Last news in Fakti

24 Септември, 2019 15:36 4 919 11

Тигър уби ловец в Русия

  • русия-
  • тигър-
  • ловец-
  • нападение-
  • животно

Звярът е бил застрелян от друг ловец

Тигър уби ловец в Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Тигър нападна двама ловци в Хабаровския край в източната част на Руската федерация, след като са се приближили към мястото, на което животното яде плячката си, предава РИА Новости. Агенцията се позовава на директора на центъра „Амурски тигър“ Сергей Арамилев. Единият от нападнатите е починал, а звярът е бил застрелян от другия ловец.

„Все още не се знае какво точно се е случило, тъй като тялото на починалия човек и тигърът не са изследвани. Преди това, както е успяла да установи групата за разрешаване на конфликти, бащата и синът са акостирали в лодка до брега, за да видят реколтата от кедровите орехи и по стечение на обстоятелства се оказва, че те точно до мястото, където тигърът е ял сърна“, обяснява Арамлиев, цитиран от агенция "Фокус".

Според него разстоянието от тигъра до пристигащите ловци е било по-малко от 15 метра, а когато са тръгнали на брега през високата крайбрежна трева - около 6 метра. „Оказва се, че те просто са отишли до мястото, където тигърът е ял сърна. Трудно е да се разбере какво се е случило, няма сняг, няма следа. Експертът ще отговори на този въпрос. Тигърът е нападнал най-близкия човек, а вторият, който е имал оръжие, е застрелял звяра", отбеляза Арамилев.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    19 8 Отговор
    Ако беше тука, щяха автоматично да съдят мъртвият и стрелеца на 20 години затвор.

    Коментиран от #4, #5

  • 2 ЗООЛОГ

    18 0 Отговор
    Амурски, Усурийски, Манджурски тигър са едно и също най голямата котка в момента на планетата Земя са, този тигър стигат 4,5 метра дължина и тегло 400 - 500 кг.!

    Коментиран от #7

  • 3 Borislav Popov

    27 5 Отговор
    100 % са били бракониери, тръгнали за орехи, пък въоръжени. Не знам колко е вярно, но съм чувал, че за кожата, за ноктите и за още там някаква част от убит амурски тигър, китайците луди пари плащали, от 100 000 долара и нагоре.
  • 4 Бесен Язовец

    27 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ал та фанах Атаопънах":

    Селянин, не си далече от истината, горските в Сибир пазят тези котките от бракониврите с АК 47 на тоя дръвник спокойно могат да му повдигнат дело за това чий го дири в хабитата на едрата котка!
  • 5 Borislav Popov

    16 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ал та фанах Атаопънах":

    Ти какво си мислиш бе, че там сега няма ли да го съдят убиеца ?? Бедна ти е фантазията колко е строг закона по отношние на тези изключително редки животни, във всички случаи при убийството на амурски тигър се завежда углавно дело и вече в съда се решава, оправдано ли е убийството му или не...) Но в руската съдебна практика вече има случаи, когато за убийство на тигър се произнася по тежка присъда от колкото за убийството на човек !
  • 6 Жалко

    17 3 Отговор
    Жалко и за тигъра, и за човека. Но не удобрявам ловците, ползващи оптичен пробор на карабините си. Така не оставят почти никакъв шанс на дивеча. Ако си мъж и ловец, приближи се достатъчно и стрелял без оптика.
  • 7 Не си зоо

    6 14 Отговор

    До коментар #2 от "ЗООЛОГ":

    По 1000 кг са, има и по 2000 и са дълги около 10 метра.

    Коментиран от #9

  • 8 астролог

    17 0 Отговор
    Тигъра не е нападнал човека за плячка. Бенгалските тигри нападат хора, но амурския избягва хората. Лошито за ловеца е, ако се приближи до плячка на тигъра, той скача да я брани. Като убие сърна, той яде и лежи скрит близо до нея. Може да яде и три пъти цяла седмица да е там. И щом се е появил ловеца до плячката, тигъра го е нападнал. И убил естественно, няма да го целува.... Тигъра не е виновен. Но двамата ловци са сгрешили.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Нин

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "АА1":

    Какво се смееш. Амурските тигри достигат до 400 кг. Бенгалските са колкото лъвовете-250-300 кг.

    Коментиран от #11

  • 11 АА1

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Нин":

    Не се смея заради теглото. Но тигър,дълъг 10м,дори до върха на опашката,НЯМА!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания