Last news in Fakti

19 Август, 2012 16:44 924 0

Асандж в борбено настроение

  • асандж-
  • джулиан асандж
Асандж в борбено настроение - 1
Снимка: ЕПА / БГНЕС

Джулиан Асандж е настроен борбено, заяви неговият испански адвокат Бартасар Гарсон пред посолството на Еквадор в Лондон, където основателят на сайта Уикилийкс се укри, съобщава БГНЕС.

Той благодари на еквадорците и особено на президента Рафаел Кореа, че му предоставиха убежище, добави адвокатът.
Според Гарсон Асандж иска собствените му права и тези на Уикилийкс да бъдат зачитани и настоява адвокатът му да заведе дело за защитата на тези права, както и на всички лица, включени в разследването.
От думите на адвоката личи, че засега Асандж не възнамерява да се предаде на британските власти, информира АФП. Очаква се самият Асандж да произнесе реч пред посолството. Имайки предвид подготовката, АФП предполага, че по-скоро това ще стане от балкона на дипломатическата мисия. Балконът е на висок първи етаж, така че основателят на Уикилийкс ще може да говори буквално над главите на полицаите на пост пред посолството. Самият балкон се смята за дипломатическа територия и следователно не може да бъде атакуван, уточнява агенцията


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: