Last news in Fakti

5 Юли, 2012 10:34 803 0

Не са изключени предсрочни президентски избори в Украйна

  • украйна-
  • ксения ляпина-
  • предсрочни избори

Украинският депутат от опозиционната фракция "Наша Украйна" Ксения Ляпина заяви, цитирана от БНР, не са изключени предсрочни президентски избори в Украйна заради приетия в сряда езиков закон.

С него на практика на руския език се дава статут на втори официален. Предсрочни парламентарни избори са невъзможни, защото според Конституцията такива не могат да бъдат проведени в последните 6 месеца от мандата на едно управление.

Ляпина, която е обявила гладна стачка заедно с още няколко украински журналисти и граждани, твърди, че законът е приет в нарушение на много правила и само за 20 секунди. Тя смята, че на България й е провървяло с членството в Европейския съюз, защото това е спасило страната ни от приобщаване към руския свят и че положението на България в ЕС не подлежи на дискусия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: