Last news in Fakti

10 Септември, 2019 09:29 1 222 3

Британският парламент не прие нови избори

  • великобритания-
  • парламент-
  • избори

Борис Джонсън не получи одобрение на предложението си

Британският парламент не прие нови избори - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Британският парламент не прие предложението на премиера Борис Джонсън за предсрочни избори в страната, съобщи The Telegraph.

Гласуването се проведе в нощта срещу вторник. Премиерът настоява, че само предсрочни избори могат да решат въпроса за излизането на Великобритания от ЕС.

Той направи предложението, след като парламентът прекара закон за отлагане на крайния срок за излизане от ЕС. В същото време Джонсън загуби и мнозинството на консерваторите в парламента.

След края на гласуването депутатите бяха разпуснати. Те няма да имат заседания през следващите 5 седмици.

Това решение на премиера настрои много от представителите в собствената му партия срещу него. Сега той ще трябва да договори ново споразумение с ЕС до 19-ти октомври или да поиска отлагане с три месеца.

Кралица Елизабет II вече одобри решението за отлагане на крайния срок на ЕС. Джонсън настоява за предсрочни избори, които да демонстрират позицията на британците.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    3 3 Отговор
    Джонсън "лети по пързалката"...? Паундът също..!?
  • 2 Знам знам🙄

    3 1 Отговор
    Дали се събуждат. Дали осъзнават че от брекзит печелят 10 човека в цяла англия и 100000 човека в САЩ. Верно е че са гадняри и винаги са били против нас ама все пак... Неизменна част са от Европата.
  • 3 плевен

    1 0 Отговор
    Джонсън каза нещо много интересно: "Вие сте единствената опозиция в историята на страната, която не иска предсрочни избори!" Така че потопа, който предрича Дойче Веле и който всички очаквате, няма да се състои. Аз лично съм впечатлен от готовността на Б.Дж. да иде на избори и страха на либералите от тях.
Новини по държави: