6 Септември, 2012 10:50 764 0

Бил Клинтън номинира официално Обама за втори мандат

  • обама-
  • президент-
  • мит ромни-
  • клинтън
Бил Клинтън номинира официално Обама за втори мандат - 1
Снимка: ЕПА / БГНЕС

Демократическата партия на САЩ издигна официално кандидатурата за президент на предстоящите избори на настоящия държавен глава Барак Обама.

Решението на партията бе огласено на конгреса в Северна Каролина от Бил Клинтън, бивш президент на страната и съпартиец на Обама. "С Барак Обама начело, Съединените щати несъмнено ще построят новата икономическа американска мечта", заяви пред публиката Клинтън. Бившият американски президент се пошегува, че би желал президент да стане "човекът, имал достатъчно ум да се ожени за Мишел Обама".

Сега Барак Обама трябва да даде формалното си съгласие за участие в президентските избори. Очаква се това да стане тази вечер (петък сутрин българско време). Главен конкурент на Обама на изборите, които ще се проведат на 6 ноември, ще бъде кандидатът на републиканците Мит Ромни. Формалното издигането на кандидатурата на Ромни се състоя в края на август по време на конгреса на Републиканската партия във Флорида.

Последните социологически проучвания определят шансовете на Обама и Ромни като изравнени. Настоящият президент дълго водеше на съперника си, но през последната седмица републиканският кандидат го застигна, а според някои социолози Ромни дори е задминал по рейтинг Обама.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА