Last news in Fakti

9 Ноември, 2019 14:15 1 113 0

Историческо поклонничество в Пакистан

  • индия-
  • пакистан-
  • сикхи

Стотици индийски сикхи прекосяват границата

Историческо поклонничество в Пакистан - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Стотици индийски сикхи прекосяват границата с Пакистан през т.нар. Картарпурски коридор, създаден за свързване на сикхските светини в Индия и Пакистан. Те ще посетят едно от най-светите места на религията им в Пакистан.
Отварянето на коридора ще позволи на хиляди сикхи да участват в честванията на 550-ата годишнина от раждането на основателя на религията им Гуру Нанак (1469-1539 г.). Гробницата му се намира в пакистанското градче Картарпур на 4 км от границата.
Коридорът беше открит на 9 ноември от индийския премиер Нарендра Моди, който благодари на пакистанския премиер Имран Хан за сътрудничеството му.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА