Last news in Fakti

12 Юли, 2012 21:12 3 821 8

Молдова: Сбогом на комунизма

  • молдова-
  • комунизъм

 

Парламентът на Молдова прие закон, с който се осъждат престъпленията на комунизма в бившата съветска република, и втори закон, забраняващ комунистическите символи като сърпа и чука на територията на страната.

При гласуването проектозаконите, внесени от Либералната партия, бяха подкрепени от 56 проевропейски депутати от управляващата партия, 7 членове на бившата комунистическа партия бяха против, двама техни колеги се въздържаха, а 36 депутати комунисти напуснаха залата в знак на протест.

"Наш морален дълг е да осъдим престъпленията на тоталитарния комунистически режим", обясни председателят на Либералната партия Михай Гимпу, добавяйки, че през съветската епоха комунистическата партия е била "организатор на насилствената колективизация, на масовите депортации, на глада", отбелязва БГНЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 обективен

    1 0 Отговор
    комунизма се завръща в бг.
    бизнеса е забранен само държавни или големи фирми могат да работят !!
  • 2 Протестант

    1 0 Отговор
    Че колега той не си е отивал за какво да се завръща? Старите комуняги и бившата държавна сигурност дърпат конците през последните 23 години . Да не мислите ,че нещо се е променило? Промени се само народа , нарочно скапаха образованието и народа остана прост и лесен за манипулация ....
  • 3 руснака

    1 0 Отговор
    европейците прецакват българия, защото не им е изгодно да има силна и независима държава, която да не им се подчинява. а вие продължавайте да гледате как ЕС краде пари от вас! продължавайте да пращате децата си в европа! продължавайте да си мечтаете да станете "европейци"!
  • 4 Протестант

    1 0 Отговор
    Казваш "а вие " все едно си страничен наблюдател , пишеш на български значи си българин затова по скоро трябваше да напишеш "А НИЕ " защото и ти си част от това? Или си от 90% от българите които чакат някой друг да излезне на протеста а не те? "За какво да се обаждам като някой друг ще го направи?"
    Докато си траеме ВСИЧКИ ние ще ни мачкат. Докато сме неграмотни , ще ни манипулират.

    Коментиран от #5

  • 5 руснака

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Протестант":

    аз не съм българин, руснак съм. дори българско гражданство нямам, няма и да го взимам. тъпо ми е, защото българия е толкова малка държава с голям потенциал, пък на никой не му пука за самите българи! дори вече на самите българи не им пука за себе си! парадокс, но е така.
  • 6 Големия ху......

    1 0 Отговор
    Комунизма се бил завръщал.Ха ха ха .Че кога си е отивал не разбрах?Абе хора събудете се изнасилиха ни по 25 пъти и още се чудим какво става.Смяната на строевете става само с кръв.
  • 7 да живее ГЕРБ

    1 0 Отговор
    Молдова: Сбогом на комунизма
    БГ:Привет на комунистите от ГЕРБ.
    Да живее ГЕРБ-партията любима.Да живее ББ и ЦЦ под чието ръководство и под крилото на партията любима се върнахме към добруването на приятелските КНДР и КУБА.Да пребъде нашата любима партия,която подсигури на всички българи безплатно здравеопазване и добруване в милата ни татковина в която вече българи не останаха.Да живее нашия любим и безсмъртен вожд ББ......ДА ЖИВЕЕ.
  • 8 Протестант

    0 0 Отговор
    До Руснака,
    Ок приятел. Прав си съгласен съм с теб. България също така има и много ресурси които се изнасят за чужди изгоди....
    Българското общество е мачкано и манипулирано последните 23+45 години. Прочети за плана Ран-Ът. и ще видиш какво имам предвид. Идеята е да сме слаби ,лесни за манипулация. Общо взето да умре нацията и се получава. Всичко това си идва от старите комунисти -Държавна сигурност (нищо лично но съм сигурен ,че и от Руските служби ) и от Американците -също - Плевнелиев не отиде е така на посещение в щатите направо си отиде на инструктаж. Бойко и Герб са просто поредния инструмент/лост с който пръскат прах в очите на хората.Сега пада доверието към тях и ще видите ,че ще има нов "спасител"или ще настане анархия 1 от 2-те . Целенасочено ни се набива в главите ,че България не струва , демонстрира се безнаказаност и безсилие. И има ефект - 2-3 милиона Българи по Света голяма част от които и не искат да чуват за България защото манипулацията си е свършила работата успешно. Набива ни се в главите поп фолк модела и тарикатлъка - Трябва да си тарикат и да въртиш далавери , да караш скъпа кола от премиум класата , да имаш татуировка и голям гръб и бицепси.
    Ако погледнете жените - то не е силикон , къси поли, гримове. Като се заговориш с някоя и първия въпрос е - Какво работиш? Какво караш?

    Еми няма как да се оправиме .... Не виждам начин. Единствения начин е да се чете много от поне да знаем за какво става въпрос зад кулисите . И като цяло да се чете да бъдем грамотни. Останалото е само протести и това да бъдем единни а не озлобени 1 срещу друг!

    Поздрави ,

    Дано някой да се замисли над тия писания , един човек да се замисли пак ще си е заслужавало