Last news in Fakti

31 Юли, 2020 08:40 18 606 22

Потресаващо групово изнасилване в петзвезден хотел

  • египет-
  • хотел-
  • изнасилване-
  • полиция-
  • луксозен хотел-
  • кайро-
  • жени

Шестима мъже упоили и изнасилили няколко жертви

Потресаващо групово изнасилване в петзвезден хотел - 1
Снимка: Shutterstock

Обвинение в групово изнасилване в петзвезден хотел в Кайро, за което беше съобщено от популярен акаунт в социалните мрежи, доведе до нова вълна на движението MeToo ("АзСъщо") в Египет, предаде Dir.bg, позовавайки се на AFP.

Предполагаемото посегателство е извършено в хотел "Феърмонт Найл сити" през 2014 г., когато група от шестима мъже упоили и изнасилили няколко жертви, съобщи акаунтът Assault Police. Имената и снимките на обвинените за предполагаемите деяния, всички от които са от богати семейства, бяха публикувани онлайн. AFP посочва, че не е успяла да провери автентичността им, но се е свързала с източник, близък до една от жертвите, който потвърдил публикуваните онлайн подробности за деянието. Жертвата не пожелала да говори, опасявайки се за безопасността си.

Акаунтът със 170 000 последователи беше принуден да спре внезапно работа вчера след множество смъртни заплахи, съобщи източник, близък до администратора му. Засега не е започнало официално разследване, въпреки че тагът FairmontIncident (ИнцидентътВъвФеърмонт) се разпространява в Туитър. Акаунтът Assault Police изигра важна роля за протестите в Египет срещу Ахмед Басам Заки, бивш ученик на престижни образователни заведения, обвинен, че е сексуален агресор. Арестуван на 4 юли, Заки призна, че е нападнал и изнудвал шестима от подалите жалба, включително непълнолетна, според прокуратурата.

Националният съвет за жените осъди вчера заплахите срещу жените, съобщаващи за сексуален тормоз и призова жертвите "да съобщават незабавно за такива случаи, използвайки официалните механизми", като обеща да им окаже цялата необходима подкрепа. Египетската министърка на международното сътрудничество Рания ал Машат публикува в Инстаграм послание в подкрепа на движението MeToo, като каза "на всички момичета: ние ви слушаме".

Хотел "Феърмонт" заяви, че е проучил обвиненията, публикувани онлайн, "веднага щом е научил за притеснителните обвинения". "Можем да потвърдим, че за този инцидент никога не е било съобщавано за пред хотела или пред туристическата полиция", добави директорката по връзките с обществеността на хотела. През последната седмица няколко млади активистки получиха затворнически присъди за съдържание, споделено в приложението "ТикТок", което беше сметнато за неморално. Според публикувано през 2013 г. проучване на ООН над 99 на сто от жените в Египет са били обект на тормоз и всеки ден се сблъскват с неприлични забележки и дори с опипване.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gggggg

    9 6 Отговор
    И другите пък веднага да се похвалят... Митю,Митю...
  • 2 Мъж

    37 14 Отговор
    А котетата какво са правили там? Отишли са да смучат сок?
  • 3 pbdan

    50 6 Отговор
    Тия от МеТоо да мълчат, при тях е друго. Ако ви прави впечатление, всички обвинявани мъже са богати. Как пък не се оплака някоя от обикновен, с нормални доходи мъж. Продуценти, холивудски актьори, порноактьор, шефове от най-висок ранг (напр. МВФ) президенти (2-ма на САЩ) , бодигард, обаче той пък насилван от богатата Марая Кери. Трябва закон за някаква давност. Не може да се оплакваш от 91-годишния Дж. Буш-старши, че те опипвал преди 30г. по време на снимка. Не ги помня всичките, но докато правили кариера не подбирали къде и с кого, а сега се сетили, че били опипвани или им били правени нечисти предложения (и то само от сега богатите). Аз бих предложил един срок от 7 дни, достатъчно време поне да заявиш за сексуален тормоз и след това - минала е давността - да не си мълчала.

    Коментиран от #11

  • 4 Перке Ме фачу заМаркучо

    8 24 Отговор
    Иам приятел там ,техните искат да го женят за няква братовчедка негова и пича се нервира искаше да ги избива.... вика недей идва на гости още ,че е страшно тука.Ама отидох....никога не пробвайте да се качвате на пирамидите, искаха да ни бесят : D ...kво ли ви обеснявам селяци прости

    Коментиран от #14, #20

  • 5 Факт

    35 2 Отговор
    Арабите са диваци!
  • 6 Социалист

    9 2 Отговор
    След тази "новина" вече вярвам много на медиите.
  • 7 Мето

    11 3 Отговор
    За да провериш дали една диня е зрелия, хубаво е да я опипаш..
  • 8 ПЕЕВ

    13 0 Отговор
    ВАРВАРИ

    Коментиран от #12

  • 9 Stéphanie 🎲

    19 3 Отговор
    Проклетата религия -жените са третирани като животни !!!Тези изроди са сигурно като Рашид Белхаса (Обединените Арабски Емирства).Ще ги съдят ама друг път ,диваци няма ли плейбой клуб,проститутки там???Тръгнали да нападат млади момичета кошмар ,вероятно са ги дрогирали в бар , никой нищо не е чул в хотела ???

    Коментиран от #13

  • 10 antiislqmist

    7 1 Отговор
    ami nali islqmistite po sveta sa vqrvashti i moralni, samo na xartiq vsichki sa kato plemena na aborigenite
  • 11 Антон

    17 2 Отговор

    До коментар #3 от "pbdan":

    Много точно! Пък да обвиняваш мъж, който не е достатъчно богат, някак си не е интересно :)
  • 12 А тез варвари

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "ПЕЕВ":

    да не би да ги е родила цивилна, а? Мъжете викаш само са лоши, а жените добрички, скромнички, не скитосват и не лъжат. И на лилявите тук майките примерни, не като децата си.
  • 13 То би се пробвала и дърта

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Stéphanie 🎲":

    да ги съди, ала ще й се смеят, не е въпросът да е решена на всичко, трябва и да изглежда достоверно.
  • 14 Бесо

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Перке Ме фачу заМаркучо":

    Ходи са гръмни....щели да го бесят.Държаха ме около 40 часа и съдията ме наказа административно с глоба 15000 лири(по спомен бяха около почти 1000$) и ме пуснаха,само дето ареста им беше брутална смрад.
  • 15 ИВАН

    10 2 Отговор
    В мюсулманските страни е така - няма не искам, няма недей, а големите градове и скъпите хотели са източник на поквара и разврат - гнезда на греха ... ами вземете един човек от големия град и един от някое забутано селце, кой мислите ще е по-свесен
  • 16 ****

    8 1 Отговор
    Ако се стигне до съд и тези бъдат обвинени,присъдата им ще е една,смърт чрез обесване.Там присъдите са публични,идва автокран примката на врата,крана го вдига,като спре да рита,доктор установява смърта,а близките на обесените са там,вземат си мъртвеца и по живо по здраво,кой от където е.
  • 17 Ianko

    1 2 Отговор
    Мимето се е подмокрила и затова пише такива тъпанарски статии. Сигурно мечтае за група...
  • 18 Роза

    7 4 Отговор
    Може и българската действителност да не е много цвете,но искрено благодаря на Бог ,че не съм родена в мюсюлманска държава.Там е добре да идеш за кратко-например на екскурзия-но пази Боже да живееш там за постоянно!

    Коментиран от #21

  • 19 ПЕНКО

    4 3 Отговор
    ИМА ОБЩОЧОВЕШКО ПРАВИЛО : " КОГАТО Е ОТ БОГАТО СЕМЕЙСТВО - ОТ РАЗСТОЯНИЕ СЕ ЛИКВИДИРА- ПЪРВО МАЙКАТА " !!!!!!!!!!!!
  • 20 До бастуна Перке

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Перке Ме фачу заМаркучо":

    Дреме ми на к...а за тебе .
  • 21 Амчо

    8 0 Отговор

    До коментар #18 от "Роза":

    Тук щото не изнасилват.. Тези вероятно са били поне пълнолетни, атукна колко вече непълнолетни, 12 13годишни им правят ТКЗСта и обикновенно са бедни олигофрени, че и убиват после като изнасилят... всеки месец в пресата тук излизат потресаващи новини за изнасилени и... нищо накрая, осъдени мн рядко
  • 22 Lick

    1 0 Отговор
    Вижте, #MeToo феминистки, сестрите ви египетски съпрузите и роднините им ги насилват...и отново никой не ги е защитил.
    Нали бяхте смели, 'що се скрихте?
    'Що не ги защитихте?