Лицемери

    17 2 Отговор
    Шваби гнусни това е заслужавсте за лицемерието си
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Неразбиращия

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "ШОПА":

    А мойта основна професия е шофьор,малоумнико. Втората ми специалност е такива,като тебе да ги правя за посмешище.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Неразбиращия

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "Алфа Вълкът":

    Ама мааалко,за голямо съжаление...
  • 76 Иво

    13 0 Отговор
    Не бойте се братя германци! Ще се интегрират...упс ще ви интегрират.Честити да са ви и си ги дръжте, много са полезни за изтъняването не кесията и облагородяването с аромат...
  • 77 goni

    7 0 Отговор

    До коментар #45 от "циганчето е момчето":

    Извинявай, ама немски цигани има ли?!:) И , ако няма къде са?!:)
  • 78 Сорос

    4 7 Отговор
    Българи - Цигани, а где е разликата дарагие
  • 79 Баце

    10 0 Отговор

    До коментар #21 от "стоян":

    Ми последните 25 г. няма такива титли, но нищо не се променило в популацията им. Аааа да сега демократите дават около 2500 помощи на скакълците, а за работещите българи данъци. Що така, Ъ?
  • 80 Балканец

    9 1 Отговор
    А да Ви е честито.......
  • 81 Жени

    10 2 Отговор
    Със здраве да си ги ползвате
  • 82 Бай Оня

    12 0 Отговор
    Българинът Христо със седемте деца... Хахаха :)
  • 83 Ром ама кубински

    16 0 Отговор

    До коментар #46 от "Германец":

    Аааа.. не така с този двоен стандарт.За роми от Афганистан и Пакистан може,а от Балканите найн.Интегрирай те ги според европейските ценности.И ако все пак не се получи пробвайте модела от 40те години на миналият век.
  • 84 Реалист

    9 1 Отговор
    Хората пишат българи. А сега де???

    Коментиран от #90

  • 85 СТАЛИН

    10 1 Отговор
    КРАИНО ВРЕМЕ Е В НОВИТЕ БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТИ ДА СЕ ЗАПИШЕ И ЕТНОС -И ТЕЗИ ГРАЖДАНИ КОЙТО НЕ СА БЪЛГАРИ ДА ИМАТ САМО ИКОНОМИЧЕСКИ СТАТУТ В БЪЛГАРИЯ-ТЕ СА ЧУЖДЕНЦИ БЕЗ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРАВА.
  • 86 007

    12 1 Отговор
    За първи път се радвам че в България е сиромашия. Никой не иска да идва тук. Всичко бяга на запад. България ще си остане един рай, с много силни и издръжливи хора. Тече с пълна сила " голямото почистване ". Късмет .
  • 87 321

    9 0 Отговор

    До коментар #46 от "Германец":

    ЕЕЕЕ, моля ви се, не така с лошо. Няма българи, няма германци. Всички сме европейски граждани с основни свободи да избираме къде да живеем и работим. Правото на свободно придвижване е основен стълб на Европа. Тези хона не са бежанци, че да ни ги връщате. Хората са избрали, аз уважавам избора им. Ако не може да свикнете с техния нрав и култура се изнасяйте. В България има много пусти села - спокойни и тихи, с хубава природа и евтин живот.
  • 88 Сисо

    2 0 Отговор
    Всичко е с цел. Оказа се ел.''Тесла''не е много екологична. Бьдещето е в биодизела
  • 89 Ивайло

    6 0 Отговор
    Български преселни ли??? Я се поправете ако обичате - от по-тъмнозелените!!! Тея са българи кокото аз съм китаец!!!
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Балъка от BG

    4 0 Отговор
    След тях и мутрите в имотите на Барселона , лустрация за политици и идва нормалната държава.
  • 92 ЧИЧО ГОШО

    4 0 Отговор
    От бежанците от Сирия и от Ирак са Образовани и говорят поне Английски език , а нашите Българи които отиват в Германия говорят Цигански и нямат дори основно Образование
    А ако всичката измет замине за Германия как ще се провеждат изборите в България
  • 93 Мари

    3 0 Отговор
    Защо не се оплаквате от меркел алкохоличката, която докара тези неща , тъмно русите, и ги разпредели в цяла Европа ? Или такава ви е програмата ви!!!
  • 94 Аааа

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "ШОПА":

    Аааа ша поналузят и банките...
  • 95 НИНДЖА

    2 0 Отговор
    АААА НЕ СА БЪЛГАРИ ЦИГАНИ СА И МЕЛИЗИ ЦИГАНИ ТУРЦИ НО НЕ И БЪЛГАРИ
  • 96 Баба от село

    1 0 Отговор
    Аушвиц ,Дахау и т.н. са свободни. Да им на мерят работа и жилища. Ще се подмлади населението им.
  • 97 Призрак

    4 0 Отговор
    Ко стана уееее. Трийсет години ни обвинявахте, че сме расисти и че не можем да ги интегрираме. Аде сега вийй си ги интегрирайте. ЧЕСТИТОООООО!!!!!!!!
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 щщщщщ

    2 0 Отговор
    Да е жива и здрава Меркел.Цялата измет от България и Арабският свят да се настани там.Хем на нас тук в България ще ни е по спокоино.
  • 100 Това са останали българи

    0 0 Отговор
    дето не ги приеха в голямата екскурзия да се приберат у дома!
  • 101 Чвора

    2 1 Отговор
    Циганите се изнасят но на тяхно място идват западняшки пенсионери със тлъсти пенсий изкупуват ни земите и започват да експлоатират местните българи това харесва ли Ви? Да сте западняшки слугинаж в собствената си държава.

    Коментиран от #103

  • 102 Калбо

    3 0 Отговор
    До всички селяндури който още не се интегрирали и са си останали селяндури продалжаваите да пишете колко сте големи селяни и цвилизовани на калпав банан кората му пречи вие българи те командвате державта вие я ограбвате вие я рекетира вие сте полицията прокурорите учители банкери министри и най ново продавате валшиви лекарства от който са починали 7 човека ами валшивите туроператорите мога да пиша цял ден и пак няма дами стигне първо погледнете себе си и тогава говорете вие сте още по зле от циганите защото краде повече ито само с ХИМИКАЛ валирвате банките държавата се реководи от вас значи вие сте виновни за това по ваши разбирания защото обвинявате всички цигани и аз обвинявам цялата селяндурка държава че за 30 г несе накрадохте несе наядохте на апартаменти къщи тераси паспорти асансьори не се
  • 103 Масова Циганизация

    3 0 Отговор

    До коментар #101 от "Чвора":

    По добре слуга на богаташ отколкото роб на цигани, да го духаш отворко
  • 104 Еретика

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Въпрос ?":

    Хайде стига идиотщини били български преселници просто кажете на право ЦИГАНИ ОТ България, Румъния и т.н.Просто пишете истината и недей те шикалкави.
  • 105 Д.Кънев

    2 0 Отговор
    Да бе идват ама съвсем скоро се изнасят по най бързия начин.Е някои остават за по дълго но те там си имат проблеми със закона.
Новини по държави: