30 Януари, 2020 12:30 3 888 15

Русия разреши лова с... лък и арбалет

  • лов-
  • ловец-
  • лък-
  • арбалет

За целта е необходимо разрешително за притежание и носене на оръжие, военна книжка и регистрация в Националната гвардия

Русия разреши лова с... лък и арбалет - 1
Снимка: Shutterstock

От днес в Русия влиза в сила закон, който разрешава лова с лък и арбалет, предаде ТАСС.

За целта е необходимо разрешително за притежание и носене на оръжие, военна книжка и регистрация на оръжието в Националната гвардия.

Ловът с лък и арбалет се практикува в над 130 държави, включително САЩ, Канада, Франция, Германия, като има някои ограничения в зависимост от сезона, мощността и вида на стрелите.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петро

    19 1 Отговор
    Първата жертва ще е Борислав Попов
  • 2 Ххх

    20 9 Отговор
    Не харесвам тази ниска страст да убиваш за удоволствие. Още повече понякога смъртта на живитното, причинено от стрелите е по - бавна и мъчителна, отколкото тази от огнестрелните оръжия. У нас нали дават един руски канал - охота и рьйбалка. И по него преди време имаше една поредица за един, който убиваше животни с лък, ако не бъркам името му - Арчин Ашби. Имаше и немалко серии, заснети в Африка, където същият с лък уби крокодил, лъв, леопард, хипопотом, слон и носорог. По слонове стреля и уби повече от един. Но в единия случай стрелата попадна в хълбока на слона. И нещастното животно се мъчи повече от денонощие, докато се предаде. А след това, когато ловците го намериха мъртъв, както винаги със сатанинско удоволствие се поздравяваха колко велико деяние са извършили.

    Коментиран от #3, #6

  • 3 Шпек Салам Народен

    9 7 Отговор

    До коментар #2 от "Ххх":

    Не харесваш "тази ниСка страст",а гледаш убийците по риболовния канал и то редовно...защо ли?!

    Коментиран от #5

  • 4 арчър

    2 6 Отговор
    Ето тука ни задминаха ватенките. Срамувайте се!

    Коментиран от #14

  • 5 Ххх

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Шпек Салам Народен":

    Гледам ги, да, представи си. И аз се интересувам от оръжия, гледам ги. Но, все пак мисля, че трябва да има разграничение на нещата. Едно е да можеш да стреляш, друго е да убиваш за удоволствие. И аз имам въздушна пушка, но никога не съм се упражнявал по живи мишени. А за някои това определено е тръпката. Да причинят смъртта на някакво нещастно създание и да се радват на постижението си. А иначе да ловуваш с лък безспорно е много по - трудно и изисква много повече умения от лова с огнестрелно оръжие. Точността на лъка е много по - малка, много по - малка е и далечината на изстрела и изисква много повече умения и риск от ловците, особено при лов на едри хищници и агресивни тревопасни животни. И затова и гледах поредицата с посочения ловец. В морален план може да го имам за изрод, но да уцелиш точно зебра от 60 м. разтояние, или лъв от 20 - 30 метра, и то така, че след десетина метра животното се свлече и издъхна, безспорно се изискват големи умения.
  • 6 А кой

    6 7 Отговор

    До коментар #2 от "Ххх":

    Ти каза, че ловците убиват за удоволствие? Аз, ако бях ловец, щях да ловя, за да плюскам хубаво месо. Какво му е удоволствието да тичаш у калта?

    Коментиран от #13

  • 7 Каменна ера

    8 9 Отговор
    Убиванети на диви животни трябва да бъде забранен. Не живеем в каменната ера и не убиваме животни от гората за да оцеляваме а отглеждаме крави, кози и подобни животни за да се храним. Така популацията на животните няма да изчезне
  • 8 зет, като мед

    8 0 Отговор
    Тъщата вреден дивеч ли е?
  • 9 ⚡ Хрониките на Евразия

    5 2 Отговор
    Лова , на тези които събират съчки и гъби в гората без разрешение ..
  • 10 Чукча

    11 1 Отговор
    Оставете дивите животни на мира ,те сами ще се оправят . Вижте подивелите ви управници упражнявайте се върху тях . Поздрави от елените .
  • 11 SDS

    5 6 Отговор
    неизживяни неандерталски страсти
  • 12 Гост

    2 6 Отговор
    Някой интересува ли се от русия че публикувате новини за това подобие на държава.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Еее не знаеш ли

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "арчър":

    Това са спец лъковеи .....
    Но си е чиста подигравка за краварските дронове и ракетки.
    Тйо бива,бива ама да се свалят с лък краварските хвърчила,е просто подигравка.че видат зор лъковете само от умните им ракети оти га бомбиха Сърбия се оказа че пуцат у бугария.
    Голема е разликата у разстоянията и он лъкът де не мое да пуца на таквоз разстояние🙏🙏🙏🙏
  • 15 антиеколог

    1 1 Отговор
    А утре ще им разрешат да ловуват с прашки, тояги и обикновенни камъни. Какво ли не прави гладът!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания