Last news in Fakti

18 Ноември, 2019 16:40 2 038 17

Саудитска Арабия ще произвежда калашници

  • саудитска арабия-
  • русия-
  • завод-
  • калашник-
  • калашници-
  • оръжия-
  • сергей чемезов

Плановете се намират в "крайна фаза"

Саудитска Арабия ще произвежда калашници - 1
Снимка: Shutterstock

Саудитска Арабия и Русия са близо до постигане на споразумение за изграждането на завод за производство на автомати "Калашников" в близкоизточната държава, заяви в понеделник в Дубай изпълнителният директор на руската компания "Ростех" (Rostec) - Сергей Чемезов.

"Ростех" е руска държавна корпорация, създадена в края на 2007 година за съдействане в разработката, производството и износа на високотехнологична промишлена продукция за граждански и военни цели.

Говорейки на авиошоу в Дубай, изпълнителният директор на отбранителната и високотехнологична руска компания заяви, че плановете за подобно предприетия се намират в "крайна фаза", предаде БНР.

Саудитска Арабия, която е близък съюзник на САЩ, желае да произвежда руските калашници АК-103. Риад вече получи през 2017 година лиценз за производство на руското автоматично оръжие, но самото производство се очаква тепърва да започне.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    10 29 Отговор
    С две думи копиран от ушанките немски автомат от ВСВ.

    Коментиран от #2, #6

  • 2 Учуден

    26 7 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Само да те попитам а тебе къде те купираха в кенефа ли ? 😉😂😉

    Коментиран от #4

  • 3 А защо

    28 0 Отговор
    А защо не произвеждат американски автомати? Нали американците са им съюзници.
  • 4 ключаря

    9 21 Отговор

    До коментар #2 от "Учуден":

    Аз съм за истината - а тя е, че Калашников е само име - цял свят знае, че Шмайзер е създал АК-47

    Коментиран от #8

  • 5 Ако...

    3 6 Отговор
    Българите имахме шмайзер/калашник, България щеше да в по-добро място за живеене.
    Иначе, дреме ми на шмайзера, кой какво създал.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хрониките на Евразия

    4 14 Отговор
    Онзи ден Путин чете листове с написани по 10 думи на всеки , за огромните дългове на руската отбранителна промишленост ..
    И тъй като не могат от продажби на оръжие да ги възстановят , неистово разпродават съветски разработки и технологии ..
    На Индия технологии за танкове и самолети , на Турция технологията на С 400 , на арабите калашници ....
  • 8 Бай хой

    18 5 Отговор

    До коментар #4 от "ключаря":

    Явно не никак лесно да си прост. Вземи неграмотник с и му напълни главата бръмбари. Калашника не е изобретен а конструиран. Минал е през много тестове и промени. И всичко това в СССР и от колектив от доста конструктори и инженери специалисти в различни области. Сороспиите го оплюваха че бил кютук, неточен и за нищо не става. Когато света го призна предприеха друга тактика. Че бил откраднат. От кого бе сланкоолу. На луната Хитлер ли ходи по тая логика. Отделно че калашника и шмайзера нямат нищо общо освен че са снаражени с пушка мушка и дръжка. Уникалното на това оружие е междинния патрон. Калибър 7.62/39 раша. Чакаме малоумниците да измислят от кого е откраднат. Най вероятно от Хелън Мъск. Излагай се колкото си искаш.

    Коментиран от #9, #10, #12

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Borislav Popov

    3 10 Отговор

    До коментар #8 от "Бай хой":

    Ейййй, Хойчооо, от 9 кладенеца вода си готов да донесеш, какви ли не фермани си готов да напишеш тук, само и само да докажеш тук, че кака ти не е ковра.

    Коментиран от #11

  • 11 Бай хой

    9 2 Отговор

    До коментар #10 от "Borislav Popov":

    Ми като нямам кака? Както и това е чуждо име над драсканиците ти. Явно имаш комплекс да пишеш под собствен Ник. Започни да пишеш това което мислиш а не това което ще се хареса на господарите ти и всичко че се управи. Имай малко доверие в собствените си сили.
  • 12 Някой

    14 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бай хой":

    Уникалното му е цевта , която е направена да поддържа продължителен темп на стрелба , докато другите автомати вече плюят. Другото е големите умишлени производствени луфтове ,с което се цели безотказност при замърсяване ,и това е най-голямото доказателство че го е мислил руснак ,западняка щеше да ги сведе до минимум ,след което щеше да чисти автомата половин ден ,и да го пази от вода и прашинки ,като рохко яйце.
  • 13 SAAB

    11 0 Отговор
    Насесереният........освен визуалната прилика нама нищо общо в двете изделия ! НО едното от двете се произвежда още и залива планетата ,като безотказно и надеждно ........ти обаче не си държал в ръце такова щото си джендър дюстабан ! :)
  • 14 SAAB

    13 0 Отговор
    Нaceceрeният........ocвeн визуaлнaтa приликa нaмa нищo oбщo в двeтe издeлия ! НO eднoтo oт двeтe ce прoизвeждa oщe и зaливa плaнeтaтa ,кaтo бeзoткaзнo и нaдeжднo ........ти oбaчe нe cи държaл в ръцe тaкoвa щoтo cи джeндър дюcтaбaн ! :)
  • 15 Аууу

    3 0 Отговор
    Краля терорист ще си произвежда калащник.
  • 16 Николай

    5 0 Отговор
    Путин иззема военни договори от Пентагона и продава танкове, самолети и С-400 по целия свят – от което по целия свят се чуват писъците на Вашингтон.
    Путин изгони Щатите от Близкия изток, заради което го приемат по царски в Саудитска Арабия и ОАЕ.
  • 17 Шаран БГ

    3 0 Отговор
    Който не е носил АК 7.62 мм производство на Казанлък от 800 до 1000 дена на гърба си,само той може да си позволи нелепости за това уникално оръжие !! Да произвеждат араПите, а ние ще лапаме пара !!