Last news in Fakti

13 Февруари, 2020 11:49 2 260 28

Западните Балкани изнасят терористи

  • ислямска държава-
  • босна и херцеговина-
  • тероризъм-
  • терорист-
  • абу бакр ал багдади

Над 1200 бойци от "Ислямска държава" произлизат от Косово, Босна и Херцеговина и Албания

Западните Балкани изнасят терористи - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Общият брой на бойците от така наречената "Ислямска държава", които по произход са от Западните Балкани, надхвърля 1200 души, по преценка на службите за сигурност в Босна и Херцеговина, съобщава порталът банялука.нет.

Най-много са бойците от Косово - 403, следва Босна и Херцеговина с 350, Албания със 180 до 200 и Северна Македония със 156 бойци, пише порталът.

"Какво означава завръщането на тези терористи на Балканите, какво ще означава и какъв е действителният проблем ще стане ясно много скоро, след като завърналите се излежат символичните си наказания за участие в борбата на Ислямска държава и Ал Каида в Сирия и Ирак", пише в документацията.

Проблем за местното правосъдие е, че няма конкретни доказателства, че завърналите се са извършвали престъпления и са участвали в разстрели, убийства и обезглавяване на пленници. Службите за сигурност предупреждават, че за сравнително кратък срок те юридически ще бъдат свободни граждани, които със сигурност няма да се отрекат от радикалната си религиозна и терористична идеология.

Освен това в документацията се посочва и че Западните Балкани имат проблем, свързан с икономическото инфилтриране на Турция и Катар в Албания, Северна Македония, Косово и Босна и Херцеговина, което означава инфилтриране в полза на идеологията, свързана с Мюсюлманско братство.

Това индоктриниране се извършва от различни ислямски неправителствени организации, които имат за цел ислямът да стане доминиращ на Балканите и които със сигурност ще осъществят контакт със завърналите се от Сирия и Ирак и ще продължат да работят с тях като хуманитарни организации, пише в документацията.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 гост

    19 3 Отговор
    За това пък отам се внася в ЕВРОПА всичкият наркотик заловен в Америка !!!!
  • 3 САЩ са истинските терористи

    31 1 Отговор
    САЩ са най-големите терористи, те създадоха терористичнната групировка „Ал Кайда” и обучиха членовете й чрез ЦРУ! САЩ е държавата на ЗЛОТО!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Кире

    13 0 Отговор
    Ще си харчат Американските пенсии ;)
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 az #Победа75

    20 2 Отговор
    През 90-те години на миналия век западните тайни служби прехвърлиха голяма част от т.н. муджахидини /по същество предимно мюсюлмански наемници главорези, обучавани и въоръжавани от запада срещу СССР/ на Балканите, за да участват във войните за унищожаването на Югославия. На Балканите те воюваха под различни брандове. След като беше унищожена СРЮ целта беше постигната. На ред за унищожаване бяха силните национални държави в Близкия Изток - Ирак, Египет, Либия, Сирия, Иран. След 11.09. 2001г. и старта на операцията тази сбирщина от главорези официално беше ребрандирана под името "АлКайда". Същите участваха и сега продължават да участват във войните в Близкия Изток под различни брандове, основния от които е ДАЕШ /Ирак, Либия, Судан, Йемен, Египет, САР.../. Войните се сменят една след друга, имената също, но господарите, дърпащи конците на цялата тая наемна прокси пехота от главорези са едни и същи и се намират в западните спец. служби.
  • 8 Име

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "TürkOğluBayazidEfendi":

    Продалжавай да дъвчеш свинското и мрази който си искаш.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Маркетинг

    2 4 Отговор
    Анатоли махни тази платена статия
  • 11 FINANCE

    11 0 Отговор
    сега е много важно както тиквата каза да интегрираме в ЕС западните балкани за да може тези да се придвижват съвсем безпроблемно
  • 12 Собственик на 400 крави и три мандри

    1 10 Отговор
    Второ съвсем сериозно предупреждение до сайта, след което може да се стигне до положението да изплатите по 12 заплати на всички млекопроизводители в България, а те са няколкостотин хиляди души и от сайтаджии да се превърнете в чистачи на кравеферми!!! Престанете да използвате думата кравари тук!!!

    Коментиран от #18

  • 13 Гошко

    3 6 Отговор

    До коментар #9 от "Мехмед":

    Най големия касапин беше джихадиста Джон англичанин и християнин. Джихадиста на заплата. Голяма част от тях са християни на тлъста заплата. Които сеят омраза между религиите. Ислямът е мирна религия.

    Коментиран от #15

  • 14 Христо Ботев

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "TürkOğluBayazidEfendi":

    Ще дойда с мрака,нищо добро не те чака
  • 15 FINANCE

    8 2 Отговор

    До коментар #13 от "Гошко":

    исляма е мирна религия толкова колкото педофила обича децата, никъде по света няма ислям и мир едновременно

    Коментиран от #17

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Гошко

    0 5 Отговор

    До коментар #15 от "FINANCE":

    Това ви се натрапва всеки ден и започвате да вярвате. Вземи чисто информативно да прочетеш корана и намери някъде омраза тогава пиши небивалици. Между другото има шиити и сунити едните от тях са наистина лоши но те са секта.

    Коментиран от #19

  • 18 Тото Кратуно

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Собственик на 400 крави и три мандри":

    А тото 2 манипулират резултатите.
  • 19 FINANCE

    5 2 Отговор

    До коментар #17 от "Гошко":

    няма нужда да чета корана вземи се поинтересувай ти кой е Мохамед в исторически план, че е правил секс с 9 годишната си съпруга. единствено исляма има за цел целия свят да стане 1 религия, възвишения ви пророк се е занимавал и с лихварство и се е женил по сметка, и е бил неграмотен и т.н. и т.н. аз колкото съм че Мохамед не е имал толкова косми по брадата си, така че за мен не се трвожи

    Коментиран от #22

  • 20 Кадънтравест

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "TürkOğluBayazidEfendi":

    Eфенди,да ми смучкаш сиренето,че е халал!

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Гошко

    0 3 Отговор

    До коментар #19 от "FINANCE":

    Точно затова ти говоря че информацията ти е грешна и тия набиват от всички страни така че няма как да не повярваш. Почети малко повече и ще се увериш.
  • 23 Добро утро

    6 1 Отговор
    За кво са необходимиЗападните Балкани в ЕС. И без това си има достатъчно мюслита терористи. Ако ги приемат в ЕС ще се добави и вътрешната престъпност от тези държавици. Мюсолмански и полумюсолмански държави нямат място в ЕС . Живота доказа че съжителство с тях е невъзможно - искат да им се дават пари и да я карат как си знаят. Ако бяха много свестни щяха да си организират обществата, а не да се колят с десетилетия като животни и да предизвикват собствените си хуманитарни катастрофи, на които друг трябва да плаща масрафа...
  • 24 Вулгарин

    1 4 Отговор
    До колкото знам през войната между Босна Херцеговина и Сърбия Сърбия е предоставила възможност на западни ловджии които мразят мюсюлманите срещу плащане да изтребват със снайпери босненските мюсюлмани жени деца и старци за удоволствие.Сега в редиците на Даеш има още от тези ловджии които трепат мюслюманите в Сирия.Сащ и Европа заедно създадоха Даеш.Никой да не се засяга .сега и двете страни ловджии си правят кефа
  • 25 Нане

    3 0 Отговор
    мюслита шибъни!
  • 26 Иван

    3 0 Отговор
    САЩ,Англия и Иэраел стоят эад теэи животни.
  • 27 Иван

    4 1 Отговор
    В статията не се споменава нищо эа терористичния американски тренировъчен център эа джихадисти в Косово.
  • 28 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор
    е,това вече е ,,интеграция,,!!!!под погледа на военните бази ...