Last news in Fakti

17 Септември, 2012 10:15 925 1

Надуваема патица спря шествие на неонацисти в Потстдам

  • неонацисти-
  • надуваема патица-
  • потсдам
Надуваема патица спря шествие на неонацисти в Потстдам - 1
Гигантската надуваема играчка стресна гаулайтерите на неонацистки митинг

Гигантска надуваема патица спря подготвяното шествие на неонацисти по централните улици на Потстдам, предава медийната компания RBC.

Близо 3000 граждански активисти и антифашисти прикрепили към играчката табела с надпис „Аз няма да се къпя във вашето кафяво блато“ и я използвали в качеството й на естествена преграда срещу следовниците на идеите на Хитлер. Така в продължение на няколко часа активистите удържали гаулайтерите на Национал-демократическа партия, докато те се отказали от мероприятието и се разотишли, съобщава представителят на местната полиция Руди Зонтаг.


Неонацистите в Германия и до днес се ползват със значителна подкрепа в обществото. През август немската полиция предприе щурм срещу членове на неонацистки групировки в областта Северен Рейн-Вестфалия. Около 900 представители на силите на реда атакуваха за обиск домовете на близо 150 активни участници в дяснорадикални формации. В резултат на  акцията, продължила шест часа, бяха иззети множество доказателствени материали, включително и оръжие, а впоследствие Министерството на вътрешните работи на Германия забрани дейността на редица подобни групировки. По данни на полицията членове на техни организации са замесени в нападения на хора, девет убийства, мотивирани с расова омраза, и ликвидиране на жена полицай.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 адолфо

    0 0 Отговор
    zieg hail:)
Новини по държави: