Last news in Fakti

4 Февруари, 2020 10:44 982 3

Британците спират предсрочното освобождаване на терористи

  • лондон-
  • терористи-
  • великобритания-
  • закон-
  • предсрочно освобождаване-
  • судеш аман

Промени след поредното терористично нападение на Острова

Британците спират предсрочното освобождаване на терористи - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Във Великобритания ще направят извънредна законодателна промяна, за да се прекрати автоматичното предсрочно освобождаване от затвора на хора, осъдени за тероризъм. Това обяви в парламента министърът на правосъдието. Мярката се предприема след две нападения, извършени в последните месеци от такива лица, предаде БНТ.

Нападателят, който рани с нож двама души в Южен Лондон, е бил осъден на 3 години и 4 месеца за престъпления, свързани с тероризъм. 20-годишният Судеш Аман е излежал половината присъда и е освободен през януари. Той обаче е бил под постоянно наблюдение на въоръжени полицаи. Това обяснява бързината, с която беше ликвидиран при нападението. Това е недопустимо, каза в парламента британският министърът на правосъдието Робърт Бъкланд.

Не бива да се получават ситуации като този случай. Един престъпник, който представлява риск за невинни хора, е освободен предсрочно чрез автоматична законова процедура, без надзор на Комисията за условно освобождаване, заяви министърът на правосъдието на Великобритания.

Предстоят законови промени, които ще премахнат възможността осъдени за тероризъм да бъдат освобождавани предсрочно без надзор. Такъв е случаят с нападателя от Лондон Бридж. Той е излежавал присъда за тероризъм и е излязъл от затвора, с електронна гривна за проследяване. В края на ноември той уби двама души и рани трима, преди да бъде застрелян от полицията.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гледач

    4 0 Отговор
    От толкова кръвосмешение на острова всички тя ни решения граничат с лудостта.
  • 2 Шляхтиц

    2 0 Отговор
    Британците, а и не само те, не пожелаха да разберат, че въпросните индивиди не подлежат на агитация, възпитание, превъзпитание, адаптация, социализация, интеграция и т.н. В затворите стават още по-свирепи, по-опитни и по коварни. Може би само Сталин, Тодор Живков, Кадафи, Саддам Хюсеин са знаели тази особеност на характера и са действали така, както трябва и се полага.......
  • 3 чалма тв

    0 0 Отговор
    напротив не ги вкарвайте в затвора, а ги заличавайте още в махалата, тази талибанска сган,просто решение от упор..нали Хасане..
Новини по държави: