Last news in Fakti

17 Декември, 2019 20:19 1 262 4

Републиканци и демократи спорят за Тръмп

  • сащ-
  • сенат-
  • доналд тръмп

Спорове около процедурата в Сената

Републиканци и демократи спорят за Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Лидерът на мнозинството в Сената на САЩ Мич Макконъл отхвърли предложението на демократите за процедурата по разследването срещу президента Доналд Търмп, съобщи Гардиън.

Предложението беше отправено от лидера на демократите в горната камара Чък Шумър. Според Макконъл предложението не е правилно и може да доведе до прецедент за институцията.

„Явно лидерът на демократите в Сената иска ние да свършим работата на демократите в долната камара. Той иска да предложи нашето време и енергия, надявайки се, че ще се намерят доказателства“, заяви Макконъл.

Шумър е изпратил писмо, в което настоява показания пред сената да даде бившият съветник по национална сигурност Джон Болтън. Той настоява да се проведе изслушване и на началника на канцеларията на Белия дом Мик Мълвейн.

Шумър предлага и резолюция, която да покрива процедура и призив за разпитване на конкретни свидетели. Тя може да бъде прекарана в началото на процеса.

Според Макконъл така се пишат изцяло нови правила. Той определи и процедурата за импийчмънт на президента като несправедлива.

Шумър призова Макконъл да даде обяснение защо не позволява изслушване на четирима свидетели. Той припомни, че според ново проучване, повечето американци смятат, че президентът трябва да позволи показанията на тези свидетели.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бла,бла,бла...

    7 1 Отговор
    Много шум , за нищо.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.