15 Май, 2020 14:35 1 409 4

Бебета от сурогатни майки са блокирани в хотел в Киев

  • украйна-
  • киев-
  • болница-
  • бебета-
  • деца-
  • сурогатни майки

Страната наложи забрана за влизане на чужденци през март

Бебета от сурогатни майки са блокирани в хотел в Киев - 1
Снимка: Shutterstock

Скандал с мащабна мрежа за продажба на бебета от сурогатни майки избухна в Украйна. 51 новородени са блокирани в хотел в Киев, защото ограниченията за пътуване не позволяват на родителите от Съединените щати и Европа да си ги вземат, предаде Би Ти Ви.

Редици с детски легла в малък хотел в покрайнините на Киев посрещат станалия наскоро баща Рафа Айрес от Испания. Влязъл е в Украйна преди забраните. Дъщеря му Марта е едно от десетките бебета, родени от сурогатни майки. Сега и двамата не могат да си тръгнат.

Сурогатството е законно в Украйна. Бъдещите родители плащат между 6500 и 65 000 евро. Страната обаче наложи забрана за влизане на чужденци през март и повечето от тях са виждали бебета си само на снимки и видеоразговори с клиниката. От там пуснаха клип с всички новородени, за да подтикнат правителството към действия.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 съдебен спорт

    8 2 Отговор
    Какви страхотни украински гени ще имат дечицата на горките западцяни/кравари ..... пайсеееее

    Коментиран от #4

  • 2 знаят пиндосите къде

    1 1 Отговор
    И после С.Сигал , Лео ди Каприо , Мила Йовович и т.н ........С кого да ги оприличим с Уейн Рууни или с мистър Бийн ?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ТоКатеСеЗнаятТе

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "съдебен спорт":

    Абе представи си те какви са и си се знаят, че предпочитат да дадат на украинци да им раждат деца. Истината е, че и към нас гледат като средство за разплод. Имам 4 от моите 5 браточедки са женени и живеят в чужбина. Просто хората там си се знаят и предпочитата нашия ген ... като по-добър от техния. Естествено никой няма да си го признае в прав текст, но факт че именно това се случва.
Новини по държави: