Last news in Fakti

10 Септември, 2012 13:16 1 451 0

Тони Блеър заработил $ 1 млн. за 3 часа

  • тони блеър-
  • гленкор
Тони Блеър заработил $ 1 млн. за 3 часа - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият премиер Тони Блеър е заработил близо $1 млн. долара (£625 000) за 3 часа консултации за едно от най-големите поглъщания в историята на бизнеса, съобщават британски таблоиди.

Става дума за неговото домакинство на кризисната среща, проведена миналия петък между ръководителите на минния гигант „Гленкор“ и богати инвеститори от Катар. Последните се опитаха да блокират купуването на компанията Xstrata.

Британските таблоиди отбелязват, че изборът на Блеър не е случаен, защото той е съветник на JP Morgan, която обслужва и Xstrata.

Противниците на Тони Блеър неведнъж са го критикували, че печели от връзките, които е създал начело на британското правителство, а също на поста специален представител на "Близкоизточния квартет" (ООН, ЕС, САЩ и Русия).

„Телеграф“ вече разкри, че Блеър поне 6 пъти е летял до Либия, за да се види с Кадафи. Поне две от тези визити са били платени от сваления диктатор.

Роднини на Кадафи често го наричали „приятел на семейството“.

Блеър умее добре да се пазари. За съветите си в Казахстан той ще получава 8 млн. британски лири годишна заплата.

От напускането си на „Даунинг стрийт“ Тони Белър е заработил между 20 млн и 50 млн лири от консултантски услуги. В момента той съветва американската инвестиционна банка "Джи Пи Морган", а също швейцарската застрахователна фирма "Цюрих файненшъл сървиз". Клиенти на консултантската му компанията са и правителството на Кувейт и суверенния фонд на Абу Даби.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: