Европа е много повече от просто древна история, крале и кралици, замъци и църкви. Европа също е дом на някои от най-вкусните и интересни храни в света - но какво трябва да ядете и къде? Какви са някои примери за традиционна европейска храна, според проучване на foodpanda? Нека ви покажем пътя на европейската кулинария и вкусовите различия в няколко страни.
1. Палачинки в Чехия - Чехия вероятно е най-известна с голямото си разнообразие от бири, но страната също така предлага някои вкусни храни. Едно от задължителните ястия в Прага са палачинките. Тези десерти, подобни на креп, се пълнят с плодово сладко и се сервират на руло.
2. Къривурст в Германия - В Германия всичко е бързо! В Германия има стотици разновидности наденица, но една от най-популярните версии за бързо хранене е къривурст. Наденицата се нарязва и се сервира с кетчуп и къри на прах, поръсени отгоре.
3. Пица в Италия - Малко са страните, добре известни с чудесната кухня като Италия. И докато в италианската храна има повече от пица и тестени изделия, все пак трябва да опитате оригинала в Неапол.
4. Херинга в Холандия - Продължаваме списъка на традиционната европейска храна в Холандия, всичко с херинга. С уникалния холандски процес на консервиране на херинга малката сребриста риба се е превърнала в символ на холандската храна.
5. Гулаш в Унгария - Сърдечните унгарци ядат гулаш от векове. Обикновено е гъста яхния (или понякога супа) с месо и зеленчуци, подправена с червен пипер. Най-добре се сервира в купа с хляб и с бира.
6. Crème Catalan в Каталуня, Испания - В съответствие с традицията, брюлето с ядки може да е много френско, но най-доброто ястие с карамел идва от Каталуня.
7. Яхния в Ирландия - Може би това е прочутото ядене в мокро ирландско време. Традиционно приготвена от агнешко месо, тази яхния е най-добрата в рекордите на Гинес.
8. Баница в България - Най-доброто от българската храна се крие в нейната баница: смес от яйца, българско сирене, тесто, изпечено на фурна. Сервира се като храна за закуска, може да се яде гореща или студена, но е вкусна по всяко време на деня. Баница със спанак (спаначена баница), мляко (млечна баница) или тиква (тиквеник / Тиквеник) - всичко това е отличен избор, а в цяла България има много специални пекарни само за баница.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 незабравяйте
23:53 09.11.2019
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Бай Шиле
Коментиран от #9
23:56 09.11.2019
5 Маркетинг
Коментиран от #15
23:56 09.11.2019
6 Някой не е ял..
Коментиран от #32
00:01 10.11.2019
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 Този коментар е премахнат от модератор.
11 Този коментар е премахнат от модератор.
12 Този коментар е премахнат от модератор.
13 Този коментар е премахнат от модератор.
14 От Германия
Коментиран от #33
01:15 10.11.2019
15 ОтвръщамНаОбидата
До коментар #5 от "Маркетинг":
В Албания правят салата от ситни мръвчици.Коментиран от #16
01:42 10.11.2019
16 Нощна смяна
До коментар #15 от "ОтвръщамНаОбидата":
Дано скоро не приемат Албания и Сърбия в ЕС , че ще станат като нас с ГМО храните и имитиращите продукти и безброй Е-та .01:56 10.11.2019
17 Паисий е жив
Коментиран от #18
06:10 10.11.2019
18 5kof
До коментар #17 от "Паисий е жив":
Подкрепям с две ръце!!! Най-доброто лекарство, натурален допинг, коктейл от витамини, чиста енергия, 100 октана гориво право в пещта!07:05 10.11.2019
19 Жеката
07:30 10.11.2019
20 Този коментар е премахнат от модератор.
21 куку руку ку
Коментиран от #24
08:29 10.11.2019
22 глоги
Коментиран от #26
08:37 10.11.2019
23 Оня
08:40 10.11.2019
24 Borislav Popov
До коментар #21 от "куку руку ку":
Не, че не ни е хубава кухнята, но чак пък да се прехласват, нали все нещо трябва да ручат хоратта !08:41 10.11.2019
25 Stive
А добрият стар суджук...............
08:42 10.11.2019
26 Borislav Popov
До коментар #22 от "глоги":
В Тоскана правят много вкусни телешки пържоли, осаен това много кашкавали маат и ризотото им не е лошо.08:48 10.11.2019
27 Оня
09:11 10.11.2019
28 наздраве
09:53 10.11.2019
29 супер
09:56 10.11.2019
30 Метгонтан
11:31 10.11.2019
31 Този коментар е премахнат от модератор.
32 гост
До коментар #6 от "Някой не е ял..":
Да. И двете ми баби теглеха корите на ръка, поливаха с олио и домашно козе или овче сирене, яйцата също домашни. Тогава става нещо, което няма общо със сегашните варианти на купени кори и продукти. Онази бе жълта и с дебели, но меки кори, а сегашните са твърди, ронливи, сухи, не става като старите традиоционни манджи.13:49 10.11.2019
33 Това не е храна,това е турски боклук
До коментар #14 от "От Германия":
Това не е храна,това е турски боклук и само вие си го ядете. Ха,ха,ха08:45 11.11.2019
34 Европа
20:25 11.11.2019