Last news in Fakti

30 Септември, 2012 21:52 3 496 11

Тачи плаши с промяна на граници на Балканите

  • хашим тачи-
  • косово

Подялбата на Косово ще означава промяна на границите за поне още шест държави. Това каза косовският премиер Хашим Тачи в интервю за агенция Асошиейтед прес.

"Някои сръбски официални лица предлагат подялба на Косово, но промяната на границите ще бъде опасен прецедент за Балканите. Сърбите от северната част на Косово трябва да се интегрират в обществото...Никога няма да се стигне до подялба, защото подялбата на Косово означава промяна на границите на поне още 6 държави", подчерта премиерът.

"Косово иска преговори със Сърбия, за нормализиране на отношенията ни. И Косово, и Сърбия ще имат интерес. Това ще означава и край на епохата на конфликтите в региона и по-бързо интегриране на всички страни в ЕС", каза още Хашим Тачи.

"Ние трябва да започнем преговорите. Колкото повече отлагаме диалога за разрешаване на въпросите, пред които сме изправени толкова по-сложно ще приключи този процес", подчерта още той.

Косово обяви независимост през февруари 2008 година. До днес над 90 държави, включително и България, признаха независимостта на бившата сръбска провинция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 натурален българин

    1 0 Отговор
    да се признават всички за българка територия и ето им европейски съюз набързо
  • 2 Хашиш Тачи

    1 2 Отговор
    Kosovo je serce Srbija
  • 3 Тито

    1 2 Отговор
    Kosovo je Srbija
  • 4 СПАРТАК

    0 0 Отговор
    Май трябва да си върнем всички български земи и този военнопрестъпник ще бъде съпруга на Пешо Султана от Софийския централен затвор.
  • 5 косово

    0 0 Отговор
    Тия мишки сърбите едно поле не можаха да опазя.Оставиха м....лите да им го вземат. Скоро пак ще плачат за помощ от България
  • 6 Ванче Михайлов

    1 0 Отговор
    А, брачо србин, а кога ни зехте македония, ви беше добре нали, а сега да видите как е да ви земат най-милото - Косово, па и босна и накрая май и войводина, да видите как господ ви връща за всички убийства в македония и поморавието

    Коментиран от #7

  • 7 Да ДА Да

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ванче Михайлов":

    напълно съм съгласен имаше един филм за една баба в македония как на 8 ли 8 години била когато учителя и става сърбин и натрошва кокалите на ръцете защото пишела българската азбука а не сръбската! Филма е страшен!

    Коментиран от #9

  • 8 Булгаристанец

    1 0 Отговор
    Хашим Тачи не трябва ли да го съдят в Страсбург заедно с Милошевич и Ратко Младич. Сърбите не си опазиха Косово поле защото ги нападнаха хамериканците.
  • 9 Марко

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Да ДА Да":

    Филмът е "Подгряване на вчерашния обед" но не виждам връзката с Косово
  • 10 Балканлия

    0 0 Отговор
    Убиец - премиер -> Х. Тачи
    Американска декорация в действие
  • 11 Димитър Найденов

    0 0 Отговор
    Ама, този наркотрафикант още ли не е разтрелян и ако не - защо не е на топло в Гуантанамо?