Новини

Кои са най-вкусните европейски храни?

Европа е дом на някои от най-вкусните храни в света

Публикувана: 9 Ноември, 2019 23:32
34 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 4434
Кои са най-вкусните европейски храни?
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.9 от 19 гласа.

Европа е много повече от просто древна история, крале и кралици, замъци и църкви. Европа също е дом на някои от най-вкусните и интересни храни в света - но какво трябва да ядете и къде? Какви са някои примери за традиционна европейска храна, според проучване на foodpanda? Нека ви покажем пътя на европейската кулинария и вкусовите различия в няколко страни.

1. Палачинки в Чехия - Чехия вероятно е най-известна с голямото си разнообразие от бири, но страната също така предлага някои вкусни храни. Едно от задължителните ястия в Прага са палачинките. Тези десерти, подобни на креп, се пълнят с плодово сладко и се сервират на руло.

2. Къривурст в Германия - В Германия всичко е бързо! В Германия има стотици разновидности наденица, но една от най-популярните версии за бързо хранене е къривурст. Наденицата се нарязва и се сервира с кетчуп и къри на прах, поръсени отгоре.

3. Пица в Италия - Малко са страните, добре известни с чудесната кухня като Италия. И докато в италианската храна има повече от пица и тестени изделия, все пак трябва да опитате оригинала в Неапол.

4. Херинга в Холандия - Продължаваме списъка на традиционната европейска храна в Холандия, всичко с херинга. С уникалния холандски процес на консервиране на херинга малката сребриста риба се е превърнала в символ на холандската храна.

5. Гулаш в Унгария - Сърдечните унгарци ядат гулаш от векове. Обикновено е гъста яхния (или понякога супа) с месо и зеленчуци, подправена с червен пипер. Най-добре се сервира в купа с хляб и с бира.

6. Crème Catalan в Каталуня, Испания - В съответствие с традицията, брюлето с ядки може да е много френско, но най-доброто ястие с карамел идва от Каталуня.

7. Яхния в Ирландия - Може би това е прочутото ядене в мокро ирландско време. Традиционно приготвена от агнешко месо, тази яхния е най-добрата в рекордите на Гинес.

8. Баница в България - Най-доброто от българската храна се крие в нейната баница: смес от яйца, българско сирене, тесто, изпечено на фурна. Сервира се като храна за закуска, може да се яде гореща или студена, но е вкусна по всяко време на деня. Баница със спанак (спаначена баница), мляко (млечна баница) или тиква (тиквеник / Тиквеник) - всичко това е отличен избор, а в цяла България има много специални пекарни само за баница.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.9 от 19 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
1
Този коментар е премахнат от модератор
незабравяйте
2 Отговор
за баклавата, която е гръцка.

Оценка:
-14 +8

3
Този коментар е премахнат от модератор
Бай Шиле
4 Отговор
Я сега да видим троловете какво ще пишат.

Коментиран от #9


Оценка:
-5 +4

Маркетинг
5 Отговор
Българската баница за нищо не става. В Балканите най -вкусната баница се сервира в албания

Коментиран от #15


Оценка:
-33 +8

Някой не е ял..
6 Отговор
Истинска българска селска баница с ръчно точени кори...!

Коментиран от #32


Оценка:
-2 +20

7
Този коментар е премахнат от модератор
8
Този коментар е премахнат от модератор
9
Този коментар е премахнат от модератор
10
Този коментар е премахнат от модератор
11
Този коментар е премахнат от модератор
12
Този коментар е премахнат от модератор
13
Този коментар е премахнат от модератор
От Германия
14 Отговор
Храна N 1 в Европа е дюнера .

Коментиран от #33


Оценка:
-7 +12

ОтвръщамНаОбидата
15 Отговор

До коментар #5 от "Маркетинг":


В Албания правят салата от ситни мръвчици.

Коментиран от #16


Оценка:
-0 +9

Нощна смяна
16 Отговор

До коментар #15 от "ОтвръщамНаОбидата":


Дано скоро не приемат Албания и Сърбия в ЕС , че ще станат като нас с ГМО храните и имитиращите продукти и безброй Е-та .

Оценка:
-2 +7

Паисий е жив
17 Отговор
След тежък преход в планината няма нищо по-хубаво от една разлютена шкембе чорба с четвърт ръчен хляб и бирица (каква да е, само да гаси огъня)

Коментиран от #18


Оценка:
-0 +21

5kof
18 Отговор

До коментар #17 от "Паисий е жив":


Подкрепям с две ръце!!! Най-доброто лекарство, натурален допинг, коктейл от витамини, чиста енергия, 100 октана гориво право в пещта!

Оценка:
-0 +11

Жеката
19 Отговор
1-шкембе чорба..2- пача на Василов ден...3-тутманик..4-Чеверме..5 -Прьжки с лук и домашно вино..6--Телешка глава в шкембе...7--Боб с наденица...8 -Домашна туршия и кисело зеле...9 -Баница с праз лук..10 -Кисело мляко сьс домашен козунак и още куп други нашенски вкусотии.

Оценка:
-3 +23

20
Този коментар е премахнат от модератор
куку руку ку
21 Отговор
Най-вкусните европейски храни... И като дойдат европейците в България се прехласват по цялата ни кухня!

Коментиран от #24


Оценка:
-1 +14

глоги
22 Отговор
И к во ядат италианците-само теста. Пици,макарони и подобните им. Айде,нема нужда!Много вкусно,нема що.

Коментиран от #26


Оценка:
-10 +9

Оня
23 Отговор
Сърми няма ли...

Оценка:
-0 +10

Borislav Popov
24 Отговор

До коментар #21 от "куку руку ку":


Не, че не ни е хубава кухнята, но чак пък да се прехласват, нали все нещо трябва да ручат хоратта !

Оценка:
-4 +6

Stive
25 Отговор
А къде забравих те боб в гърне
А добрият стар суджук...............

Оценка:
-2 +7

Borislav Popov
26 Отговор

До коментар #22 от "глоги":


В Тоскана правят много вкусни телешки пържоли, осаен това много кашкавали маат и ризотото им не е лошо.

Оценка:
-2 +5

Оня
27 Отговор
А нашия таратор....?

Оценка:
-0 +3

наздраве
28 Отговор
А нашата домашна ракия ?

Оценка:
-0 +4

супер
29 Отговор
Попара от бял хляб със сиренце и масълце

Оценка:
-1 +4

Метгонтан
30 Отговор
Всичко това може да опитате в една барака зад НДК . Има още хиляди неща , менюто е като библията . В кухята има един фризер в който има всичко , вие само си поръчайте . Шефа позволява фризера да се чисти всяка година около коледа , но леда не се изхвърля а се прави от него новогодишна шкембе чорба , която се консумира на 1 сутринта след махмурлук .

Оценка:
-1 +2

31
Този коментар е премахнат от модератор
гост
32 Отговор

До коментар #6 от "Някой не е ял..":


Да. И двете ми баби теглеха корите на ръка, поливаха с олио и домашно козе или овче сирене, яйцата също домашни. Тогава става нещо, което няма общо със сегашните варианти на купени кори и продукти. Онази бе жълта и с дебели, но меки кори, а сегашните са твърди, ронливи, сухи, не става като старите традиоционни манджи.

Оценка:
-0 +0

Това не е храна,това е турски боклук
33 Отговор

До коментар #14 от "От Германия":


Това не е храна,това е турски боклук и само вие си го ядете. Ха,ха,ха

Оценка:
-2 +1

Европа
34 Отговор
е признала горнооряховския суджук и киселото мляко

Оценка:
-1 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Бойко Борисов
Жени, мъже, деца бягат от ятагана. И ние сме бягали преди няколко века, но нас са ни приемали тогава. Нека бъдем по-толерантни...
Премиерът коментира бежанската криза на откриването на предизборната кампания на ГЕРБ за местните избори"

Още бисери