Last news in Fakti

29 Януари, 2020 19:02 1 027 2

Гърция ще подкрепи Западните Балкани за ЕС

  • гърция-
  • ес-
  • западни балкани

Никос Дендиас заяви доброто отношение на неговата страна

Гърция ще подкрепи Западните Балкани за ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейската интеграция на Западните Балкани е стратегическа цел на Гърция. Това заяви гръцкият външен министър Никос Дендиас, цитиран от Катимерини.

Той е на посещение в Черна гора. Там дипломатът разговаря с черногорския външен министър Сърджан Дарманович.

Двамата се съгласиха на разширяване на сътрудничеството. Такова може да има в областта на търговията, туризма, транспорта и енергетиката.

„Интеграцията на Черна гора и другите страни от Западните Балкани е стратегическа цел за нас. Ние смятаме, че така може да се запазят мира и стабилността в региона“, заяви Дендиас.

Той обяви, че Гърция ще приеме среща на представители на Западните Балкани и ЕС. Според него страната му е готова да подкрепи присъединяването на Черна гора в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    2 0 Отговор
    Византия да се моли баба Меркел да стои на власт, че ако Германия се съвземе, ще им се наложи... да ходят на РАБОТА.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.