Last news in Fakti

7 Декември, 2019 18:05 3 164 9

Арестуваха олигарх, който може да помогне на Тръмп

  • александър онищенко-
  • германия-
  • олигарх-
  • украйна-
  • корупция-
  • доналд тръмп

Украйна го обвинява в корупция и пране на пари

Арестуваха олигарх, който може да помогне на Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В германската провинция Долна Саксония беше арестуван украински олигарх, за когото се твърди, че е привърженик на американския президент Доналд Тръмп и може да му помогне в битката срещу Джо Байдън, предаде T-online.de.

Александър Романович Онищенко е задържан по искане на Украйна, която желае неговата екстрадиция, потвърди прокуратурата в град Олденбург. В Украйна богаташът е разследван за корупция - нещо, което той отрича. Съдът ще разгледа искането за екстрадиция.

Германското издание пише, че Онищенко не е сред най-богатите украинци, но за сметка на това е сред най-колоритните олигарси. Арестът придобива политическо измерение, защото милионерът твърди, че има уличаващи доказателства срещу Джо Байдън. Демократът е един от големите политически противници на Тръмп в САЩ и именно около афера с неговото име се върти процедурата за импийчмънт на президента.

Онищенко е организатор на конкурси за красота, като се твърди, че се е срещал с Тръмп. Бяга от Украйна през 2016 година, след като е обвинен в корупция. Предприемачът е обвинен в корупция и пране на пари, а измамите са за милиони. Измамите, за които е заподозрян, са свързани с газови сделки.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 С-400 засича само руски самолети и ракет

    10 30 Отговор
    На руският шпионин, който беше назначен от Кремъл на президентския пост в САЩ вече и Господ не може да му помогне!! Русия направи най-голямата си грешка в цялата си история досега, с това назначаване.Българският народ не желае присъствието на смръдливият руски ботуш в страната си и техните лакеи, защото плаща най-скъпото парно на планетата. Русия ни продава най-скъпия газ на няколко пъти по-висока цена отколкото го продава на другите държави /винаги е било така/. Поради тази причина българският народ стана русофобски в последните 50 години и ще става все по-русофобски /Справка: ИЗБОРИ 1990-2019/, а руските пропагандатори в България ще правите ''като летен Черноморски бриз, в обратна посока''...:):):)

    Коментиран от #3, #4, #8, #9

  • 2 Иван

    22 3 Отговор
    Германските педерасти арестуват украинския олигарх,а на сатаниста Михаил Ходорковски му дадоха политическо убежище и го обявиха эа мъченик (на Гяволо).
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Барчо

    20 1 Отговор
    Америка или по-скоро капитала в Америка никога не е търпяла независим президент. Президент, който да е президент на американските интереси, а не на американския капитал. Та ако е независим или бива убивана или му се прави к-р капан. Убийствата на президенти чрез разстрел или отравяне вече не са на мода, щото правят лошо впечатление и сега или му спретват някой "гейт" или база за инпийчман. Тръмп слушка, но не напълно и достатъно и по тази причина не е удобен и се демонизира без почивка. Байдън не бил виновен, че се е възползвал от политическия си стол синът му да закупи на безценица газопреносната мрежа в Украйна, а Тръмп разбираш ли е виновен, че иска да бъде разкрита далаверата му. Извратена работа.
  • 6 Грубер

    12 0 Отговор
    Нещо намирисва на соросоидно бендерско мешано на гнус!
  • 7 Borislav Popov

    6 3 Отговор
    За мен е без значение кой ще президент в САЩ аз шекелите ще си ги вземам и за напред.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Враца Баце

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "С-400 засича само руски самолети и ракет":

    Малийй, ама ти си бил много куха лейка
Новини по държави: