Last news in Fakti

9 Февруари, 2020 18:00 5 715 36

Северна Македония ядоса Гърция

  • северна македония-
  • министър-
  • гърция

Вербална нота заради действията на министър

Северна Македония ядоса Гърция - 1
Снимка: Shutterstock

Гърция е изпратила вербална нота за нарушаване на Преспанския договор. Това обяви македонският външен министър Никола Димитров, цитиран от Нова Македония.

Това става, след като министър Рашела Мизрахи премахна табелата с новото име на страната от министерството на труда и социалната политика. Това е в противоречие със споразумението.

Според Димитров, министърът е нарушила конституцията. Това е довело и до отговор от Гърция.

Той предложи на временното правителство да отстрани Мизрахи. Споразумението с Гърция е ключово за европейската интеграция на страната.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВАТМАН

    85 12 Отговор
    Гърците не са шматки като Бойко
  • 2 Ахахх

    86 4 Отговор
    Там няма мърдане! Гърците не са потки!
  • 3 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬❤

    56 11 Отговор
    Българска Македония 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬
  • 4 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    72 10 Отговор
    Македония известна още и като западна България
  • 5 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    68 9 Отговор
    Македония е Българска територия и това е факт
  • 6 оня с коня

    22 22 Отговор
    Сев.Македония в момента е СУПЕР УЯЗВИМА до приемането й в НАТО и ЕС.Да махне Табелата тоя министър - това си е чиста Проба Провокация в Интерес на определени РУСКИ КРЪГОВЕ и съвсем не Плод на Простотия и Ограниченост!Явно бат Бойко трябва да намери време да прескочи до там и ДА ГИ ОПЕРДАШИ ВСИЧКИТЕ НАРЕД,за да не Пропусне случайно Някой виновен.

    Коментиран от #15, #16, #17, #33

  • 7 Знаем всички че

    42 6 Отговор
    Ква македония бе това е територия твърдяща че е държава ама не е!!!!!!!
  • 8 Малееее

    42 5 Отговор
    Област на 30 години ще се прави на фактор ? Хахаха 🤣🤣🤣🤣
  • 9 Македония и Одрин

    46 8 Отговор
    са български.
  • 10 Гост

    40 10 Отговор
    Нека си върнем нашата Македония .
  • 11 Щшшшш

    27 5 Отговор
    Ох па вие като почнете с тази нищожна точка на картата дето никой я не знае в света
  • 12 Хасан

    22 8 Отговор
    Рано или късно ще има Съидинение на Северна с Южна Македония ...ако макето не го желае албанеца ще го направи
  • 13 Обичам свинска пържола

    4 15 Отговор
    Да живеят европейските турци
  • 14 НиСеврна Нимакедония

    4 2 Отговор
    Така е, щом Рошавата на Мизрахи станала министър!!
  • 15 Македонец

    17 0 Отговор

    До коментар #6 от "оня с коня":

    Тази министъра е албанска, а никой албанец не обича руснаците. Така, че да се мисли в тая посока е, като.... за всичко е виновна Русия. Тъпо.
  • 16 Бай хой

    19 6 Отговор

    До коментар #6 от "оня с коня":

    Само ти ли не разбра че приемането в ЕС и НАТО се равнява на отказ от суверинитет, национална единичност и попадане под директна окупация.
  • 17 Бачо Киро

    14 0 Отговор

    До коментар #6 от "оня с коня":

    Ама с каратето ли ще ги пердаши бат ти Бойко или ще си носи сабя, да им дръпне един танц?
  • 18 Гоце наденицата

    9 21 Отговор
    Яжте ми наденицата, бугари предавници!

    Коментиран от #29

  • 19 Гочо

    9 4 Отговор
    Абе не си струва въобще да мислите,камо ли да говорите за жалките хора на тая територия.
  • 20 Ганьо

    19 2 Отговор
    Македонците си смениха името на страната,навсякъде признаха че са държава със сбъркано име и без история и накрая ги прецакаха като не ги приеха в ЕС....хаааххааахххааа.Сега газ пикаят
  • 21 Горо

    10 4 Отговор
    Нашият мазник Борисов само ги целува и мляска наляво и надясно и е готов да продаде, и майчиното си мляко, стига да го потупат по рамото и да му кажат колко е велик! Северна Македония тотално и пренебрежително нарушава договора с България, който и без това е в наша вреда, особено що се отнася до историческото ни минало. Но, както е добре известно - по собственото му признание, Борисов е прочел една-единствена книга през живота си - "Винету".
  • 22 Роска

    2 0 Отговор
    Научи българския език, преди да пишеш, байньовото! Не знаеш ли как да съгласуваш по род израза, който си из(пл)акал: "...министърът е нарушила конституцията"?
  • 23 Тракиец

    4 3 Отговор
    Каква Северна Македония. Там живеят българи. И Г-н Путин го каза. Траките, това са българите, имат държава тук от 7 000 години. И Бизантия/гърците понеже се освободиха от турско доста преди нас, ни изопачиха историята/ е част от българската държава. 15 императори на Византийската империя само след Константин Велики, който също е трак, са били от българите-траки. Също и преди него. Гърците, подлите гърци, кой по света не знае, че са такива, винаги са ни крали от историята. Българите в Македония- българска, да се снабдяват с истинските учебници за нашата история, където има много, много документи от древността - доказателство, че в Източна Европа са живели българите - Чак част ог Грузия, Румъния, днешна Сърбиа, Северна и Средна Италия и още по на север и запад. И никакво славянско море не е имало по тези земи. Македонистите - сърбоманите, ги забъркаха едни... в Македония. Но нещата ще се подредят както са били. Българите, където описах, са по тези места 15 000 г. пр. н.е.

    Коментиран от #25

  • 24 Тракиец

    3 3 Отговор
    Към 23. Също и цяла днешна Украйна.
  • 25 Аполон

    3 2 Отговор

    До коментар #23 от "Тракиец":

    Да ама всички тракийски гробници имат гръцки надписи
  • 26 Тракиец от Костенец от племето Беси

    5 2 Отговор
    Към 23. Българите са населявали, а и днес чак до Полопонес говорят български език. Гърците много късно дойдоха от островите на Балкан. п-ов, като успяха да прогонят българите-траки от Пелопонес, които през Средиземно море стигнаха чак и живеят в днешна Ирландия. Тогава там занесоха ГАЙДАТА! Четете книгите, които излизат напоследък, посветени на българската история. Дори са населявали и Мала Азия - българите-траки. Там има две планини Булгар-даг. Имало е и царство с царица Екатерина. Херодот - бащата на историята навремето е казал - българите след индиите са били най-много по света! Какви гърци, какви сърби! Днес ситуацията разбира се, е друга. Но цялото това население е предимно траки-българи. Историята ни са фалшифицирали и гърци, и сърби, и руси, и французи - Наполеон ІІІ, е заселил в дн. Румъния - преди населена с българи, там е заселил италианци и какви ли не. Александър Велики е изселвал българи на север. Но после те се връщат. А кан Кубрат изпраща насам сина си Аспарух със задача да постави нещата намясто и т.н. Тракиец от Костенец, потомък на племето Беси. Имам доказателства от мой прапрапрадядо - йеромонах в Света гора, написал история на рода ни.

    Коментиран от #34, #35

  • 27 Тракиец

    3 3 Отговор
    Аполоне, гърко, можеш ли да четеш. Гърците са фалшифицирали историята ни. Сега излизат безброй древни документи, вкл. писани и от гърци. Ама вероятно те мързи да ги четеш. Истината не остава скрита. Всички крадци на чужда история ще бъдат разобличени. Тежко им, къде ще се крият от истината?! Когато фактите говорят и боговете мълчат, също и Аполон ще замълчи.
  • 28 Тракиецът

    5 3 Отговор
    Аполоне, забравих да напиша нещо, което трябва да знаеш - и "гръцките" букви не са гръцки, а български. И даже Св.Св. Кирил и Методий не са измислили глаголицата, а са я приспособили за масово ползване. Делото им е велико. Климент опростява писмото и го нарича Кирилица в чест на Кирил Философ. Гърците са умели фалшификатори, но ще бъдат разобличени. Те и Орфей си присвоиха и още какво ли не? Опитвали са се много дълго да заличават следите на фалшификациите си, но истината прозира. Учените работят съвсем сериозно в тая насока днес. По политически причини винаги са се извършвали фалшификации. Фалшифицират подлите и слабите, крадците. Но, спокойно.

    Коментиран от #30

  • 29 Дилбер Танас

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Гоце наденицата":

    Де бре...ти на тва кърначе наденица ли му викаш..яла да та отмаам язе, че да разбереш за кво си оратиме големте мАже.
  • 30 На дизеляка

    5 0 Отговор

    До коментар #28 от "Тракиецът":

    Стига сте се карали за тази Македония.Там и коза да пуснеш,не може да се запърчи!
  • 31 бомбата

    3 0 Отговор
    данайските дарове почнаха да присядат на макетата.....
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 pasi

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "оня с коня":

    Нищо тя е еврейка та всичко и е простено
  • 34 pasi

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Тракиец от Костенец от племето Беси":

    Наполеон 3 е рошилдова издънка кръстоска с френския императорски род затова е съсипана българщината в Румъния която и преди и сега е френска колония заграбили чрез нея най - голямото българско парче от исконната българска територия...
  • 35 pasi

    1 2 Отговор

    До коментар #26 от "Тракиец от Костенец от племето Беси":

    Гърците са 9коляно на евреите дошли са в зверини дрехи използвали конфликтите между местните племена и с коварство са заграбвали културата и земите и са присвоили всичко а сега не са им удобни новите мигранти които са нападнали гърция както едно време те окопираха земите на местните българи/траки
  • 36 Стефан

    1 2 Отговор
    Гърците са прави никакви компромиси с Скопците ,Македония е древногръцка държава като Спарта или Атика стига със псевдодържави като Скопие който предизвикват само напрежение и конфликти,заради тези Скопски л-на дадохме 200000 жертви напразно
Новини по държави: