Last news in Fakti

24 Август, 2020 23:02 4 985 31

Русия връща морски космодрум

  • русия-
  • космос-
  • космодрум

Работи се по плана

Русия връща морски космодрум - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Руското правителство планира да възстанови своя морски космодрум, съобщи ТАСС.

Това обяви вицепремиерът Юрий Борисов. Вече е изготвен план за работата със съоръжението.

Платформата е известна като „Морски старт“. Вече са били проведени разговори с руския президент Владимир Путин и той е дал одобрение.

Планира се колко ще струва проекта. Борисов заяви, че в международен план няма такива структури и е важно руската страна да се възползва от подобна платформа.

Разглеждат се варианти, за това специален оператор да организира дейността на платформата.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 27 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Sofia

    22 52 Отговор
    Браво нека си мислят, че са първи ...
  • 2 Много ми харесва ника Си

    8 35 Отговор
    Оле мале ...да внимава Архангелск .....

    Коментиран от #3

  • 3 Много ми харесва ника Си

    16 3 Отговор

    До коментар #2 от "Много ми харесва ника Си":

    Но при прегледа на сателитните снимки от полигона Ньонокса специалистите веднага открили наличието на съоръженията, необходими за изпитанията на ракетата "Буревестник". "По-късно установихме, че изпитанията навярно не са били направени на сушата, а на плаваща платформа, недалеч от брега", отбелязва Пелегрино.
  • 4 гостгост

    16 61 Отговор
    И за какво им е морски космодру, ,като те вече космическа програма нямат и нямат участие в космоса ? И на всичкото отгоре пишете за русия ,а слагате снимка от платформа на СпейсХ...

    Коментиран от #9, #10

  • 5 Монгола

    57 14 Отговор
    Руснаците са първата и единствена космическа сила в Света, всички други са след тях и им дишат прахта!
  • 6 Най-сетне

    18 27 Отговор
    откриха Новичок в тялото на Навални! Официално пише "Шпигел" . Докторите са сигурни че вероятно веществото приличало на Новичок, можело да се произведе от две безвредни вещества, които не се споменават, обаче резултата е вещество също като новичока. И така, вероятно е сигурно че Путин е виновен и , абе да отговаря там.

    Коментиран от #31

  • 7 Това ако го

    38 7 Отговор
    позиционират на екватора, не е нужно да разработват нови двигатели и ракети, а с наличните могат да фърлят към Марс цялото НАСА, барабар с "трамплина" на Мъск

    Коментиран от #25

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Професора

    36 7 Отговор
    Руската Федерация е на три океана и 4 морета!

    Коментиран от #18

  • 12 Бесен Язовец

    28 7 Отговор
    Последно инфо от Германия на Навални в корема са му намерили 5 различни вида спер**ма в корема!

    Коментиран от #13, #26

  • 13 Осведомен

    17 2 Отговор

    До коментар #12 от "Бесен Язовец":

    ......И продължават да търсят още:)))
  • 14 ГЕРБ

    7 20 Отговор
    руската Педерация ко прайм
  • 15 Град Козодой

    3 22 Отговор
    "И излезе втори, огненочервен кон, и на яздещото джудже на него беше позволено да отнеме мира от земята, така че хората да се избиват помежду си. Беше му даден и голям меч.“
  • 16 Заглавието

    11 1 Отговор
    "връща"не само е тъпо,но и подвеждащо,толкова ли можеш?
  • 17 Бесен Язовец

    23 0 Отговор
    Сороснята се пече на 54°целзий и природата мрази сороснята!!!
  • 18 Професор Махванаотдолу от Китай

    3 22 Отговор

    До коментар #11 от "Професора":

    Кво правим с Беларус И тях ще изтървем както Украйна След тях и други и още и още
  • 19 Професора

    36 6 Отговор
    Тя Украйна много прокопса след като си развали отношенията с Русия 100 гривни =1 рубла!

    Коментиран от #24

  • 20 Бесен Язовец

    22 3 Отговор
    Немските лекари и специалисти по вирусите смятатат, че опозиционер Навални с 500 си последователа от остров Йортам област Коми е развил остър сифилис и е изпаднал в шок вследствие от това!
  • 21 Ивчо

    7 20 Отговор
    Мъск вече има 5 такива за частната си ракета да си хвърка из галактиката.

    Коментиран от #22

  • 22 Rado

    1 13 Отговор

    До коментар #21 от "Ивчо":

    Нека да си има, според русофила Русия пак ще е първа и пак ще бъде безавналогово.
  • 23 Ннн

    1 7 Отговор
    Байконур е в Казахстан, и руснаците го ползват под наем и типично в руски стил дължат наем за 20 год. Почнаха да правят Восточний космодрум, за да са уж независими от хазайте, ама заради отдалечеността от екватора не им излизат разходите по стартовете. Сега имат нова гениална идея морски космодрум, който го почнаха съвместно с боинг и с новежци преди 20-тина години, но се оказа неизгоден тогава и западняците го продадоха на Русия за жълти стотинки да се отърват, но сега братушките имали нови технически решения и това ще им е големия коз в космоса или в усвояването на поредните невъзвратими държавни пари!
  • 24 Голям Слон

    18 3 Отговор

    До коментар #19 от "Професора":

    1 рубла няма как да е равна на 100 гривни. Най-малкото, защото 2 лева са 33 гривни :-) Иначе си прав за другото. А аз ще допълня - САЩ чрез Европа съсипва държава след държава. Сега наред е Белорус. Никой в момента не може да спре двойните стандарти. А и не се опитва. Щом на Европа не й харесва изборът, значи той е незаконен или просто подправен. Как да обясниш на закостенелия европейски полуум, че някой може да бъде избран за пети, шести или седми пореден път?! В крайна сметка ние нищо против нямаме незнамсикой поред мандат на Меркел. Това си е ваш проблем. Оставете хората да си управляват държавите спокойно. Престанете да натрапвате вашите модели за семейство, политика, култура. Видяхме в България какво докара ЕС.
  • 25 Anadolu Manafesi

    2 7 Отговор

    До коментар #7 от "Това ако го":

    Мхм... , ама всъщност може и да им се наложи , щото от това нещо преди изстрелваха руско-украинската ракета Зенит . Само че след като Украина "необосновано" развали отношенията си с Русия , щото някакви зелени човечета им анексираха Крим , Донецк и Луганск , това нещо ръждясва във Владивосток . Ако си мислиш че е толкова лесно да посадиш , да речем Протон , на нещо което по същество е норвежка нефтена платформа , малко се заблуждаваш . А пък като гледам скоростите с които работи Роскосмос по Ангара , това пак ще са едни пари потънали в нечий джоб без никакъв резултат.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Мъка

    4 2 Отговор
    До всички разбирачи. Платформата морски старт не е руска, а украинско-американска. Ракетите бяха украински Зенит с щатско управление. Идеята е да се изстрелва близко до екватора, защото там е най-ефективно. Поради сложността и спадането на цените за старт, стана неизгодно да се използва. Тя фалира и руснаците купиха, каквото е останало за да разучават технологията. А това на снимката е платформата на Спейс екс
  • 28 Болшой театър

    3 11 Отговор
    Единствената нация в света която лъже повече от Циганите и единствено само най най глупавите им вярват
  • 29 Болшой театър

    4 11 Отговор
    Единствената нация в света която лъже повече от Циганите и единствено само най най глупавите им вярват
  • 30 БЪЛГАРИЯ НА ШЕСТ МОРЕТА

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: БОЙКО Борисов заяви, че в международен план няма такива структури и е важно руската страна да се възползва от подобна платформа.
  • 31 Владимир

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Най-сетне":

    Ха-ха !!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания