Last news in Fakti

25 Юли, 2020 08:26 3 118 18

САЩ ракриха мащабна китайска шпионска мрежа

  • сащ-
  • китай-
  • шпиони-
  • шпионска мрежа

Азиатците са извършвали подривните дейности чрез консулските си служби в 25 американски града

САЩ ракриха мащабна китайска шпионска мрежа - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

От Американското министерство на правосъдието заявиха, че китайските спецслужби са създали обширна шпионска мрежа в над 25 града на САЩ, като нейното функциониране е базирано на консулските служби на Китай, съобщи CNN.

Консулството на Китай в Хюстън беше закрито именно заради осъществяване на шпионска дейност.

"Дейността в Хюстън според нас е била част от по-голяма мрежа, която е действала в над 25 града посредством консулствата", заявява източник от министерството.

По данни на министерството, от представителствата на Пекин в САЩ са давани указания на вербуваните лица как да действат, за да не бъдат разследвани от американските правоохранителни органи.

Коментарът на правосъдното министерство идва след ареста на китайската изследователка Тан Хуан, която заяви, че се занимава с проучвания в областта на биологията. Същевременно разследващите са установили, че тя е работила в един от китайските военни университети. Били са намерени нейни снимки в униформа на китайската армия.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Д'мин

    20 4 Отговор
    В подзаглавието е споменат израза "подривна дейност", давам определението за такава-подривна дейност се състои в сътрудничество и предоставяне на материална или духовна подкрепа на индивиди, групи или организации, които се стремят да свалят правителството чрез сила и насилие, т.е. революция .

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Asdfg

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Д'мин":

    Тя Мара откъде да го знае...?!? Нали трябва да се чете.
  • 4 среднощен

    12 5 Отговор
    "Светна им крушката" най-сетне на американците...? Дали, обаче, не е късно за противодействие..? Не само "втора вълна на пандемията" ще има, но и на други по-твърди спречквания ще сме свидетели..? "Третата световна" си върви и не виждам какво може да я спре..!

    Коментиран от #10

  • 5 Калин орела

    25 3 Отговор
    То па американците сякаш не са същите. Чрез университети , НПО-та ,спортни дружества ,посолства .........
  • 6 Кой68

    15 2 Отговор
    Претоплена манджа.Това е световна практика-в посолството да има човек от службите......Наивно.
  • 7 Минаващ

    17 0 Отговор
    Америка изпусна инициативата повреме на двата мандата на Обама.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 плевен

    7 5 Отговор
    Китай е надупчил американските тайни като швейцарско сирене.
    Спасението е в затваряне на всички кранчета, включително всички 25 консулства. Ама не им стиска.
  • 10 среднощен

    8 4 Отговор

    До коментар #4 от "среднощен":

    Най-груба играта ще стане, когато трябва да се обяви виновен за пандемията и икономическата криза, която ще последва..? Освен това, истинският фактор който влияе на изборите в САЩ е Китай, а не Русия...? Но като се има предвид, че Китай и Русия по-лесно се разбират - "анализите са правилни"..!!
  • 11 Хаха

    6 9 Отговор
    Лошото за китайците е че много държави са срещу тях.Индия Япония Южна Корея Тайван Виетнам и тн.Доброто е че пръдливи нации като Франция са на Китайско Руска страна а те са в Нато и могат да издават ключови технологии.Ето затова Франция трябва да бъде изгонена от Нато а и Германия също която се заиграва пък с руснаците.Американците НЕ харесват французите смятат ги за амбриажи.
  • 12 Ха ха ха ха ха ха

    8 3 Отговор
    Антикитайска статийка с одобрението на посолството на фащ. Е и ? Не променяте реалноста въобще. Само потвърждавате истината колко сте жалки и колко ви е вътре от това в което се превърна Китай благодарение на: Инвестиране в собствения си народ и потенциал. Концентрация в/у изграждането на могъща икономика,а сега и европейска култура. И всичко това за разлика от рецидивистите от фащ без да водят войни,без да избиват невинни хора по целият свят,без да се намесват в суверенитета на чужди държави,без да заплашват явно на принципа ,,който не е с нас е против нас" Жалки сте фащ и света ви ненавижда.
  • 13 Реалист

    6 5 Отговор
    Ама разбира се.
    От нинджите на Huawei които искат да откраднат всичкия дезинфектант на краварите.
  • 14 Гошо

    6 1 Отговор
    Дааа така е с подривна дейност се занимава ,а не като щатските с благотворителност ,подпомагане на бедните болните и неуките
  • 15 ****

    4 3 Отговор
    Да им имам доказателствата на краварите,щом по снимки придобиват доказателства, че китайката е в униформа,значи е шпионин.
  • 16 Необразовани клоуни

    2 2 Отговор
    ръководят планетата ни ,и я дърпат към дъното години наред!
  • 17 Хасан

    2 3 Отговор
    Тия пък искат Сащ да са велики и целия свят да бачка за тях ..да дадат учените си като еничери и те да работят за благото на Сащ
  • 18 ПЕНКО

    2 2 Отговор
    САМО ХОЛИОЛИВУУД - ВЪВ ФИЛМИТЕ СИ ИМА -АМЕРИКАНОБРИТАНСКИ ШПИОНСКИ МРЕЖИ ---ПОБЕДИТЕЛИ И НЕДОСЕГАЕМИ ---И НЕРАЗКРИВАЕМИ И СВРЪХ АГЕНТИ - 0000000-7 !!!???!!! НО МОСАД- ВЕЧЕ ИМА ПРЕТЕНЦИИ !?!?