Last news in Fakti

16 Юли, 2012 16:53 860 0

Мубарак оздравял и се връща в затвора

  • хосни мубарак-
  • хосни мубарак-
  • египет-
  • здраве-
  • мохамед морси
Мубарак оздравял и се връща в затвора - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сваленият египетски диктатор Хосни Мубарак явно е преодолял  клиничната си смърт и ще се върне обратно в затвора. Доскоро той се считаше за неизлечимо болен, а някои твърдяха, че е на смъртен одър. Съобщаваше се още, че Мубарак е претърпял серия сърдечни удари и е на командно дишане. По-късно твърденията ,за клинична смърт на ВИП пациента бяха разсеяни. Имаше дори слухове, че е мъртъв.

Подобряването на здравословното на Мубарак е станало причина прокуратурата да поиска той отново да бъде преместен в затвора, съобщиха държавните медии, цитирани от Би Би Си.

На 10 юни 84-годишният Мубарак бе транспортиран от затвора в болница по спешност, след като здравословното му състояние рязко се влоши.

Преди това той бе осъден на доживотен затвор за съпричастност в разстрела на мирни демонстранти през пролетта на 2011 година, когато започна революцията срещу режима му. Доживотна присъда получи и бившият министър на вътрешните работи Хаби бал-Адли. По време на масовите протести, тръгнали от митичния площад „Тахрир“ в Кайро, десетки протестиращи бяха убити от органите на реда.

По-късно официалните медии в Египет съобщиха, че здравето на  Мубарак се е влошило при пристигането му в затвора Тора в Кайро. Той е получил "изненадваща здравословна криза", когато хеликоптерът с него кацнал в затвора. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА