Last news in Fakti

14 Септември, 2012 21:47 1 375 1

БГ скандал извади депутат от Думата

  • генадий гудков

Генадий Гудков с апартамент и фирма в България минава към опозицията в Русия

БГ скандал извади депутат от Думата - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

 

Руският депутат Генадий Гудков беше лишен от депутатския си мандат от Долната камара на парламента (Думата), предаде РИА Новости.

291 депутати гласуваха за отнемането на мандата на Гудков, член на лявоцентристката партия "Справедлива Русия", обвинен в несъвместими със статута му на депутат търговски дейности. 150 депутати гласуваха против, а трима се въздържаха. Гудков напусна залата веднага след обявяването на резултатите от гласуването, като размаха юмрук във въздуха.

"Днес станахме за срам пред целия свят. Страната направи крачка към гражданска война. Ще продължа битката, няма да напусна страната и да се скрия като заек", заяви Гудков пред журналисти.

Макар, че срещу Гудков не започна никакво разследване, парламентарна комисия счете миналата седмица, че той е нарушил закона, след като Следственият комитет към руската прокуратура го обвини, че е извършвал несъвместими със статута му на депутат търговски дейности.

Гудков отрече обвиненията и заяви, че срещу него се води кампания, целяща да го дискредитира заради политическите му възгледи.

Той съобщи, че е бил принуден да продаде на занижена цена охранителната си компания заради натиск от властите. В началото на септември той разкри, че Руската прокуратура е поискала от Думата бързо да му бъде отнет депутатският мандат заради "нарушаване на процедурата за упражняване на мандата му и на етичните норми". Гудков е роден през 1956 г. и през 80-те години е работил в КГБ в Московска област. Той влезе в парламента през 2001 г.

В края на юни Следственият комитет към Руската прокуратура съобщи, че е започнал предварително разследване срещу Гудков заради обвинения в данъчни измами и пране на пари, отправени от българския гражданин Ивайло Зартов. Той заяви, че Гудков е инвестирал "милиони евро" в установена в България строителна компания и е укривал данъци на руска територия.

Имената на Ивайло Зартов и Гудков се преплитат в обща компания, регистрирана на българското Черноморие. Става въпрос за дружеството "Инглиш вилидж" ООД и с някогашен управител – не кой да е, а именно Зартов. "Инглиш вилидж" е взимало крупни заеми от фирма, регистрирана в Гибралтар и свързана с имената и на Геннадий (както е изписано името му в официалните български документи - б.р.) и на съпругата му Мария Гудкова – "Business security consultants" (която пък е мажоритарен собственик на капитала на "Инглиш вилидж" ). Зартов управлява фирмата до началото на 2009 година, когато мястото му се заема от Роман Еременко, след като Еременко и Зартов си разменят няколко имейла за това как Зартов не изпълнява задълженията си.

На 24 октомври 2008 година Геннадий Гудков заедно с цялото си семейство пък решават да учредят у нас фирмата "Мари Хаус" ООД със седалище в апартамента на Гудков в хотел "Палма" в курортния комплект "Златни пясъци". Съдружници са Геннадий, съпругата му Мария и синовете му Дмитрий и Владимир, а управители – само Мария и Владимир. Идеята е основният предмет на дейност на "Мари Хаус" да бъде "консултации по управление и стопанска дейност", а дружеството също взима заеми от "Business security consultants".

В предмета на дейност, освен "операции с недвижими имоти и търговско посредничество и представителство е записано и много други неща – от издателска и рекламна дейност, през търговия на едро и дребно с хранителни продукти, лекарства и лекарствени средства, напитки и туристически услуги до строителство, реконструкция и техническо преоборудване на различни обекти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 руснака

    1 0 Отговор
    тоя гудков е крадец и измамник, и не се опитвайте да пишете сякаш някой от руските граждани го подкрепя. той отдавна беше трън в очите на всички, защото беше се помислил за цар и бог, защото прекарваше личните си бизнес интереси в правителството. най-накрая го изритаха от правителството, а след като му свалиха депутатския имунитет ще започне и разследване срещу него - дано да си получи заслуженото
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания