Last news in Fakti

26 Октомври, 2019 12:23 1 432 4

Отлагането като мода в ЕС

  • ес-
  • брекзит

Брекзит се отлага, решението на ЕС за това отлагане също се отлага, отлага се и встъпването в длъжност на новата Еврокомисия

Отлагането като мода в ЕС - 1

Брекзит се отлага, решението на ЕС за това отлагане също се отлага, отлага се и встъпването в длъжност на новата Еврокомисия. Изглежда отлагането излиза на мода в Брюксел.

Държавите от ЕС още не са взели решение за удължаване на срока до излизането на Великобритания. Разговорите по въпроса ще продължат през следващите дни, каза говорителка на Еврокомисията в Брюксел. Тя добави, че по принцип ЕС е съгласен да удължи този срок. За колко дълго обаче – по този въпрос още няма окончателно становище. Решението трябва да бъде взето в началото на идната седмица. Което пък означава, че все още има риск на 31 октомври Великобритания да излезе от ЕС без споразумение.

Нищо още не е ясно

В понеделник британското правителство ще внесе за гласуване в парламента предложението си за предсрочни избори в рамките на идните два месеца. След като претърпя редица поражения в парламента, премиерът Борис Джонсън сега е твърдо решен да отиде на нови избори. Ако тези избори бъдат насрочени за 12 декември, Джонсън бил готов да предостави на парламента повече време за обсъждане на детайлите от споразумението за излизане от ЕС.

За много сложните отношения между ЕС и Великобритания става дума и в краткия коментар на „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг":

„Европейският парламент отхвърли трима кандидати за бъдещата Европейска комисия на Урсула фон дер Лайен. Така новата комисия ще поеме задълженията си с един месец закъснение. Очевидно отлаганията напоследък са на мода. Брекзит също най-вероятно ще бъде отложен, тъй че правителството в Лондон трябва да излъчи свой кандидат за Еврокомисията. Шантаво е, но няма как. Ново предложение внесе и френският президент Макрон: бившият френски министър на икономиката Бретон сега трябва да поеме ресора „Индустрия и вътрешен пазар" в Брюксел. Дума няма, новата Еврокомисия стартира с доста сътресения. Макрон обвини Фон дер Лайен за провала на предложената френска комисарка Силви Гулар. Тази негова позиция е странна. Та нали президентът добре знаеше, че срещу Гулар все още се води разследване за фиктивно наемане на сътрудници в партията, заради което тя се оттегли като министър на отбраната. Освен това Макрон трябва да е наясно, че Европарламентът ще иска да си отмъсти. Съвсем друг въпрос е, че по този начин той вреди както на себе си, така и на ЕС."


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путарина

    11 2 Отговор
    с.македония и албания се отлагат и бг у шенген се отлага и еврозоната
  • 2 Лекар БГ

    14 0 Отговор
    Там където цари тежка бюрокрация,свръх високо платена при това,се отлага.Чиновтикът не е склонен към промени,реформи и вземане на решения.Отлагане му е цаката.
    Времето си върви,заплата-също.
  • 3 Кой68

    4 0 Отговор
    Колебливата и страхлива EU ще се наиграе накрая.Когато следваш и налагаш чужда политика въпреки всичко и признаваш че в голяма си част е в ущърб на самия EU?Какво да се очаква...
  • 4 Мими

    0 0 Отговор
    Брекзит се отлага. Дреме ми на писенцето нежно!
Новини по държави: