14 Септември, 2019 13:45 1 973 4

Дейвид Камерън: Референдумът ме депресира

  • брекзит-
  • великобритания-
  • дейвид камерън-
  • референдум-
  • депресия-
  • ес

Камерън критикува стратегията на Джонсън за Брекзит

Дейвид Камерън: Референдумът ме депресира - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

На фона на планирания проевропейски протест в Лондон бившият премиер на Великобритания Дейвид Камерън обвини сегашния премиер Борис Джонсън и отговарящия за подготовката за Брекзит без сделка министър Майкъл Гоув в „ужасно поведение“ по време на референдума през 2016 година.

Точно преди излизането на мемоарите на Дейвид Камерън в статия в „Таймс“ бившият премиер отправя нападки към свои бивши колеги, подкрепили кампанията за излизане от ЕС, че са „навредили сериозно на неговото правителство“. Камерън се оплаква, че „резултатът от референдума го е депресирал сериозно и знае, че някои хора никога няма да му простят“. Той допълва, че втори референдум не е изключен, защото страната е в безизходица.

Камерън критикува стратегията на Джонсън за Брекзит, включително решението за разпускане на парламента и отлъчването на 21 депутати от Консервативната партия. Борис Джонсън се стяга в понеделник за среща с главния европейски преговарящ Мишел Барние и председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в Люксембург. Говори се, че има надежди за постигане на компромис за „предпазния механизъм“ за ирландската граница и в резултат на това евентуално постигане на сделка.

От "Даунинг стрийт" обаче отказват да публикуват каквито и да е документи, свързани с преговорите, с аргумента, че опитът от времето Тереза Мей показва, че това може да бъде контрапродуктивно, предаде БНР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Мартин

    3 0 Отговор
    Него поне го деприсира конкретният референдум - наще политици се депресират само като чудят, че можело и народа да решава нещо.
Новини по държави: