Last news in Fakti

31 Август, 2012 08:57 930 0

Мит Ромни: Приемам номинацията

  • мит ромни
Мит Ромни: Приемам номинацията - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Приемам номинацията", заяви той видимо развълнуван пред делегатите на партията в последния ден на конференцията на републиканците в Тампа, щата Флорида, предаде АФП.

В речта си той отбеляза, че Америка се нуждае от много работни места. Ромни каза, че за разлика от сегашния президент, той има план за създаването на 12 милиона нови работни места на пет етапа.

"Ще уважим демократичните идеали на Америка, защото един свободен свят е по-мирен. Това е двупартийното наследство в областта на външната политика на Труман и Рейгън. При моето президентство ще се върнем към него".

По отношение на президента Барак Обама Мит Ромни каза, че би искал той да успее, защото иска Америка да успее. "Неговите обещания обаче отстъпиха място на разочарованието и разделението. Това не е нещо, което ще приемем".

"Дошло е времето да оставим разочарованията от последните четири години зад нас. Да сложим настрана разделенията и упреците. Да забравим каквото можем и да погледнем към това, което е възможно. Дошло е времето да възкресим обещанието на Америка".

"Президентът Обама обеща да спре покачването на океаните и да оздрави планетата. Моето обещание (...) е да помогна на вас и на вашето семейство", посочи Мит Ромни.

За себе си той каза, че баща му и майка му са дали на децата си най-хубавия подарък – безусловната си любов. "Това е подарък, който Ан и аз се опитахме да предадем на нашите синове и внуци".

В Масачузетс (където той се преселва, след като става губернатор) "намерихме голям кръг приятели чрез нашата църква (мормонската). Молихме се заедно, децата ни играеха заедно, а ние бяхме винаги готови да си помогнем един на друг. Такава е Америка".

След петгодишния си път, осеян с препятствия, към националната конференция на републиканците, Мит Ромни ще се опита да убеди американците да го предпочетат пред президента демократ Барак Обама на президентските избори на 6 ноември, на фона на една разклатена икономика, коментира БГНЕС.

Речта на 65-годишния бивш бизнесмен мултимилионер и бивш губернатор на Масачузетс, който през годините трупа успехи в частния сектор, но му липсва харизма, бе кулминация на конференцията на републиканците.

Според един от неговите стратези, речта му има три цели – да говори за своето "виждане за едно по-добро бъдеще", да разобличи "провалите на президента Обама" и да обясни кой е той.

Според Сюзан МакМанъс, експерт в Университета на Южна Флорида, "най-важното е да покаже, че има програма. Критиките срещу Обама не стигат".

За втори път мормонът Ромни, който изпитва трудност да установи връзка с избирателите, се опитва да спечели кандидатурата на републиканците, след провала си през 2008 г.

През януари сезонът на първичните избори започна в полза на по-консервативните му противници, докато той бе възприеман като твърде умерен от твърдото крило на партията, която през последните години се радикализира.

Благодарение на упоритостта и на милионите си долари, накрая той успя да се наложи и да обедини републиканците, които искат преди всичко да победят Обама.

Изборът му за вицепрезидент на представителя на консерваторите, 42-годишният Пол Райън, едър и атлетичен брюнет със сини очи, идва, за да придаде енергия и младежки полъх на неговата кампания.

Сред останалите оратори на конференцията снощи личаха имената на една от изгряващите звезди на Републиканската партия – сенатора от Флорида Марко Рубио, Джеб Буш – единственият член на семейство Буш, който присъства в Тампа, 82-годишния киноактьор и режисьор Клинт Ийстуд, който от дълги години е привърженик на Републиканската партия, много медалисти от Олимпийските игри в Солт Лейк Сити, които Мит Ромни спасява от фалит през 2002 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА