21 Февруари, 2020 18:20 4 247 16

Китаец повторно се зарази с коронавируса

  • коронавирус-
  • вирус-
  • китай-
  • пациент-
  • съчуан

Не е известно дали членовете на неговото семейство са били заразени

Китаец повторно се зарази с коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Властите в провинция Съчуан в югозападната част на Китай са регистрирали случай на повторно заразяване с новия коронавирус, предаде ТАСС.

Инфектираният пациент е бил настанен в една от болниците в град Чънду. Преди това той е преминал през диагностика и лечение по предишния, пети общонационален стандарт.

Здравните власти изтъкват, че засега не е известно дали членовете на неговото семейство са били заразени, но в най-скоро време ще бъдат обявени резултатите от направените им тестове. В сряда китайските власти съобщиха за влизането в сила на новия общонационален стандарт, шести поред от месец януари тази година.

В него са указани правилата за диагностика и лечение на новия коронавирус, утвърдени от Държавния комитет по въпросите на здравеопазването и хигиената на Китай. Всички региони на страната при поставянето на диагноза трябва задължително да се отчитат резултатите от анализите на нуклеиновата киселина в кръвта на пациента или чрез получаване на генетична информация. При тежките случаи се препоръчва преливане на кръвна плазма от оздравели пациенти.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 JPower

    5 25 Отговор
    Ай стига с тоз вирус, отдавна не интересен!!! Само паника внасяте сред шматките!!!

    Коментиран от #3, #14

  • 2 газета

    9 3 Отговор
    Ну китаец, ну погоди!
  • 3 Идиот

    19 1 Отговор

    До коментар #1 от "JPower":

    Ако вирусът достигне България ти ще си първият който ще си сложи маска против вирус.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 мали мали

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "Идиот":

    Тои няма и да разбере за да си сложи маска
  • 5 JPower

    3 12 Отговор

    До коментар #3 от "Идиот":

    А ти скафандър..... Но да обясня, като на идиот, нали така си се писал!!! Китай, при население 1.5 милиарда, съотношение към България, е 1:250. Т. Е. Все едно, в България да са умрели 2(двама) човека от грип или пневмония в България. Провери, колко човека на година умират в България от тия болести и ще разбереш, че тоз корона вирус е пълна пропаганда и конспирация!!! Коментар 1 е точно за такива, като теб!!
  • 6 мани мани

    2 5 Отговор
    ако се появят и още такива случаи, то е добре да излитат самолетите с водородни бомби!

    Коментиран от #8

  • 7 мани мани

    1 4 Отговор
    не че съм расист, ама... самолетите да излитат веке хайде :) ше спасявами чувячиствуту ва :P
  • 8 JPower

    6 5 Отговор

    До коментар #6 от "мани мани":

    Във връзка с епидемията, китайското правителство заплаши САЩ, че ако не намалят митата, доставчиците ще донесат поръчаните стоки лично
  • 9 оня с коня

    2 3 Отговор
    Тъпите китайци просто НЕ СА ИЗЛЕКУВАЛИ качествено Пациента с Лекарствата си "Менте",ама Той бил се заразил "Повторно":)
  • 10 Зайко Байко многознайко

    8 1 Отговор
    С или без CoViD 19 , така или иначе ще се мре, това поне е сигурно. Сещам се за една поговорка която често споменаваше дядо ми Мъдрият Заек :" Ако ти е писано да се обесиш нема да се удавиш" !
  • 11 Xari

    9 0 Отговор
    Ситуацията не е за подценяване. Китай крият истината, всеки ден умират по 2 000 души, крематориумите им са претоварени. Те и да искат не могат да изследват всички. Заразените са много повече, отколкото се казва. Има доста информация и интервюта с професори и други хора, които са запознати със ситуацията, който иска може да намери да прочете. Има и клипчета директно снимани от Китай, хората умират по домовете си, защото са блокирани, няма място в болниците. Днес вирусът избухна в Южна Корея, Иран и Италия, малко по-рано и в Япония.

    Коментиран от #13

  • 12 мани мани

    1 1 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=3vk3lJJ8tiY ... гледайте клипчето, там един добре обяснява :)
  • 13 мани мани

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Xari":

    https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6 ... гледай там и ще видиш, че не е избухнало от днес там, а от преди 2-3 седмици не помня колко :)

    Коментиран от #16

  • 14 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "JPower":

    Jpower, е това е лошо на свободата на нета,защото всякакви прошляци ,като теб започнаха да го цапат с простотията си.
  • 15 Смеете се,

    1 0 Отговор
    но в Италия вече умряха трима с доказан корона вирус....а тук не е Китай...
  • 16 Xari

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "мани мани":

    Ето и друг линк, тук данните се обновяват по-бързо и по-точно

    https://www.worldometers.info/coronavirus/
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания