Last news in Fakti

2 Септември, 2012 12:27 745 0

Мит Ромни поднови предизборната си кампания

  • мит ромни
Мит Ромни поднови предизборната си кампания - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

По време на посещение в ключовия щат Охайо кандидатът на републиканците за Белия дом Мит Ромни сравни президента Барак Обама с треньор на спортен отбор, когото е време да сменят, предаде АФП.

"Едно от обещанията на Барак Обама през 2008 беше, че той ще създаде повече работни места, а днес, 23 милиона души са безработни, или са спрели да търсят работа, или работят с намалено работно време", каза Мит Ромни, който поднови кампанията си, след като официално бе номиниран от своята партия по време на конференцията тази седмица в Тампа, щата Флорида.

"Ако равносметката на един треньор е 0 победи и 23 милиона загуби, време е той да бъде сменен", продължи той на събрание в Синсинати.

"Пол Райън (кандидатът за вицепрезидент) и аз имаме план, с който да върнем Америка на работа. Той ще позволи да бъдат създадени 12 милиона работни места в страната, 460 000 от които ще са тук, в Охайо", обеща противникът на Барак Обама.

Охайо е смятан за един от ключовите щати в САЩ за изборите на 6 ноември. Мит Ромни вече го посещава няколко пъти и разчита също на енергийната част от своята програма. Той обещава енергийна независимост за 2020 г., за да привлече избирателите от този щат производител на въглища. В средата на август той обвини в Охайо президента демократ, че води война срещу въглищата, припомня БГНЕС.

От своя страна Барак Обама напусна Белия дом, за да отиде в Айова – друг решаващ щат за президентските избори, където във вторник започва конференцията на демократите, която официално ще го номинира за изборите на 6 ноември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА