Last news in Fakti

3 Февруари, 2020 08:54 1 864 7

Франция изпраща още войници

  • сахел-
  • франция-
  • ислямска държава-
  • бархан

Париж ще увеличи броя на бойците си в силите „Бархан“, които се борят срещу джихадистки групировки в Сахел

Франция изпраща още войници - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Франция ще увеличи броя на войниците си в силите „Бархан“, които се борят срещу джихадистки групировки в Сахел, от 4500 на 5100 души, предаде Франс прес, като се позова на изявление на френското министерство на въоръжените сили.

Френският президент Еманюел Макрон, който обяви миналия месец, че ще изпрати подкрепление от 220 войници, в крайна сметка реши да подсили „Бархан“ с 600 войници.

Париж от дълго време призовава и други европейски държави да се включат в борбата с джихадистите в Сахел. Чехия планира да изпрати 60 войници, докато Германия на два пъти отказва да изпрати свои войници, които да се бият с терористите в Мали.

В района на Сахел, който се простира от атлантическото крайбрежие на Африка, южно от Сахара, до Червено море действат многобройни въоръжени групировки.

Част от тях са се заклели във вярност на терористичните организации „Ислямска държава“ и „Ал Кайда“. Нигер, Мали, Буркина Фасо и Нигерия през последните месеци станаха жертва на джихадистки нападения.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    12 0 Отговор
    ...и да очакваме пак терористи в Франция ..след свободното движение на стоки и капитали ,имаме и свобидно придвижване на терористи и терор
  • 2 БАШ БОЙКО

    1 6 Отговор
    Аскера удари режима на Асад десетки войни на Асад гебердясали.Защо нищо не се пише
  • 3 Рошко

    7 2 Отговор
    И там има значи петрол, или диаманти, франсетата и те нали трябва да цоцкат
  • 4 незнайко

    2 0 Отговор
    Интересно ми е тези войници искат ли да отидат там и да се бият ??? Каква е тази ТЪПА ВОЙНА която продължава до безкрай ??? "Велики сили" вятъри мъгла, досега трябваше да са ги помели тези ДЖИХАДИСТИ, да не смеят да изричат думите - ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА !!!
  • 5 сухияТ

    4 1 Отговор
    те пък тези петлета са такива войници - по-смешни са само макароните
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: