Last news in Fakti

13 Септември, 2012 19:03 3 683 15

Путин: София не ми е в графика

  • путин-
  • аец белене

 

В момента в графика с чуждестранните посещение на руския президент Владимир Путин няма утвърдена визита в България. Това съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, коментирайки съобщенията в български медии за очакваното посещение на държавния глава в България.

"В момента в графика няма напълно утвърдена визита, но контактите по дипломатически пътища ще продължат", каза Песков, цитиран от РИА "Новости".

Днес българският министър-председател Бойко Борисов и президентът Росен Плевнелиев коментираха обширно темата за иска на "Атомстройекспорт" за спряното строителство на АЕЦ "Белене".

Аз истински се надявам, че президентът Путин не знае за това им действие, защото ако знае, никак няма да му бъде приятна срещата на 9 ноември в България, каза премиерът Бойко Борисов.

По отношение на проекта "Белене" премиерът смята, че има една компания, "Атомстройекспорт", която въпреки проведените преговори, си е позволила или така е решила, без да ни информира, да отиде и да заведе иск за 1 млрд. евро.

"По АЕЦ "Белене" водихме и продължаваме да водим преговори и те прекрасно знаят и са информирани и работим, и именно затова "Уестингхаус" спечели конкурса за предпроектните проучвания за 7-ми реактор на "Козлодуй". Те прекрасно знаят, че седми реактор ще бъде - този руски реактор, който е за "Белене", който ще бъде направен там", обясни той.

Премиерът посочи, че те "абсолютно вероломно ни изненадаха с този иск", като обясни, че използва "тяхна терминология от времето на войната", имайки предвид внезапното нападение на Хитлеристка Германия над СССР през 1941 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 comment

    0 1 Отговор
    Бате ПуХин , ще правиш като вятъра на България брат, ама още не го знаеш.
  • 2 -------

    1 1 Отговор
    Да на се окаже,че ти(Путин) не си в графика на България...
  • 3 васил порожанов

    2 0 Отговор
    na putin mu dreme za nas
  • 4 ТЕНЕСИСТ

    2 1 Отговор
    КРАДЛИВИ И ГНУСНО НАГЛИ комунисти.МАЛКО НЕ МУ СТИГНА НА АДОЛФ,ДА ОЧИСТИ ЗЕМЯТА ОТ ТЕЗИ ГНИДИ.ПИЯНИ МУЖИЦИ.НЕГРАМОТНИ СЕЛЯЦИ ОТ НЕОБЯТНАТА РУСКА СТЕП.
  • 5 Пернишки винкел

    2 0 Отговор
    Другарят Путин е изключително обигран политик. Дълги години в кариерата в КГБ, където се развиват много сериозни качества и умения, способността да прозираш зад фактите, изключителна жестокост, характерна за руската държавност традиционно, управление с твърда ръка, но не само. Путин е от същият тип като Башар Асад, Саддам Хюсеин и много други диктатори, с тази разлика, че той е от висока величина, начело е на най-голямата по територия държава в света и смазва брутално инакомислещите, като няма изявени фигури и наднационални организации, които да му се опрат! Нали не смятате блогъри от вида на Алексей Навални или последният президент на СССР Михаил Горбачов за толкова влиятелни критикари?! Между другото, няма как да се случи каквото и да е в тази огромна страна без думата на Путин, свидетели сме как издаде набързо указ срещу предаването на фирмена информация на външни организации без президентско разрешение. Това бе обявено вчера. Бойко Борисов още не е разбрал защо се бави интерконекторната връзка България - Турция, както и че битката за АЕЦ е вече загубена, още повече се води във Франция, държава, насочена против българските интереси от столетия. Познайте кой ще го духа! Визитата на Путин не била напълно утвърдена, не ме карайте да се смея...
  • 6 ВИП АМГ

    0 1 Отговор
    abe goliam gazar go razdava Putin ama shte si nameri maistora

    Коментиран от #11

  • 7 натурален българин

    1 0 Отговор
    путин заведе иск срещу българия в отговор на нападките срещу газпром от страна на европейския съюз това очаква всяка малка държавица посмяла да се присъедини към европа без да е обмислила енергийната си независимост
  • 8 5432

    1 0 Отговор
    До АМГ. Не газар ами такива дупета като тебе с линк АМГ нищо не му пречи да ги засили към Сибир
  • 9 1234567

    1 0 Отговор
    Истината е ,че на Путин и Обама не смее да му размахва пръст нашите смешници седнали да трупат политически дивидент по толкова глупав ,смешен и бих казал малоумен начин. Единственото което ще излезе на края е ,че ще си платим стойността на един работещ реактор ,а такъв няма да заработи на територията ни.
  • 10 rus...

    2 0 Отговор
    Русия е голяма и може много неща.Като например да включва и изключва България от визитите си,газта си и други.Изобщо както е казал народа ....когато атовете се ритат,магаретата е по добре да стоят отстрани
  • 11 гнида

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "ВИП АМГ":

    Как да ти го кажа.....По vip е от тебе и повече amg е карал от тебе.Абе вместо да дразним големите акули , е добре да се въртим покрай тях и да обираме трохите от устите им.Това го правеше Тодор Живков много успешно.........,а тогава живеехме по-добре.Помисли върху мирогледа си и не ходи да играеш с мечка хоро.Щото си падаш по поговорките и аз ти говоря с поговорки.Хихихихи
  • 12 Шофьорът

    1 0 Отговор
    Щего уплащим другаря Путин като бате Бойко му се сърди...Плюни на горе и виж какво ще стане!Ще плащаме и нашите деца също.То компентентни полици нямащи и 40год.партии "инкасатори"и какво ли не.Ама ние си ги избирахме,сега стандартани на живот е без коментар!
  • 13 Елена

    1 0 Отговор
    Да ладно вам, дорогие наши болгары и гости! Всё будет хорошо! И Путин приедет и разрулится ситуация с Белене! Путина нашего не обижайте.
  • 14 95230

    0 1 Отговор
    Мужикът Владимир Путин е "персона нон грата" в България!Няма никаква работа тук.
  • 15 Витя

    0 1 Отговор
    Путин е една мазна к..ва дорогая! Лиса Мъй е..м девочки
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания