Last news in Fakti

5 Януари, 2012 15:55 1 197 0

Смърт грози Мубарак

  • египет-
  • съд-
  • смърт-
  • хосни мубарак
Смърт грози Мубарак - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Египетската прокуратура поиска смъртно наказание за бившия президент Хосни Мубарак, свален от власт след месеци протести и мощна гражданска съпротива, предаде Би Би Си. Мубарак е изправен пред съда за поръчителство на убийства на демонстранти по време на съпротивата срещу режима му.

Главният прокурор Мустафа Сюлейман е категоричен – подобно престъпление се наказва със смърт.

Мубарак е обвинен и в корупция, заедно с бившия си вътрешен министър Хабиб ал Адли, шестима ръководители на силите за сигурност и двамата си сина. Гамаа и Алаа Мубарак отговарят през Темица по обвинения за корупция в същия процес. 

Прокурорът е на мнение, че не е било възможно вътрешният министър да нареди на силите за сигурност да стрелят по протестиращите без да има разрешението на тогавашния президент.

На предишното заседание на съда преди дни египетският диктатор Хосни Мубарак беше закаран на носилка, тъй като има сериозни проблеми със сърцето.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА