Last news in Fakti

27 Август, 2019 14:46 1 435 2

Република Китай с ново дарение за нуждаещите се

  • тайван-
  • венецуела-
  • дарение-
  • медицинска помощ-
  • хуманитарна помощ-
  • здраве-
  • дарение

Тайван за пореден път демонстрира, че здравето и благополучието на всички хора трябва да бъде основен приоритет за международната общност

Република Китай е доставила 3.5 тона медицински помощи на Венецуела, спомагайки за укрепване на здравето и благосъстоянието на 106 000 пациенти в южноамериканската страна.

„В ролята си на отговорен член на международната общност, Тайван е силно загрижен за ситуаицята във Венецуела. Тази помощ е доказателство за това, че Тайван може да бъде полезен и е готов да се отзовава в тежки и кризисни моменти. Страната е готова да работи с партньори със сходни виждания по посока изграждане на едно по-добро бъдеще за хората“, заявиха от Министерство на външните работи.

Хуманитарните доставки са част от обещанието за помощ, възлизаща на стойност 500 000 щатски долара, което даде Станли Као, оглавяващ представителството на икономиката и културата на Тайпе в САЩ, по време на Глобалната конференция за Хуманитарната криза във Венецуела, състояла се във Вашингтон по-рано тази година.

„Правителството следи от близо ситуацията във Венецуела и ще продължава са си сътрудничи с партньорите си, за да помогне на нуждаещите се. От първостепенна важност е демократичният ред и социалната стабилност да бъдат възстановени, за да може народът да се радва на свобода и просперитет“, заявиха още от министерството.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    1 0 Отговор
    След голямото земетресение в Непал, основните дарители за възстановяване на разрешенията и подпомагане на хората са Китай. Япония също,но в малка степен.
  • 2 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    ТА КОЛКО ПАРИ ГЕПИ НА ВЕНЕЦУЕЛА ВЕЛИКИЯТ ЕВРЕЙСКИ САЩ / ПО НАПЪЛНО БАНДИТСКИ ПЪТ / , ...КАЖИ БЕ ПОЧИТАТЕЛЮ НА НАТЮ !!!