Last news in Fakti

11 Август, 2012 11:47 567 0

330 000 пострадали от "Хайкуей" в Китай

  • тайфун-
  • китай

 

330 хиляди души са пострадали в източната китайска провинция Цзянси в резултат на наводненията, силния вятър и свлачищата, предизвикани от тайфуна "Хайкуей". Това съобщиха провинциалните власти, цитирани от местните медии.

Над 33 хиляди души са евакуирани временно от бедстващите райони. Нивото на водата в най-голямото сладководно езеро на Китай Поянг се е покачило с 0,2 метра над критичното равнище и с 2,25 метра надвишава средното годишно равнище. Прочутият център за производство на порцелан град Дзиндъджън е пострадал сериозно. От там са евакуирани 182 хиляди жители.

Тайфунът "Хайкуей" връхлетя в сряда крайбрежната китайска провинция Чжъцзян и започна да напредва във вътрешността на страната. Икономическите щети се оценяват на 1,6 милиарда долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА