11 Август, 2020 08:05 1 360 1

Нова организация призова за назначение на атомни специалисти в Белия дом

  • атомна енергетика-
  • белия дом-
  • сащ-
  • специалисти-
  • ядрена енергия

Развитието на атомната енергетика трябва да бъде интегрирано в законодателството за климата

Нова организация  призова за назначение на атомни специалисти в Белия дом - 1
Снимка: Shutterstock

Нова организация за политически изследвания в САЩ - Good Energy Collective, призова следващата администрация в Белия дом да създаде климатична структура, в която да включи експерти от атомната енергетика. Този ход ще е в съответствие и с препоръките, представени в плана на кандидата за президент Джо Байдън и групата Evergreen Action, създадена от служители на губернатора на Вашингтон Джей Инли.

В позицията се посочва, че развитието на атомната енергетика трябва да бъде интегрирано в законодателството за климата, а стимулите да са сходни с тези за възобновяемите енергийни източници, включително гаранции за заем, данъчни кредити за производство и инвестиции, достъп до публична земя и федерални споразумения за закупуване на електроенергия, предаде Nucnet.

Атомната индустрия трябва да създаде нови бизнес и финансови модели за усъвършенствани технологии и да осигури устойчив път, за да изведе на пазара модерни проекти на реактори, посочват от Good Energy Collective. Според тях по- доброто управление изисква промяна в администрацията, Конгреса и атомната индустрия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Я па тия

    0 1 Отговор
    Глей ти, тъпите кравари искат Белене!??