Last news in Fakti

3 Февруари, 2020 07:25 1 688 5

Касапинът от Лондон имал терористично минало

  • лондон-
  • великобритания-
  • тероризъм-
  • судеш аман

20-годишният Судеш Аман е извършителят на нападението в британската столица

Касапинът от Лондон имал терористично минало - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Извършителят на терористичното нападение в Лондон е 20-годишният Судеш Аман, който е бил пуснат от затвора преди около седмица, след като е излежал половината от присъдата си. Той рани с нож трима души, един от които с опасност за живота.

Полицията застреля нападателя в южния лондонски квартал Стретъм. Судеш Аман е бил под засилено полицейско наблюдение по време на инцидента, който е смятан ислямистки терористичен акт.

През ноември 2018 година Судеш се е признал за виновен по шест обвинения за притежаване на документи, съдържащи терористична информация и седем за разпространяване на терористични публикации. Получил е 3 години и 4 месеца затвор и е освободен преждевременно през януари.

В неделя следобед Судеш Аман влиза в магазин на оживената търговска улица в Стретъм, където ранява двама души, а на излизане от магазина и една жена. Цивилни полицаи го застрелват малко по-късно на улицата. Судеш е носил жилетка с фалшиви експлозиви.

Премиерът Борис Джонсън обяви, че правителството ще оповести допълнителни планове за фундаментална промяна на системата за осъжданите за престъпления, свързани с тероризма.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дамммм

    11 0 Отговор
    Ние ги хващама-те ги пускат...-помните ли...-тотални евро дебили
  • 2 Не ви разбирам!

    12 1 Отговор
    Тези тъй-тъй не идват да работят! Що не им режете ръцете че да не стрелят или да правят бомби! Слагайте им и по един чип в главата, който при необходимост да може да бъде взривен от разстояние! Не съм расист, но съм против равни права между животни и хора!

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Шляхтиц

    2 1 Отговор
    Условна присъда и пробация.......... . .
  • 4 Шляхтиц

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Не ви разбирам!":

    Ако позволите, животните са много по добри от хората. Никое животно не е направило такива гадости, каквито е направил човекът.......
  • 5 Хасан

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Не ви разбирам!":

    Англичаните им разбиват градове и селата в Ирак и Либия и някакъв луд си води своята индивидуална"войничка" ...
Новини по държави: