Last news in Fakti

8 Септември, 2019 20:50 6 893 22

Франция спира Великобритания

  • франция-
  • ес-
  • великобритания

Страната може да се обяви срещу отлагане на излизането от ЕС

Франция спира Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Правителството на Франция обяви, че е готово да блокира евентуално удължаване на срока за излизане на Великобритания от ЕС, съобщи France 24.

Представители на ЕС обявиха, че не са доволни от факта, че са част от противоборство в британския парламент. Според Франция няма напредък в преговорите между ЕС и британските представители.

„Британците трябва да ни кажат какво искат. Нещата са много неясни. Ние няма да отлагаме срока на всеки три месеца. Британското правителство не ни дава реалистични предложения. Трябва да има напредък“, заяви френският външен министър Жан Ив льо Дриан.

Британският парламент вече гласува промяна, с която удължи срока за излизане от ЕС. През утрешния ден се очаква решение за влизането в сила на промяната. Така страната ще удължи срока си за излизане от ЕС до 31-ви януари и ще продължи преговорите.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дългият

    50 7 Отговор
    Да се махат ингилизите,те никога не са били с двата крака в Е.С.

    Коментиран от #8

  • 2 Eee

    24 12 Отговор
    Джонито каза, излизане на 31 октомври и никой неможе да го спре.

    Коментиран от #5

  • 3 Голяма част от парите

    18 2 Отговор
    Остават само 48 дни до първият тур на местните избори през октомври тази година в България
  • 4 данко хайрсъзина

    7 13 Отговор
    Ингилизите знаят какво да правят и какво да не правят.
  • 5 гост

    23 3 Отговор

    До коментар #2 от "Eee":

    Да , само че на 1 ноември подават молба за влизане обратно , но тоя път без привилегии !!! Като всички !! Хората са казали каквото сам си направиш , цяло село не може да ти го направи !!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Дориан

    29 2 Отговор
    Наказания до дупка за некадърната британска дипломация и ще видим дали ще си позволяват да вършат подобни цигании. Във от съвета за сигурност на ООН, във от г 7, вън от г 20. Да видим дали островитяните няма да почнат да се държат цивилизовано. 4 години размотават цял континент с капризи.

    Коментиран от #9, #18

  • 8 ИМПЕРИАЛИСТ

    9 6 Отговор

    До коментар #1 от "Дългият":

    До сега британците бяха в губеща позиция, защото те са инициаторите за напускане, а сега шантажират ЕС по всевъзможни начини за да бъдат изгонени и застанат на печаливша позиция като изгонени от ЕС...Лошото е, че правителството на франсетата им се връзва на игричките!

    Коментиран от #12

  • 9 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 6 Отговор

    До коментар #7 от "Дориан":

    До сега британците бяха в губеща позиция, защото те са инициаторите за напускане, а сега шантажират ЕС по всевъзможни начини за да бъдат изгонени и застанат на печаливша позиция като изгонени от ЕС...
  • 10 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    И това на фона на 18,7 трилиона БВП за ЕС и 13,4 трилиона за Китай , а за САЩ 20 трилиона !!! Тоест спрямо БВП ЕС изнася над 3 ПЪТИ повече от Китай , хахаххаха !!!!

    Коментиран от #16

  • 11 от острова

    5 0 Отговор
    Бай бай май лав, гууд бай... ал фи дер зен,,, лараведерчи... бон воаяж... довиждане и да го...
  • 12 Дориан

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Франция като страна с влияние, зад която застават редица страни, може да си позволи да изглежда така. Защото лицемерието и милите очи се проточиха твърде дълго време. Пък и в такъв момент ще видим дали и двете държави се държат като велики сили и стои ли някакъв авторитет зад това понятие.

    Коментиран от #13

  • 13 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 9 Отговор

    До коментар #12 от "Дориан":

    Какво има да гледаш? Ще видиш на бабата кюлотите. Лондон ще извърти така нещата както на него му е изгодно...В Британската империя "СЛЪНЦЕТО НЕ Е ЗАЛЯЗВАЛО".

    Коментиран от #14

  • 14 Стига ва

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Някои май още го дават викториански ама НЕвеликобритания е повече от смешна
  • 15 Kuzmanovv

    7 0 Отговор
    Само си говорят. И миналия и по-миналия път слушахме подобни приказки. Дефакто никой в Европа няма топки да вземе отговорно решение. Типично за съвременните европейски "политици". Предполагам, че сагата "Брекзит" ще продължи 😡 ...
  • 16 гост

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Не знам на кой какво не му хареса в коментара ми , но пак ще го повторя !!! ЕС Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ИЗНОСИТЕЛ В СВЕТА за миналата , а и предишните години !!! И то със смазваща разлика от втория и третия , съответно Китай и САЩ !!!! По-точно 6,5 трилиона за ЕС , 2,5 за Китай и 1,7 за САЩ !!! И явно такъв ще остане и следващите години , колкото и да е неприятно на доста човекоподобни тук !!! Членството в него е ПРИВИЛЕГИЯ , от която НИТО ЕДНА държава не може да се откаже !!!

    Коментиран от #17

  • 17 гост

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    За сравнение износа на "великая и могучая" е под 350 милиарда !!! Или почти 20 ПЪТИ ПО-МАЛЪК !!!!!

    Коментиран от #20

  • 18 Бай Ганю

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Дориан":

    Много ВЪН бе смешник. Кой от къде ще ги изгони като те са началниците там... Айде ти бай цървул върви изгони бате ти Винету от премиерското му кресло. Ще мрънкаш , ще слушаш и ще изпълняваш докато той и "приятелите му" решат че е достатъчно. Ей това прави и ще прави целия свят докато англосаксонските фамилий не решат друго... Не е лесно да гледаш по- далеч от селската кочина и от ракията с доматите и краставиците , нали...?! И още - откак плъзнахте из градовете превърнахте тия модерни селища в долнопробни кръчми където на воля се веселите с просташкото си поведение и долнопробни кючеци ...
  • 19 Бой по наглосаксонците

    0 0 Отговор
    Изродените от кръвосмешения наглосаксонци никога не са желаели доброто на никоя европейска държава. Нарочно настояват след първото падане на Наполеон наследик на Бурбоните да поеме властта, защото знаят че народа ще е недоволен. Умишлено скарват Вилхем | и подклаждат параноята му че с руския цар ще го нападат, насъскват Австроунгария стещу него за да докарат Европа до ПСВ и да отслабят всички участници. Примери за англиската подлост и недоброжелаъелност колкото искате. Не трябва ЕС да им прави никакви отстъпки.
  • 20 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Също така за сравнение износа само на Германия е 1,6 трилиона или почти колкото този на САЩ и колкото целата икономика на Русия !!!! Та толкова за "победителите " и "победените" !!!!

    Коментиран от #21

  • 21 Игор Додон

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    По принцип важен показател е покупателната способност. Германия как няма да има такъв износ, като две дузини страни са вързани към нея и там пряко без конкуренция се изливат швабски отпадъци.

    Коментиран от #22

  • 22 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Игор Додон":

    Думичката "износ" за Германия означава извън ЕС , "експерте" !! Другото е вътрешна сделка , равна на покупка от Русе за София примерно !!!
Новини по държави: