Last news in Fakti

29 Септември, 2019 20:24 6 764 11

Търсят съкровища на нацистите в...

  • бухенвалд-
  • концентрационен лагер

През април 1945 г. американските войски вече откриха два наклонени прохода от мини под концентрационния лагер Бухенвалд

Търсят съкровища на нацистите в... - 1

През април 1945 г. американските войски откриха два наклонени прохода от мини под концентрационния лагер Бухенвалд, пълни с откраднато от нацистите злато. Оттогава се разпространяват слухове, че има още няколко хранилища със съкровища. И наскоро започнаха разкопки на територията, за да се установи дали има други проходи и тунели, съобщава Die Welt.

През 1945 г. американските войски откриха два наклонени прохода от мини в концентрационния лагер Бухенвалд, пълни с награбено от нацистите имущество. Оттогава се разпространяват слухове, че има още няколко хранилища със съкровища, пише Die Welt.

Разкопките в каменната кариера на концентрационния лагер Бухенвалд би трябвало да помогнат да се отговори на въпроса дали има други наклонени проходи от мини и тунели. За началото им обявиха телевизионният канал MDR, от Поземлената агенция за опазване на паметниците и археологията на Тщрингия (TLDA) и фонда „Мемориални комплекси Бухенвалд и Дора-Мителбау“ във Ваймар.

По този начин в Мемориалния комплекс на Бухенвалд се надяват да получат нова информация за историята на концлагера или веднъж завинаги да развенчаят митовете за погребаните в каменната кариера нацистки съкровища, поясни заместник-ръководителят на мемориалния комплекс Филип Нойман-Тайн.

Както отбелязва журналистът на Die Welt, причината за започване на разкопките са резултатите от проучване, проведено от MDR. Въздушна снимка на каменната кариера, направена през февруари 1945 г., попадна в ръцете на служители на немския телевизионен канал. На нея има индикации, че освен двете вече известни наклонени минни подхода, кариерни работи може да са били извършвани на още няколко места.

В същите два наклонени прохода от мини, които американските войници са открили през април 1945 г., е имало имущество, откраднато от нацистите: говорим за тонове злато и сребро, включително от Освиенцим. По-късно те бяха транспортирани през Франкфурт на Майн до Съединените щати и Англия, пояснява авторът на статията Дирк Льор.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 СссереМ

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Mehmet Türkoğlu Başıbozuk":

    Искам аз! Тая вечер ще те огрее :)
  • 3 боцмана

    57 2 Отговор
    Какво съкровище ще търсят след като сами пишете , че най големите демократи са го аласпичосали. Тези държави са в състояние да откраднат и умряла муха от сляп паяк или да вземат и бонбон от устата на сираче.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 добре

    26 0 Отговор
    Е да не забрават и в Полша 3-те вагона с златото?!....
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Да не би да са поляци

    13 1 Отговор
    Тия търсещите ще да са с полски произход. Те, завалиите, само съкровища сънуват.
  • 8 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хаджи хаджи Българин":

    Това им е практика! И вместо да си вземат бележка и да вдигнат нивото, те се цупят като малки деца и трият постовете! Този едва ли ще"оцелее"!
  • 9 откраднато от нацистите

    5 0 Отговор
    "По-късно те бяха транспортирани през Франкфурт на Майн до Съединените щати и Англия..."!!!
  • 10 Баи Кой

    5 0 Отговор
    Защо първата част от статията се повтаря 3 пъти, ако ви дават пари за запълнени страници, ппне нащракайтв шпацията. Едно о също заглавие на 10 реда няма да промени некомпетентността на автоът.
  • 11 гого

    2 0 Отговор
    да проверят в Швеѝцария
Новини по държави: