25 Юни, 2012 20:55 1 485 5

Криза в Атина. Рапанос напусна кабинета

  • гърция-
  • василис рапанос

Видният гръцки финансист и гуверньор на централната банка Василис Рапанос, който бе назначен за министър на финансите в новото правителство на премиера Андонис Самарас, съобщи днес, че се отказва от този пост, предаде АФП.

Все още не е обявено официално каква е причината за решението на Рапанос, но от началото на деня се разпространяват спекулации, че той ще се откаже от ключовия държавен пост заради проблеми със здравето.

В петък на Рапанос се наложи да влезе в болница заради болки в стомаха. Този факт, както и очната операция на Самарас доведоха до отлагане на визитата на одиторите от Евросъюза и Международния валутен фонд, която по план трябваше да започне днес.

В профила си в Twitter в. „Катимерини“ писа, че новият премиер на задлъжнялата страна Андонис Самарас е приел оттеглянео на Рапанос и му е пожелал бързо възстановяване.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 generala

    0 0 Отговор
    боли го к*** :)
  • 2 гръцки разбирач

    0 0 Отговор
    хахаха понеже е трябвало да им проведат контрол/одит/ та един не чул друг не видял всички са болни. Братя българи докога гърци ще си развяват байрака и в нашият двор. Та те са ни превзели с нашите пари /които дължат - взети от ЕС/ и всеки трети българин работи за грък, който се гаври с него.
    Да изгоним гърците от България!!!
  • 3 неутрален

    0 0 Отговор
    като са видели какви минуси има и директно и двамата Премиер и Финансист номер 1 в болница :D
  • 4 пацавура

    0 0 Отговор
    учете се на гръчки триков!ще размотават кредиторите до безкрайност само и само да не плащат!То беше ясно и за малките деца.Няма как да избегат от плащания.Няма как ЕС да не се разпадне.Случката с Гърците е само началото на края.Следващите са Испания,Италия и Португалия.По идея ЕС е хубаво нещо но за богати и индустриално развити държави от севера с дисциплинирано население!Това обаче се доказа че не е успешно за южната част на европа начело с италия!
  • 5 хммм

    0 0 Отговор
    Най лошото е, че и ние сме от южната част!
Новини по държави: