Last news in Fakti

3 Февруари, 2020 16:50 1 383 4

„Ислямска държава“ пое отговорност за нападението в Лондон

  • лондон-
  • великобритания-
  • ислямска държава-
  • отговорност-
  • терор-
  • терорист

Терористът беше ликвидиран

„Ислямска държава“ пое отговорност за нападението в Лондон - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Терористичната организация "Ислямска държава" пое отговорност за вчерашното нападение с нож в британската столица Лондон, предадоха световните агенции.

Извършителят на терористичното нападение в Южен Лондон е 20-годишният Судеш Аман, който е бил пуснат от затвора преди около седмица, след като е излежал половината от присъдата си. Той рани с нож трима души.

Полицията застреля нападателя. Судеш Аман е бил под засилено полицейско наблюдение по време на инцидента, който е смятан ислямистки терористичен акт.

"Вчерашният нападател в Лондон е боец на "Ислямска държава" и извърши атаката в отговор на призивите да се нападат граждани на държави от коалицията", съобщи информационната агенция на "Ислямска държава", визирайки международната антиджихадистка коалиция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алах-Циганинът

    2 4 Отговор
    Ако тези цигани Сирия Иран Ирак Пакистан Афганистан Турция не бъдат изравнени със земята да няма следи че са били някога съществували на тази планета тероризмът ще развива нови граници и постижения И никога няма да свърши смъртта е славянските боклуци смърт за мохамеданите граници и постижения И никога няма да свърши смъртта е славянските боклуци смърт за мохамеданите мръсни

    Коментиран от #3

  • 2 Bigbulgarianboss

    3 0 Отговор
    Незнам какво не и харесвате на България и премиера. Няма по готин народ от българския, с исключение на лилавите
  • 3 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Алах-Циганинът":

    Точно защото се атакуват затова се разпростира този тероризъм. Това е ясно на всеки трезвомислещ човек. Остави ги да си живеят в тяхната страна, не им давай визи и право на туризъм и точка. Да, ама петролът е сладък и борбата за власт над него е неизбежна. Как така ще оставят арабите да забогатяват като продават на Запада. Има една приоритетна страна в този регион, Саудитска Арабия, и вижте колко трилиони има от петрол, сега си представете колко трилиона са отмъкнати и заграбени от тези които нападат страните, всички знаят кои са те, и си представете, че почти всяка страна би могла да е богата колкото саудитците. Опасно е, нали.
  • 4 Хохи

    2 1 Отговор
    Защо го пишете "БОЕЦ"бе ПРОДАЖНИ УУУУЛИГОФРЕНИ ЖАЛКИ
Новини по държави: