Last news in Fakti

14 Февруари, 2020 14:00 1 757 10

Голяма стачка в Гърция - Февруари 2020

  • гърция-
  • протест-
  • транспорт

Блокират транспорта в Атина

Голяма стачка в Гърция - Февруари 2020 - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

На 18 февруари общественият транспорт и институциите в гръцката столица и в други градове могат да бъдат блокирани заради стачни действия.

Затова предупреди Министерството на външните работи (МВнР) на Република България. "Управителният съвет на Работническия център в Атина е взел решение на 18 февруари 2020 г. да бъде обявена обща 24-часова стачка, която ще засегне обществения живот в гръцката столица, в Пирея и Елевсина", се казва в съобщението.

В 24-часовата стачката ще вземат участие държавните служители, работещите в системата на тролейбусните линии, съюзи обединяващи строителни работници, адвокати, счетоводители, моряци, пристанища - пътнически и товарни кораби. От пристанище Пирея съобщават, че никоя категория кораби няма да провежда рейсове. Същия ден временно ще бъдат преустановени курсовете на автобусите от 11.00 до 16.30 ч. и на тролейбусите (ΗΛΠΑΠ), от 11.00 до 16:00 часа.

На 18 февруари обществения транспорт и институциите в гръцката столица и в други градове могат да бъдат блокирани заради стачни действия. Затова предупреди Министерството на външните работи (МВнР) на Република България.

"Управителният съвет на Работническия център в Атина е взел решение на 18 февруари 2020 г. да бъде обявена обща 24-часова стачка, която ще засегне обществения живот в гръцката столица, в Пирея и Елевсина", се казва в съобщението. В 24-часовата стачката ще вземат участие държавните служители, работещите в системата на тролейбусните линии, съюзи обединяващи строителни работници, адвокати, счетоводители, моряци, пристанища - пътнически и товарни кораби. От пристанище Пирея съобщават, че никоя категория кораби няма да провежда рейсове.

Същия ден временно ще бъдат преустановени курсовете на автобусите от 11.00 до 16.30 ч. и на тролейбусите (ΗΛΠΑΠ), от 11.00 до 16:00 часа. Трактори окупират централна Гърция в стачка на фермерите Земеделските стопани в Тесалия в централна Гърция са готови за начало на стачки на селскостопанската общност в страната, като паркират ...

Прочети повече Очаква се служителите в метрото, електрическото влакче Кифисия-Пирея и трамваите да съобщят техния стачен график. Решение за двучасово преустановяване на работа в периода от 10 до 14 февруари е взел и Съюзът на служителите в съдебната система – при гледане на граждански и наказателни дела, всекидневно от 09.00 до 11.00 часа. От МВнР препоръчват на българските граждани, пребиваващи в Атина или планиращи пътуване в града да предвидят и осигурят алтернативен транспорт за придвижване и да се информират за актуалната обстановка на място, като спазват инструкциите и указанията на съответните транспортни компании и на местните власти.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знам знам🙄

    8 4 Отговор
    Ей ги маляките не им изнася нещо и айде стачка. А ние спим здравата. Ставаме пийваме и се успокояваме. Се ще се намери некой друг балама да ни управи. Ама няма. Ние сами трябва да станем и да кажем. Стига кражби и унижения искаме справедливост и уважение. BULGAR DIKTAT.
  • 2 Митко

    2 10 Отговор
    Там няма реформи те са просто консуматори на евро средства!
  • 3 Гледач

    2 11 Отговор
    Тия гърците какви СМЕШНИЦИ са .Сега понеже нямат работа стачкуват а когато почне сезона .Спират с цирковите и започват работа.
  • 4 Старата песен

    11 2 Отговор
    Голяма стачка в Гърция. А в България едните Америка им виновна, другите Русия им виновна, трети Европа, и бойко. И типично по вулгаристански се разделят и всеки ги владее след това. По форумите пълно с разбирачи, а на действия, кога цъфнат налъмите. Левски ни е дал пример, като е ксзал "дела трябват, а не думи" и с делата си е допринесъл, много за тази държава. А българина от сутрин до вечер 365 дена в годината, по-телевизия, радио, интернет, само мрън мрън, мрън, мрън от как се помня.
  • 5 Антисоциалист

    9 0 Отговор
    Господа, журките пак премълчават какви са исканията на стачниците.
    Знаете защо - от страх да засегнат някак интересите на господарите си.
  • 6 Истински хрантутници

    1 8 Отговор
    Това мързеливо и просто племе само си намира поводи да не работи и все търси начини да смуче все повече от парите на Европейския Съюз.Всеки който ходи лятото по смотаните им курорти да пие фрапенца по 5 евро за да ползва парцаливите им чадъри е добре да знае,че помага на едни търтеи да водят безгрижен.

    Коментиран от #7

  • 7 Антисоциалист

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Истински хрантутници":

    Лъжете.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ьюо

    0 0 Отговор
    Абе татари гнусни, яжте го гръцкия . уи
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: