Last news in Fakti

30 Ноември, 2019 13:32 5 656 19

Българска афера с бензина в Гърция

  • гърция-
  • бензин-
  • българи

Българи разреждали гориво

Българска афера с бензина в Гърция - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Гръцката полиция разби нелегална мащабна мрежа за внос на химикали от България, използвани за разреждане на бензин на бензиностанции в Атина. Собственикът на две български фирми, извършвали нелегалния внос, е 50-годишен кипърец, който се издирва, съобщи БНР.

Арестувани по случая са 20 души, съобщиха от Дирекция на полицията.

От забранения разтворител са открити 20 тона. Престъпната група е снабдявала бензиностанциите в Атина.

Получател на износа от двете фирми е несъществуваща гръцка фирма за производство на бои.

Властите имат информация, че за 2 години по тази схема в Гърция са внесени над 2 000 тона от химикалите, като печалбата е над 2,5 млн. евро.

Няколко месеца полицията е следила заподозрените лица, за да установи цялата схема за разреждане на бензина, съобщи говорителят на гръцката полиция.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Вълкът

    37 0 Отговор
    Те си мислели, че тук като спят службите и никой не ги търси, ще им мине номерът и там.

    Коментиран от #2, #16

  • 2 гост

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "Алфа Вълкът":

    Не , въпросът е какво са си мислели тия , дето обясняват колко е "хубав" бензина в Гърция и то при положение , че тия бензиностанции са били от веригите , малки бензиностанции не могат да продадат такива количества !
  • 3 Инса Ойл

    5 3 Отговор
    Insa High Test е отговорът на всички въпроси.
  • 4 Експерт

    4 3 Отговор
    Не мога да разбера, как се разрежда бензин. Трябва да е химикал, който се разтваря напълно в бензина и е много по-евтин. Например, водата се разтваря напълно в спирт и е без пари, но не и в петролни продукти. Каква е тази течност за бензина. Сигурно разтваря и петрола.

    Коментиран от #5, #7, #13

  • 5 Мексперт

    16 0 Отговор

    До коментар #4 от "Експерт":

    Не е нужно да е драстично по-евтино от бензина, а да му е нисък или нулев акциза.

    Коментиран от #6

  • 6 Експерт

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "Мексперт":

    Пише за разтворител, не за заместител.

    Коментиран от #14

  • 7 Ernesto Che

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Експерт":

    etanol6858
  • 8 Чичовото

    20 0 Отговор
    Щом се опитват там да пробутват някви химикали, представете си тук какво ни наливат в резервоарите
  • 9 Пак ли българите веее.

    12 0 Отговор
    Където има кражби проституция хашиш далаверии в Европа винаги има бг.участници.Браво номер 1сме по далавериите.Как да не се гордеем Българите с такива подвизи.Ама те и управниците ни са за пример с подвизите си
  • 10 БОКО

    8 1 Отговор
    СИПВАЙТЕ САМО ОТ БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ НА ИНСА-ОЙЛ ИНАЧЕ ЩЕ ВИ ЛИША И ОТ ИЗБОРИ...А ЩЕ ИМА НОВЕ ДАНЪЦИ...ЕЙ ТАКА ЩОТО МИ Е КЕФ
  • 11 Иво

    6 0 Отговор
    В България се продава навсякъде бензин Е10 ,което значи,че е с 10% съдаржание на биоетанол. Това нещо ме изненада,че хората в България не разбираха за какво иде реч.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Eistee

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Експерт":

    Тук става въпрос за нещо друго най-вероятно. Не за разреждане, а за премахване на цветови маркер. В Гърция има горива, които са освободени от акциз и данъци - за селското стопанство, за някои субсидирани транспортни маршрути и т.н. Те са много евтини, обаче са оцветени в ярък цвят и ако те хванат с такова гориво в резервоара, а не караш комбайн - жална ти майка. Обаче има химикали, които премахват оцветяването и не само можеш да караш с този бензин, но и да го продаваш на хората и да правиш милиони печалба.
  • 14 Миризлив пор

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Експерт":

    Е, те точно разтворителя за боя какво е? Пак е въглеводород ацетон или нещо такова, пак го гори двигателя ама малко повече пуши и на наклон "чука аванса" ако са прекалили. Ако Просто литър бензин е около 1.10 лева, в гърция пак е толкова само дето тук акциза е около 1.10 лева там е 1.10 евра. Така че, каквото и да са наливали го продават по над 3 лева нашенски. Така, че не се учудвайте когато от резервоара ви започне да смърди на разредител, започне да свети "чек"-а и изкарва грешки за ламдата, ЕГР и пропуски в апалването. Обикновено е това.
  • 15 Тодоринов

    4 0 Отговор
    Може да си представим само, колко хиляди тона са пласирани у нас!
  • 16 Някой

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Алфа Вълкът":

    Същият кипърец е обвиняем за същото престъпление в България. И от там започна разработка в Гърция!

    Коментиран от #17

  • 17 фгкре

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Някой":

    Именно , това са международни канали за пласиране на некачествен отпадък оставащ от преработката на нефтопродукти ,назован с общото име" разредители" Излишека от този продукт няма какво да се прави и се създават канали за пласирането му в други страни . Гърция пласира при нас и др. Ние пласираме в Гърция и други , подаваме си топката един на друг. В по големи количества този продукт разлага гумени части и уплътнения по автомобила , и нарушава неговата работа, въпрос на разреждане. Това до сега ставаше с негласното бездействие от страна на страните , но явно вече става в повече.
  • 18 МРР

    0 0 Отговор
    Васко Минчев е в основата на цялата Схема само че някой над него го покрива проверете и ще видите че е вярно Васко Минчев от Пазарджик
  • 19 МРР

    0 0 Отговор
    Васко Минчев е в основата на цялата Схема само че някой над него го покрива проверете и ще видите че е вярно Васко Минчев от Пазарджик
Новини по държави: