Last news in Fakti

19 Септември, 2020 11:55 4 615 32

Русия със своя версия на ракетата на Илон Мъск

  • русия-
  • ракета-
  • илон мъск

Руска компания вече е започнала работа

Русия със своя версия на ракетата на Илон Мъск - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Руска компания ще разработва лека ракета - носител, съобщи РИА Новости.

Разработва се двустепенна ракета. Предвижда се ракетен двигател с течно гориво и реверсивен първи етап.

Проектът е на компанията S7. Идеята е да бъде разработена многократна лека ракета.

Разработките ще бъдат използвани за производство на ракета – носител от среден клас. Компанията разполага с плаващ космодрум.

Проектът е по подобие на разработките на компанията на Илон Мъск. Смята се, че неговият прототип дава огромно превъзходство на американската космическа агенция в космическите пътувания.

Руски учени вече обявиха, че започват поредица от нови проекти в областта.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечо

    11 49 Отговор
    тес само от вотка расбират но и това не е сигорно има по кадарни даржави германия турция даржами които могат да произведат такова нещто а не като тука балгария хората по казаните и нищто не произвеждаме защтото сме безработни

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Dissapointed

    34 2 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    И най-вече неграмотни...

    Коментиран от #9

  • 3 Behemoth

    30 5 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    Произвеждате тикви ...такива като тебе!

    Коментиран от #4

  • 4 мечо

    5 16 Отговор

    До коментар #3 от "Behemoth":

    махаи се че полудявам
  • 5 стоян

    19 14 Отговор
    Ще Ще Ще =това е всеки ден за се се се ре то
  • 6 Rado

    21 17 Отговор
    Къде е русофила дето обясняваше, че приземяването на ракетите е много скъпо, затова на Русия и излизало по-евтино да направи цяла нова ракета с двигателите :DDDD. Ама сега ще обърнат палачинката, както ще се случи и когото пуснат първата руска електричка.
  • 7 Просто ватник

    27 23 Отговор
    Хахаха, руснаците пак ще копират. И пак няма да я изкопират. Ще направят пародия като на Конкорд и американските совалки, с Ту 144 и Буран.

    Коментиран от #10, #11

  • 8 Прометей

    22 19 Отговор
    Най-добре ще е двигателя да е на въглища, като самолетоносача им.
  • 9 ГЕРБав ТУЛУП

    19 3 Отговор

    До коментар #2 от "Dissapointed":

    Ееееее, стига де.мечо е грамотен ГЕРБав ТУЛУП....като мен....хахахаха.
  • 10 ПропагадаЛисте

    19 13 Отговор

    До коментар #7 от "Просто ватник":

    Говориш за неща, които и "западните" производителите са отрекли. И совалките не съществуват вече и конкорда. Излиза че руснаците не са си губели времето едно десетилетие за да разберат, че тези проекти са безпереспективни и за оставили всичко на база прототипи или след няколко години употреба са ги спряли. Не ги защитавам, но да даваш примери с неуспешни проекти - си е просто чиста проба пропаганда.

    Коментиран от #14

  • 11 Ние "Ватниците"

    18 8 Отговор

    До коментар #7 от "Просто ватник":

    "РД-180 е технологично чудо, идеално за полети с "Атлас", каза Тори Бруно, президент на американската компания United Launch Alliance, в Twitter, цитиран от РИА "Новости" и Russia Beyond.
    Двигателят РД-180 се използва в първия етап на ракетата "Атлас". Първият мотор е доставен в САЩ през 1999 година. Общо според производителя НПО "Енергомаш" (в състава на "Роскосмос") в САЩ са изпратени 116 двигателя, а 89 от полетите на "Атлас" са изпълнени с тях.

    Любопитно е, че ракетата "Атлас 5", задвижвана от руски двигатели, ще изстреля един от двата нови американски космически кораби с астронавти на борда - Starliner на Boeing.

    Коментиран от #13

  • 12 134341

    12 14 Отговор
    Естествено, рашаните освен копи- пейст и безкрайни войни др могат ли??????
  • 13 Вълко Червенков

    12 14 Отговор

    До коментар #11 от "Ние "Ватниците"":

    Фалиралата Сибирско-Азиатска Кочина изостана безнадеждно в технологиите и специално в космическите,вече е треторазрядна държава.Велика Америка е недостижим технологичен лидер,следвана от Китай и ЕС.
  • 14 рашка е в колапс

    11 10 Отговор

    До коментар #10 от "ПропагадаЛисте":

    Кое е провял бе смешник ? Хахахахха какви ограничени индивиди пишете тук не е исткна.Русия е една изостанала примитивна кочинка.Опитват се да доглнят САЩ ама и 100 години няма да им стигнат

    Коментиран от #17

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Nnn

    12 6 Отговор
    Руснаците отново копират,но според мен тук ще ударят греда или най-вероятно ще направят нещо което няма да нищо общо с ракетите на SpaceX.Просто технологичното развитие на руснаците не позволява да правят подобни проекти.Между другото нали родката русофилия обясняваше,че ракетите за многократна употреба не били изгодни ? Нещо обаче руснаците не ви четат мислите ми се струва.

    Коментиран от #18, #25

  • 17 ПропагандистСи

    8 10 Отговор

    До коментар #14 от "рашка е в колапс":

    Кажи ми един свърхзвуков пътнически самолет. Кажи ми една държава, която ползва совалки за да излита в космоа ... сега видя ли какви са въпросите, които ти зададе колегат отгоре ? Ти продължавай да твърдиш, че совалките и конкорда са чудо голямо, но .... просто останали в историята защото ти не си успял да ги популяризираш достатъчно.

    Коментиран от #19

  • 18 ПропагандаНа2

    6 10 Отговор

    До коментар #16 от "Nnn":

    Да, тя електрониката за 1000 долара е много трудно да се монтира на ракета, която си разработвал от 100 години. Ама приказвате и вие едно нещо, хич без връзка с техническите постижения на човечеството. Утре ако Мъск започне да изтрелва ракетите си под 45 градуса, пак тук по форумите ще обяснявате колко технологично е напреднала една частна компания :)

    Коментиран от #20, #21

  • 19 да си го кажем

    11 7 Отговор

    До коментар #17 от "ПропагандистСи":

    И ти къде си тръгнал да се правиш на капацитет като си толкова неук по тези теми ? Че чак и смело се правиш на много в час с нещата...Совалките бяха идеален вариант за времето си,но естествено,че вече няма смисъл от тях,защото с напреването на технологиите совалките вече не са практични и разходите са огромни като те възлизат на 200 милиарда долра за 30 години.Совалките имат 135 полета като са превозвали общ екипаж от 830 човека за цялото това време.(включваме тези които са летели по няколко пъти).Това ли е провален проект за теб ? В много от случаите дори руснаците които са летяли със Съюз ,са се връщали на Земята обратно с американските совалки.Руснаците не случайно се опитаха да копират ,ама провала беше при тях,както обикновенно.Колкото до Кондорд ,той е спрян не поради провален проект ,а защото няма нужния интерес от хората да летят с него и полетите са били на загуба.Недей да пишеш като си нямаш грам идея за какво става въпрос.

    Коментиран от #24

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 да си го кажем

    7 8 Отговор

    До коментар #18 от "ПропагандаНа2":

    1000 долара електроника ? Е*аси и електрониката за 1000 долара.Ще ми кажеш ли къде се продава тая евтина електроника и в кой двор я разработват ,че да мога и аз да си я сложа на мойта лична ракета.Тук не става въпрос за частната компания SpaceX ,а като цяло за неща които Русия трудно ще догони или въобще ако успее да разработи.
  • 22 Rado

    12 2 Отговор
    Това ще бъде нещо безаналогово, а на Мъск са аналогови!!!
  • 23 Ъ не ь

    4 6 Отговор
    Всъщност, руснаците винаги правят неща, които някой друг е измислил/и вече направил :)/.
    Естествено, те винаги ги правят"по-добре и безаналогови".
    А Конкорда, после ту144 ги спряха, защото са икономически неизгодни.
    И се роди безаналоговият стратегически бомбардировач-ту160-Белият лебед.
    НЕма нищо общо с Конкорда на Фрасетата;).

    Коментиран от #32

  • 24 Бай Манчо

    8 3 Отговор

    До коментар #19 от "да си го кажем":

    Совалките се оказаха прекалено скъпи дори и за янките , а и практиката показа че не са безопастни - вече никой не изпраща повече от 3-ма космонавта , а за Буран нещо си в грешка - при него имаше много повече възможности - автоматичен режим от излитане до връщане , можеше да изкара в орбита по-голям товар и ред други технологични подобрения - но времето в което беше готов за полети беше краят на 80-те когато предателят горбачов си свърши работата и целият отрасъл беше разпродаден и предаден .Ако совалките бяха толкова практични щяха да ги развиват и подобряват , а не толкова много години да нямат дори и двигател . Не се превъзбуждай толкова с "разработките" на Мъск - той е все още в началото и поема повече рискове от необходимото като и онзи с вържина . Конкуренцията е много градивно и хубаво нещо - само тази конкуренция ще доведе до развитие на човечеството и ще го заведе поне до Марс .

    Коментиран от #31

  • 25 Rado

    3 7 Отговор

    До коментар #16 от "Nnn":

    Русофила винаги ще извърти нещата в полза на Русия. При твърдението, че Русия няма съвременни транзистори, чипове като САЩ - русофила отговори ти знаешли, че лампите са по-добри и как усилвателите вади ли по-качествен звук. Абе те усилвателите свирят, ама тва е забравена технология, купи си лампов телевизор тогава.
  • 26 Alexander

    4 0 Отговор
    Докато S7 зпочнат оперативни полети с своята ракета , SpaceX ще да започнали редовни полети със Starship. Много хора забравят в четейки такива статии че не само едната компания се развива ,преднина 18 години не се наваксва за няколко години. Имам предвид ,че една такава компания, няма да може да промени много световния пазар за изстрелвания, руски клиенти може и да има ,но за да достигне нивото изстрелвания на SpaceX трьбва да предлага изключително ниски цени.Зо сега не веднъж сме ставали свидетели на руска инициатива в частния космически сектор но реално не сме ,чували за някакви реални резултати.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 фЪкти

    0 1 Отговор
    Вие сте доста хибридни, ест?
  • 31 987

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Бай Манчо":

    Капсулата на SpaceX има до 7 места.Трима са само в Съюз,но руснаците са още с технологиите от 80те години и капсулата на съюз е като в ковчег.Показалката с която натискат копчетата дори няма да я коментираме.
  • 32 DARKNET

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Ъ не ь":

    поправка конкорд беше френско-английски проект
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания