Last news in Fakti

2 Септември, 2012 15:25 1 884 10

Иран готов да помогне на Асад при нападение на САЩ

  • сирия-
  • иран-
  • сащ

 

Иран ще окаже помощ на Сирия, ако САЩ решат да нанесат удар по позициите на Башар Асад. Това се казва в изявление на Мохамед Али Асуди, ръководител на комитета за култура и пропаганда на Корпуса на пазителите на ислямската революция.

Според Асуди, ако Вашингтон вземе "глупавото" решение за начало на военна операция в Сирия, Иран и други съюзници ще бъдат принудени да предприемат "ответни мерки, които ще доведат до краха на САЩ". Иранецът не уточни какви именно мерки има предвид, но поясни, че те ще бъдат в съответствие с двустранното военно споразумение, предаде Ройтерс.

През 2006 г. Иран и Сирия подписаха споразумение за взаимопомощ при необходимост от защита от външни врагове.

Иран е една от малкото държави в Близкия изток, която последователно подкрепя режима на Башар Асад, припомня БГНЕС. През май т.г. представител на Корпуса на пазителите на ислямската революция призна, че Техеран тайно е изпращал войска в помощ на Асад.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 qwerty

    0 1 Отговор
    иранците и сирийците още немогат да разберат че войната срещу запада отдавна е загубена.
    Просто трябва да се съпоставят начина на живот на западняците(Американците) и на иранците.Победата не е в това да имаш много оръжие а в това да направиш по добър живота на обикновенните хора.

    Коментиран от #2

  • 2 asad

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "qwerty":

    ти кога беше в иран или сирия?
  • 3 образован

    1 1 Отговор
    Това, че иранците живеят по-зле от амариканците не новост!!!!Новост е, че ние българите живеем по-зле от иранците като стандарт на живот!!Гака, че пърново да стигнем иранците, а после ще мислим за америкатците!!!

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 необразован

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "образован":

    Много сте ми интересни, как определяте, кой колко добре живее.
    Как са Масите в Африка? И те ли са зле? Ами ескимосите?
    Това, че ти си свикнал с някакъв лукс и искаш още, не значи, че други търсят същото. Що за разбиране е това?
  • 6 муспи

    0 0 Отговор
    И на Запад и на Исток добре живеят само крадците. Но Западните са хиляди пъти по крадливи, в момента вече са откраднали цялия свят, включително и богатствата на този Иран дето си мисли че са негови, но те са богатства доколкото Запада според нуждите си ги обявява за богатства. Западните крадци са принудени да харчат все нещо за да подържат една класа която да произвежда нужното за подържането на световната им власт, иначе источните крадци ще организират поход на коне и камили и ще ги изколят. А сега сетете се кои са крадците - те са едни и същи и на Исток и Запад.
  • 7 натурален българин

    2 0 Отговор
    само бой по американцинте дето се месят на всякъде
  • 8 qwerty

    0 0 Отговор
    Всички ние малко или много се възползваме от западните блага а не от иранските и сирийските така че не бъдете такива лицемери

    Коментиран от #9

  • 9 руснака

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "qwerty":

    западни държави разграбиха българия и румъния, то това беше изискване за встъпване в ЕС. от благата на българия се възползват западни държави. Сирия и Иран не си продадоха народа и не позволиха на западни държави да грабят страната им - затова ще CNN ще ги обвини в каквото и да е, само и само за да ги унищожат
  • 10 иван иванов

    0 0 Отговор
    до всички коментатори защо вия чиято страна се е продала евтино коментирате страна която не се е продала продължава да се брани и не се отказва въпреки силния натиск