Last news in Fakti

20 Февруари, 2020 11:48 1 558 10

Русия забрани вноса на китайски месни продукти

  • михаил мишустин-
  • коронавирус-
  • месо-
  • забрана-
  • внос-
  • русия-
  • китай

Мерки срещу новия вирус

Русия забрани вноса на китайски месни продукти - 1
Снимка: Shutterstock

Руските власти забраниха от днес вноса на животински продукти от Китай в Русия, както и посещенията на китайски граждани в страната съобщи в. „Известия”.

Според изданието вече не е възможно да се внасят месни продукти от Китай в ръчния багаж на пътниците. Забраната се отнася и до стоки във фабрични опаковки. Тази мярка се обяснява с борбата срещу коронавируса и африканска чума по свинете.

По-рано премиерът Михаил Мишустин подписа заповед, според която от 20 февруари на китайските граждани е забранено да влизат в Русия с цел туризъм, работа и частни цели. Ограничението няма да засегне пътниците, минаващи транзитно през руските летища, предаде БНТ.

Руското правителство затвори участъци от границата с КНР в Далечния изток и ограничи пътникопотока през граничните пунктове с Монголия. Въздушният трафик с Китай беше спрян, с изключение на полетите на „Аерофлот” до Пекин, Шанхай, Гуанджоу и Хонконг. На 3 февруари Руските железници също спряха железопътната комуникация с Китай.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ай стига бе

    14 0 Отговор
    Затваряне на границите по въздух, земя и вода. Така се защитава населението от заразата. Много правилно решение. Тук ще чакат да измре половината население и пак ще твърдят, че няма страшно и всичко е нормално. Нищо не се е променило у нас от времето на Чернобил.
  • 2 Миг 29

    3 3 Отговор
    Че то на Китай не и стига месото какъв износ?
  • 3 жертва на американския колонизатор

    7 4 Отговор
    Така се пази държава.А тука чакат заповед от Америка и или ЕС.
  • 4 мани мани

    2 4 Отговор
    'айдееее умряха няколко десетки млн. бляда от глад ... да отдадем почит за загиналите от глад, другари!

    Коментиран от #5

  • 5 Басри Алиев

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "мани мани":

    Те не са гладни,всичко имат но основната идея на този вирус беше да се спре безконтролното изсичане на сибирсна гора от китайците и го направиха много деликатно с последващо измиране на хиляти,а впоследствие и милиони китайци.....някои минали събития се повтарят.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Генерал лейтенант от София

    2 0 Отговор
    Руснаците започнаха да копират действията на САЩ! Това е хубаво, че Русия и Сащ станаха вече дружки и се подкрепят, а нищо чудно и Русия да стане член на НАТО съвсем скоро както е тръгнало.... Я дайте малко инфо за ракетите Ц400, които в продългжение на 4 години коментирахте денонощно? Турция, която в момента ги придвижва в най-различни региони на Сирия, но е аут от НАТО и бройката им е точно колкото на сирийските и руската ВВС в Сирия, та имате ли инфо, тези ракети ще порязат ли с точност авиацията на Сирия и Русия там или самолетите на братушките ще се окажат ''бързи и яростни'' и ще засрамят ракетите Ц 400?? Някак си отбягвате тази тема от две седмици насам, а беше много интересна??
  • 8 Басри Алиев

    0 1 Отговор
    Системите Ц-400 за Турция са с променен софтуер и ще излетят само по заповед на Шойгу....

    Коментиран от #9

  • 9 Генерал лейтенант от София

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Басри Алиев":

    Даваш съвет, да не се купува никакво оръжие от Русия защото нищо не може да излети ако няма разрешение от шойгу?? Радвам се, че поне един от руските тролове го знае това и ме подкрепя за правилният ми избор за покупката на F16!!

    Коментиран от #10

  • 10 Басри Алиев

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Генерал лейтенант от София":

    Генерале,еф-16 е боклук,и те ще са с променен софтуер така че за нас остават старите хвърчила,които имаме.......
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания